Polecamy

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Polacy wolą tradycję!

Polacy wolą tradycję!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Och, Pan Karczoch

Och, Pan Karczoch

Muszle z dynią i rukolą w sosie orzechowym

Muszle z dynią i rukolą w sosie orzechowym

Wygraj album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Wygraj album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Festiwal Chleba w Wypiekach Kultury już w ten weekend

Festiwal Chleba w Wypiekach Kultury już w ten weekend

Mini kokardki z kremem dyniowym i pomidorami o posmaku bazylii

Mini kokardki z kremem dyniowym i pomidorami o posmaku bazylii

Penne Rigate z dynią, boczkiem i octem balsamicznym

Penne Rigate z dynią, boczkiem i octem balsamicznym

Sok z buraka – zdrowie i uroda w szklance!

Sok z buraka – zdrowie i uroda w szklance!

Pachnący Ryż Jaśminowy

Pachnący Ryż Jaśminowy

Babeczki z fetą i papryką

Idealne na przystawkę, drobną przekąskę smaczne i pożywne babeczki

czas: 40 minut + 30 minut pieczenia

liczba porcji: 6

składniki:

1 czerwona papryka
125 g masła
250 ml mleka
2 jajka
200 g sera feta
400 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
sól, pieprz, papryka

 

przyrządzanie:

Paprykę oczyścić z nasion, przekroić wzdłuż na cztery części. Piec pod grillem w piekarniku do momentu aż skóka się przypali. Jeszcze gorące umieśić w torbece foliowej do ostygnięcia. Następnie obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Fetę również pokroić w kostkę.
Masło rozpuścić w rondelku i pozostawić do ostygnięcia. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, solą, pieprzem i sproszkowaną paprykę. W drugiej misce wymieszać jajka, mleko i ostudzone masło. Zawartość obu misek połączyć, mieszając łyżką. Dodać pokroją w kostkę paprykę oraz fetę. Nakładać do wyłożonej papilotkami formy do muffinków do połowy wysokości. Piec ok. 20 minut w temparturze 200 stopni.


 

uwagi:
fot.123rf

Podobne artykuły

Zostaw komentarz.

*