Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Wygraj premierową książkę kulinarną „Koniec z cukrzycą i otyłością”!

Wygraj premierową książkę kulinarną „Koniec z cukrzycą i otyłością”!

Pyszna i prosta zupa serowa

Pyszna i prosta zupa serowa

Spaghetti z kremowym sosem z awokado

Spaghetti z kremowym sosem z awokado

Bananowe ciasteczka z musli i owocami

Bananowe ciasteczka z musli i owocami

Świąteczne skrytki czekoladowych pyszności – idealne na prezent!

Świąteczne skrytki czekoladowych pyszności – idealne na prezent!

Koktajl truskawkowo-czekoladowy

Koktajl truskawkowo-czekoladowy

Pieczone słodkie ziemniaki

Pieczone słodkie ziemniaki

Kremowa zupa paprykowa

Kremowa zupa paprykowa

Wołowina pieczona w czerwonym winie

Wołowina pieczona w czerwonym winie

Chrupiący deser z jabłek

Chrupiący deser z jabłek

Krem z brokułów z serem pleśniowym

Krem z brokułów z serem pleśniowym

15 przydatnych narzędzi w kuchni, o których nigdy nie wiedziałaś!

15 przydatnych narzędzi w kuchni, o których nigdy nie wiedziałaś!

Domowa nalewka z jabłek

Domowa nalewka z jabłek

Mini marchewki z masłem musztardowym i ziołami

Mini marchewki z masłem musztardowym i ziołami

Tort mocno czekoladowy z kremem Baileys

Tort mocno czekoladowy z kremem Baileys

Bagietki idealne

Bagietki idealne

Babeczki z kremem czekoladowym

Puszyste babeczki z nadzieniem z kremu czekoladowego bądź czekoladowo - orzechowego

czas: 15 minut+ 25 minut pieczenia

liczba porcji: 10

składniki:
150 g masła
1 szklanka cukru
3 jajka
3 łyżki cukru wanilinowego
2 łyżki proszku do pieczenia
1 i 2/3 szklanki mąki pszennej
150 ml kremu czekoladowego

przyrządzanie:

Masło utrzeć na głądką masę z cukrem i cukrem wanilinowym. Po kolei wbijać jaja i nadal ucierać. Przesiać mąkę wraz proszkiem do pieczenia. Po łyżce masy nakładać do form do babeczek wyłożonych papilotkami. Na niej układać po jednej łyżeczce kremu czekoladowego. Uzupełnić jasną masą, a na wierzch nałożyć nieco kremu czekoladowego, robiąc trzonkiem łyżeczki albo wykałaczką mazaje. Piec ok. 25 minut w temperaturze 170 stopni.

Podobne artykuły

2 Komentarzy

  1. Gaga
    3 listopada 2012 at 17:56 Odpowiedz

    Uwaga! Literówka w przepisie :) Powinno być 150g masła :) A przepis wygląda na prosty i szybki Babeczki powinny być pyszne Spróbuję :)

  2. palcelizac.pl
    3 listopada 2012 at 18:09 Odpowiedz

    Dzięki Gaga

Zostaw komentarz.

*