Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

10 pomysłów na DIETETYCZNY posiłek

10 pomysłów na DIETETYCZNY posiłek

Pieczone pomidorki koktajlowe – idealne jako dodatek do obiadu

Pieczone pomidorki koktajlowe – idealne jako dodatek do obiadu

Chrupiąca brushetta z pesto, kozim serem i pieczonymi pomidorkami

Chrupiąca brushetta z pesto, kozim serem i pieczonymi pomidorkami

10 przepisów na posiłek z BURAKIEM w roli głównej

10 przepisów na posiłek z BURAKIEM w roli głównej

Kremowa zupa z pieczonym burakiem i kozim serem

Kremowa zupa z pieczonym burakiem i kozim serem

Kremowa zupa z kalafiora z dodatkiem pieczonej gruszki

Kremowa zupa z kalafiora z dodatkiem pieczonej gruszki

Komosa ryżowa z jarmużem, orzeszkami piniowymi i fetą

Komosa ryżowa z jarmużem, orzeszkami piniowymi i fetą

10 produktów z największą zawartością BIAŁKA – idealne dla wegetarian!

10 produktów z największą zawartością BIAŁKA – idealne dla wegetarian!

Sałatka z cytrusowym kuskusem

Sałatka z cytrusowym kuskusem

10 imprezowych przekąsek, które zachwycą wszystkich gości

10 imprezowych przekąsek, które zachwycą wszystkich gości

8 ZDROWYCH dań z kaszą kuskus

8 ZDROWYCH dań z kaszą kuskus

Jaglane placuszki z tuńczykiem

Jaglane placuszki z tuńczykiem

8 przepisów na błyskawiczne CIASTECZKA

8 przepisów na błyskawiczne CIASTECZKA

Delikatna zupa z ciecierzycy i ziemniaka

Delikatna zupa z ciecierzycy i ziemniaka

Tortellini z pomidorkami koktajlowymi i brokułem

Tortellini z pomidorkami koktajlowymi i brokułem

7 sposobów na… CIECIORKĘ!

7 sposobów na… CIECIORKĘ!

AWOKADO – 7 faktów, które musicie znać!

Owoc, o którym dzisiaj dowiemy się trochę więcej, nazywany jest owocem smaczliwki lub gruszką awokado. Ten kremowy cud natury coraz częściej gości na naszych stołach. Oto 7 ciekawostek, których zapewne o awokado jeszcze nie wiedziałeś!

Zobacz też: Spaghetti z kremowym sosem z awokado

1. Roślina z tradycją

Awokado było wykorzystywane już 7 000 lat p.n.e. Początkowo awokado pojawiało się w południowym Meksyku, ale szybko rozprzestrzeniło się na obie Ameryki. Aztekowie nazywali go masłem puszczy lub owocem maślanym. W Europie awokado znane jest od połowy XVII wieku. Jako pierwsi delektowali się nim Hiszpanie (z racji ich podróży do Meksyku właśnie).

Na kolejnej stronie więcej o awokado!

loading...