Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Szparagi zimą? O skorzonera!

Szparagi zimą? O skorzonera!

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Pęczak z pesto buraczanym

Pęczak z pesto buraczanym

Szybka i prosta sałatka z łososia

Szybka i prosta sałatka z łososia

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Babeczki z fetą i papryką

Idealne na przystawkę, drobną przekąskę smaczne i pożywne babeczki

czas: 40 minut + 30 minut pieczenia

liczba porcji: 6

składniki:

1 czerwona papryka
125 g masła
250 ml mleka
2 jajka
200 g sera feta
400 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
sól, pieprz, papryka

 

przyrządzanie:

Paprykę oczyścić z nasion, przekroić wzdłuż na cztery części. Piec pod grillem w piekarniku do momentu aż skóka się przypali. Jeszcze gorące umieśić w torbece foliowej do ostygnięcia. Następnie obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Fetę również pokroić w kostkę.
Masło rozpuścić w rondelku i pozostawić do ostygnięcia. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą, pieprzem i sproszkowaną paprykę. W drugiej misce wymieszać jajka, mleko i ostudzone masło. Zawartość obu misek połączyć, mieszając łyżką. Dodać pokroją w kostkę paprykę oraz fetę. Nakładać do wyłożonej papilotkami formy do muffinków do połowy wysokości. Piec ok. 20 minut w temparturze 200 stopni.


 

uwagi:
fot.123rf

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*