Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Babeczki z kremem budyniowym

Zaletą babeczek jest to, że nie są one zbyt słodkie. Wystarczy, zagnieść ciasto, następnie upiec z niego babeczki i nadziać je masą budyniową, którą możemy zabarwić na dowolny kolor barwnikami spożywczymi.

Pyszne babeczki, które zachwyciły moich bliskich. Smakują cudownie, ponieważ nie są zbyt słodkie, a wręcz w sam raz! Z podanych składników zrobimy ok. 20 babeczek

Składniki:

Ciasto:

  • 300 g mąki pszennej
  • 150 g masła
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 żółtka

Krem:

  • 400ml mleka
  • 1 budyń śmietankowy lub waniliowy
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 100 g masła

Dodatkowo:

  • foremki do babeczek
  • do zdobienia owoce, perełki,posypki cukrowe, barwniki spożywcze

Sposób przyrządzenia:

Ciasto:

Wszystkie składniki połączyć ze sobą i sprawnie zagniatać ciasto do momentu sklepienia się wszystkich składników ze sobą. Schłodzić w lodówce ok. 10-15 minut. Foremki do babeczek wysmarować tłuszczem, a następnie wylepiać je ciastem. Piec w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.

Masa:

W garnku rozpuścić masło w 300 ml mleka. W pozostałym mleku zmieszać budyń, mąkę i cukier. Gdy masło z mlekiem zacznie się lekko gotować, wlać do rondelka rozmieszany budyń. Gotować masę cały czas energicznie mieszając, aby nie powstały grudki. Zdjąć z ognia, ostudzić.

Babeczki nadziewać masą, którą możemy wcześniej zabarwić na dowolny kolor barwnikami spożywczymi (nie zmieni to smaku masy). Dowolnie, fantazyjnie ozdobić babeczki.

Smacznego!!