Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Chłodnik arbuzowy z fetą

Chłodnik arbuzowy z fetą

TANI OBIAD w 10 minut

TANI OBIAD w 10 minut

Kremowa zupa z jarmużem i mozzarellą

Kremowa zupa z jarmużem i mozzarellą

Lody wodne arbuzowo-malinowe

Lody wodne arbuzowo-malinowe

Mini ciasteczka z twarogiem na SŁONO lub na SŁODKO

Mini ciasteczka z twarogiem na SŁONO lub na SŁODKO

Kanapeczki z serkiem i malinami

Kanapeczki z serkiem i malinami

Masło czosnkowe na grilla

Masło czosnkowe na grilla

Wykwintna tarta serowa

Wykwintna tarta serowa

Tarta z brokułem i serem pleśniowym

Tarta z brokułem i serem pleśniowym

Sałatka z jarmużem, ciecierzycą i kozim serem

Sałatka z jarmużem, ciecierzycą i kozim serem

Kasza pęczak z warzywami z patelni

Kasza pęczak z warzywami z patelni

Pierś z kaczki w sosie z owocami leśnymi

Pierś z kaczki w sosie z owocami leśnymi

5 najlepszych chłodników na LATO

5 najlepszych chłodników na LATO

Kawa mrożona z mlekiem skondensowanym

Kawa mrożona z mlekiem skondensowanym

Truskawkowe smoothie z awokado i nasionami

Truskawkowe smoothie z awokado i nasionami

Domowa granola w 25 minut

Domowa granola w 25 minut

8 pomysłów na FRANCUSKIE ŚNIADANIE

Świeże bagietki, chrupiące croissanty, omlety – to typowe propozycje francuskich śniadań. Francuzi jedzą zarówno je słodkie, jak i wytrawne. Uwielbiane także przez nas! Furorę robi dziś przecież wiele restauracji, które oferują taki typ posiłków. A jakby zrobić je we własnej kuchni? Podrzucamy inspiracje. 

Najpopularniejsze francuskie śniadanie, le petit déjeuner, w skrócie le petit déj, w wersji tradycyjnej to tartinka, masło, konfitura i kawa. Często na stole pojawiają się także płatki zbożowe i mleko oraz opcjonalne względem kawy – soki oraz herbata.

 13bdba4435f9f89907778a8aac2d5514   
     

loading...