Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Dip z pieczonej dyni – do chipsów, warzyw, na kanapkę

Dip z pieczonej dyni – do chipsów, warzyw, na kanapkę

Błyskawiczna zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym

Błyskawiczna zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym

Szybkie śniadanie – jogurtowa bomba energii

Szybkie śniadanie – jogurtowa bomba energii

TOP 8 najpopularniejszych przepisów na DYNIĘ

TOP 8 najpopularniejszych przepisów na DYNIĘ

Jak zrobić lampion z dyni? TUTORIAL + 5 wzorów

Jak zrobić lampion z dyni? TUTORIAL + 5 wzorów

GREEN POWER – czyli najzdrowsze smoothie miesiąca

GREEN POWER – czyli najzdrowsze smoothie miesiąca

Czterowarstwowe deserki w słoiczkach – idealne na drugie śniadanie

Czterowarstwowe deserki w słoiczkach – idealne na drugie śniadanie

TOP 8 przepisów na ryby z PalceLizac.pl

TOP 8 przepisów na ryby z PalceLizac.pl

Masełko bazyliowe – do ryb, ziemniaków, warzyw

Masełko bazyliowe – do ryb, ziemniaków, warzyw

Pulpety rybne

Pulpety rybne

10 pomysłów na KARTOFLE

10 pomysłów na KARTOFLE

Sos szczypiorkowy – do ziemniaków, frytek, placków ziemniaczanych

Sos szczypiorkowy – do ziemniaków, frytek, placków ziemniaczanych

Placki ziemniaczane z sosem szczypiorkowym

Placki ziemniaczane z sosem szczypiorkowym

Zupa krem z batatów z migdałami – przepis ANNY LEWANDOWSKIEJ

Zupa krem z batatów z migdałami – przepis ANNY LEWANDOWSKIEJ

Dorsz w sosie maślanym

Dorsz w sosie maślanym

Kremowa zupa z zielonego groszku i mięty

Kremowa zupa z zielonego groszku i mięty

5 sposobów na pozbycie się moli spożywczych

Pozbycie się moli nie jest tak łatwe jak to może się wydawać. Te uciążliwe, małe latające szkodniki, gdy już raz się pojawią to nagle zaczynają Cię „atakować” na każdym kroku. Jeśli  dręczą Cie mole, sprawdź 5 sposobów na ich zwalczenie!

cabinet-334128_1280

Sposób pierwszy

Zacznijmy od najprostszej, ale niezbyt fajnej czynności wyrzucania jedzenia, w którym mogły się zagnieździć mole. Wyjmij dokładnie wszystko z szafki, w której trzymasz jedzenie (mąki, przyprawy) sprawdź dokładnie każdą otwartą paczuszkę z suchymi produktami. Nie w każdym „zakażonym”  jedzeniu muszą być widoczne larwy i dorosłe osobniki, gdy zobaczysz specyficzną pajęczynkę to oznaka, że na 90 % w tym produkcie zalęgły się mole. Wyrzucamy każdy podejrzany produkt, nie zostawiaj rzeczy “a może jednak nie”, bo jeśli są tam jajeczka, to i tak tego produktu potem nie zjesz, a rozprzestrzenisz tylko mole na resztę żywności.

Ważne, byś wyrzuciła „zakażone” produkty nie do śmietnika w domu, ale na zewnątrz do kontenera. Pozbądź się ich w osobnej torbie lub pojemniku.

Na kolejnej stronie dowiesz się więcej!

loading...