Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Pełnowartościowa zapiekanka ziemniaczana z serem i pieczarkami

Pełnowartościowa zapiekanka ziemniaczana z serem i pieczarkami

Pieczone gruszki z żurawiną, miodem i orzechami

Pieczone gruszki z żurawiną, miodem i orzechami

Wilgotne ciasto z pomarańczami

Wilgotne ciasto z pomarańczami

Gorąca czekolada z mlekiem ryżowym

Gorąca czekolada z mlekiem ryżowym

TOP 10 przpepisów na szybkie desery

TOP 10 przpepisów na szybkie desery

Kurki smażone na maśle

Kurki smażone na maśle

10 pomysłów na ZIEMNIAKI

10 pomysłów na ZIEMNIAKI

Frytki z batatów w ziołowej otoczce

Frytki z batatów w ziołowej otoczce

Pieczony filet z dorsza w ziołowej otoczce

Pieczony filet z dorsza w ziołowej otoczce

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i pomidorami

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i pomidorami

Najlepszy przepis na CIASTO NALEŚNIKOWE

Najlepszy przepis na CIASTO NALEŚNIKOWE

Bezglutenowe pierniki – prosty przepis

Bezglutenowe pierniki – prosty przepis

10 pomysłów na rozgrzewającą herbatę – idealne na ZIMĘ!

10 pomysłów na rozgrzewającą herbatę – idealne na ZIMĘ!

ŚWIĄTECZNE pomysły na ozdobienie kuchni

ŚWIĄTECZNE pomysły na ozdobienie kuchni

Zimowa herbata z PYŁKIEM PSZCZELIM

Zimowa herbata z PYŁKIEM PSZCZELIM

10 produktów z największą ilością CYNKU

10 produktów z największą ilością CYNKU

5 produktów, które najczęściej UCZULAJĄ. Uważajcie!

Poznaj listę 5 produktów, które uczulają i docelowo mogą przyczynić się do poważnych konsekwencji. Dowiedz się, które alergeny pokarmowe najczęściej doprowadzają do wstrząsu anafilaktycznego. Komu tak naprawdę szkodzą i jak ich unikać. 

32_1340_4067_big

DWUTLENEK SIARKI, SIARCZYNY

Dodawany jest do żywności jako konserwant chroniący przed wilgocią i pleśnią (do suszonych i kandyzowanych owoców). Obecny jest też w produktach mięsnych i napojach gazowanych, a także w winie i piwie. Dwutlenkiem siarki konserwuje się warzywa i owoce, by nie ciemniały. Objawy reakcji alergicznej najczęściej mają postać skurczu oskrzeli lub wstrząsu anafilaktycznego.

CZYTAJ DALEJ >>>

loading...