Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Wygraj premierową książkę kulinarną „Koniec z cukrzycą i otyłością”!

Wygraj premierową książkę kulinarną „Koniec z cukrzycą i otyłością”!

Pyszna i prosta zupa serowa

Pyszna i prosta zupa serowa

Spaghetti z kremowym sosem z awokado

Spaghetti z kremowym sosem z awokado

Bananowe ciasteczka z musli i owocami

Bananowe ciasteczka z musli i owocami

Świąteczne skrytki czekoladowych pyszności – idealne na prezent!

Świąteczne skrytki czekoladowych pyszności – idealne na prezent!

Koktajl truskawkowo-czekoladowy

Koktajl truskawkowo-czekoladowy

Pieczone słodkie ziemniaki

Pieczone słodkie ziemniaki

Kremowa zupa paprykowa

Kremowa zupa paprykowa

Wołowina pieczona w czerwonym winie

Wołowina pieczona w czerwonym winie

Chrupiący deser z jabłek

Chrupiący deser z jabłek

Krem z brokułów z serem pleśniowym

Krem z brokułów z serem pleśniowym

15 przydatnych narzędzi w kuchni, o których nigdy nie wiedziałaś!

15 przydatnych narzędzi w kuchni, o których nigdy nie wiedziałaś!

Domowa nalewka z jabłek

Domowa nalewka z jabłek

Mini marchewki z masłem musztardowym i ziołami

Mini marchewki z masłem musztardowym i ziołami

Tort mocno czekoladowy z kremem Baileys

Tort mocno czekoladowy z kremem Baileys

Bagietki idealne

Bagietki idealne

Babeczki z fetą i papryką

Idealne na przystawkę, drobną przekąskę smaczne i pożywne babeczki

czas: 40 minut + 30 minut pieczenia

liczba porcji: 6

składniki:

1 czerwona papryka
125 g masła
250 ml mleka
2 jajka
200 g sera feta
400 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
sól, pieprz, papryka

 

przyrządzanie:

Paprykę oczyścić z nasion, przekroić wzdłuż na cztery części. Piec pod grillem w piekarniku do momentu aż skóka się przypali. Jeszcze gorące umieśić w torbece foliowej do ostygnięcia. Następnie obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Fetę również pokroić w kostkę.
Masło rozpuścić w rondelku i pozostawić do ostygnięcia. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą, pieprzem i sproszkowaną paprykę. W drugiej misce wymieszać jajka, mleko i ostudzone masło. Zawartość obu misek połączyć, mieszając łyżką. Dodać pokroją w kostkę paprykę oraz fetę. Nakładać do wyłożonej papilotkami formy do muffinków do połowy wysokości. Piec ok. 20 minut w temparturze 200 stopni.


 

uwagi:
fot.123rf

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*