Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Znasz przepis, który jest PalceLizać? – Pochwal się nim i wygrywaj nagrody!

Znasz przepis, który jest PalceLizać? – Pochwal się nim i wygrywaj nagrody!

Waniliowo-maślane świąteczne gwiazdeczki

Waniliowo-maślane świąteczne gwiazdeczki

Sałatka z gruszką, serem lazur i granatem

Sałatka z gruszką, serem lazur i granatem

Ciasto marchewkowe z serkiem śmietankowym

Ciasto marchewkowe z serkiem śmietankowym

Makaroniki pomarańczowe

Makaroniki pomarańczowe

Moda na gotowanie a branża gastronomiczna

Moda na gotowanie a branża gastronomiczna

Zdrowa dieta vs. brak czasu – jak uniknąć pułapek fast-foodu w pracy?

Zdrowa dieta vs. brak czasu – jak uniknąć pułapek fast-foodu w pracy?

Tatar wołowy

Tatar wołowy

Kutia – najlepszy wigilijny deser

Kutia – najlepszy wigilijny deser

Pierogi na słodko z suszonymi śliwkami

Pierogi na słodko z suszonymi śliwkami

Ciasteczka z czekoladą – nie tylko dla Mikołaja

Ciasteczka z czekoladą – nie tylko dla Mikołaja

Wigilijny karp z cytrusami

Wigilijny karp z cytrusami

Kolorowy lukier

Kolorowy lukier

Kapusta wigilijna z grzybami

Kapusta wigilijna z grzybami

Domowy burger z indyka

Domowy burger z indyka

Wigilijna zupa grzybowa z suszonych prawdziwków

Wigilijna zupa grzybowa z suszonych prawdziwków

Babeczki z kremem czekoladowym

Puszyste babeczki z nadzieniem z kremu czekoladowego bądź czekoladowo - orzechowego

czas: 15 minut+ 25 minut pieczenia

liczba porcji: 10

składniki:
150 g masła
1 szklanka cukru
3 jajka
3 łyżki cukru wanilinowego
2 łyżki proszku do pieczenia
1 i 2/3 szklanki mąki pszennej
150 ml kremu czekoladowego

przyrządzanie:

Masło utrzeć na głądką masę z cukrem i cukrem wanilinowym. Po kolei wbijać jaja i nadal ucierać. Przesiać mąkę wraz proszkiem do pieczenia. Po łyżce masy nakładać do form do babeczek wyłożonych papilotkami. Na niej układać po jednej łyżeczce kremu czekoladowego. Uzupełnić jasną masą, a na wierzch nałożyć nieco kremu czekoladowego, robiąc trzonkiem łyżeczki albo wykałaczką mazaje. Piec ok. 25 minut w temperaturze 170 stopni.

» Sprawdź jak uniknąć pułapek fast food'u!

loading...

Podobne artykuły

2 Komentarzy

  1. Gaga
    3 listopada 2012 at 17:56 Odpowiedz

    Uwaga! Literówka w przepisie :) Powinno być 150g masła :) A przepis wygląda na prosty i szybki Babeczki powinny być pyszne Spróbuję :)

  2. palcelizac.pl
    3 listopada 2012 at 18:09 Odpowiedz

    Dzięki Gaga

Zostaw komentarz.

*