Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Pęczak z pesto buraczanym

Pęczak z pesto buraczanym

Szybka i prosta sałatka z łososia

Szybka i prosta sałatka z łososia

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Polacy wolą tradycję!

Polacy wolą tradycję!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Och, Pan Karczoch

Och, Pan Karczoch

Muszle z dynią i rukolą w sosie orzechowym

Muszle z dynią i rukolą w sosie orzechowym

Babeczki z kremem czekoladowym

Puszyste babeczki z nadzieniem z kremu czekoladowego bądź czekoladowo - orzechowego

czas: 15 minut+ 25 minut pieczenia

liczba porcji: 10

składniki:
150 g masła
1 szklanka cukru
3 jajka
3 łyżki cukru wanilinowego
2 łyżki proszku do pieczenia
1 i 2/3 szklanki mąki pszennej
150 ml kremu czekoladowego

przyrządzanie:

Masło utrzeć na głądką masę z cukrem i cukrem wanilinowym. Po kolei wbijać jaja i nadal ucierać. Przesiać mąkę wraz proszkiem do pieczenia. Po łyżce masy nakładać do form do babeczek wyłożonych papilotkami. Na niej układać po jednej łyżeczce kremu czekoladowego. Uzupełnić jasną masą, a na wierzch nałożyć nieco kremu czekoladowego, robiąc trzonkiem łyżeczki albo wykałaczką mazaje. Piec ok. 25 minut w temperaturze 170 stopni.

Podobne artykuły

2 Komentarzy

  1. Gaga
    3 listopada 2012 at 17:56 Odpowiedz

    Uwaga! Literówka w przepisie :) Powinno być 150g masła :) A przepis wygląda na prosty i szybki Babeczki powinny być pyszne Spróbuję :)

  2. palcelizac.pl
    3 listopada 2012 at 18:09 Odpowiedz

    Dzięki Gaga

Zostaw komentarz.

*