Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej. ok

Polecamy

Dieta dr. Dąbrowskiej – oczyść organizm i schudnij w 7 dni!

Dieta dr. Dąbrowskiej – oczyść organizm i schudnij w 7 dni!

Makowiec z kruszonką

Makowiec z kruszonką

“JAK ZROBIĆ” – czyli 10 poradników dla zaawansowanych i początkujących kucharzy

“JAK ZROBIĆ” – czyli 10 poradników dla zaawansowanych i początkujących kucharzy

Pyszne smoothie z herbatą matcha

Pyszne smoothie z herbatą matcha

Jak uprażyć orzechy ziemne na patelni?

Jak uprażyć orzechy ziemne na patelni?

13 przepisów na SZPARAGI, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

13 przepisów na SZPARAGI, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

Sałatka z tuńczykiem z puszki, prażonymi orzechami włoskimi i oliwkami

Sałatka z tuńczykiem z puszki, prażonymi orzechami włoskimi i oliwkami

Genialny pomysł na kreatywne danie – miska pełna wszystkiego

Genialny pomysł na kreatywne danie – miska pełna wszystkiego

Raj dla kawoszy, czyli KAWA w ośmiu odsłonach

Raj dla kawoszy, czyli KAWA w ośmiu odsłonach

Jak upiec buraka do sałatek, koktajli, zup?

Jak upiec buraka do sałatek, koktajli, zup?

Sałatka z burakiem pieczonym, serem feta i orzechami

Sałatka z burakiem pieczonym, serem feta i orzechami

10 przepisów na romantyczną KOLACJĘ

10 przepisów na romantyczną KOLACJĘ

Sycąca zupa z fasoli

Sycąca zupa z fasoli

10 pomysłów na wykorzystanie KIWI!

10 pomysłów na wykorzystanie KIWI!

Jak ugotować idealne JAJKO na miękko? Najlepszy przepis, jaki testowaliśmy!

Jak ugotować idealne JAJKO na miękko? Najlepszy przepis, jaki testowaliśmy!

Jak zrobić najlepsze pod słońcem TOSTY FRANCUSKIE

Jak zrobić najlepsze pod słońcem TOSTY FRANCUSKIE

ALE MEKSYK! – Gulasz meksykański

Coś dla miłośników prawdziwego mięsa i ostrych smaków! Prawdziwy, rozgrzewający, gęsty gulasz po meksykańsku z masą warzyw i pikantnym sosem. Rozgrzeje zimą nawet największego zmarźlucha!

składniki:

  • 400 g mielonego mięsa wołowego, 2 ząbki czosnku, 2 cebule, 1 czerwona papryka, 1 zielona papryka, 3 łodygi selera naciowego, 1 zielona papryczka chilli, ½ łyżeczki płatków chilli, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka pomidorów, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 łyżeczka kuminu, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 350 ml buliony wołowego, 3 łyżki posiekanej świeżej kolendry, 2 łyżki oleju rzepakowego, sól do smaku

przyrządzanie:

  • Na dużej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w paski paprykę, seler naciowy i papryczkę chilli. Na małym ogniu smażymy około 5 minut. Następnie dodajemy wołowinę, mieszamy i smażymy kolejne 5 minut. Po upływie tego czasy wlewamy bulion, pokrojone pomidory z puszki, odcedzoną kukurydzę, fasolę, koncentrat pomidorowy i wsypujemy przyprawy. Mieszamy, zakrywamy pokrywką i na małym gazie dusimy około 20 minut. Na koniec przyprawiamy solą do smaku i posypujemy świeżą kolendrą. Podajemy z ryżem.
  •  

    loading...