Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Schab pieczony w mleku

Schab pieczony w mleku

Mini paszteciki z mięsem

Mini paszteciki z mięsem

Francuskie quiche z mozzarellą i pomidorami

Francuskie quiche z mozzarellą i pomidorami

Pyszne śniadanie: kasza jaglana z bananem

Pyszne śniadanie: kasza jaglana z bananem

Genialne ciasto bananowe z nutellą

Genialne ciasto bananowe z nutellą

Zielona porcja zdrowia – napój pietruszkowy z cytryną

Zielona porcja zdrowia – napój pietruszkowy z cytryną

Rybne ragout z warzywami

Rybne ragout z warzywami

Pasztet z kaszy jaglanej z warzywami

Pasztet z kaszy jaglanej z warzywami

Bazyliowe naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Bazyliowe naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Paella z owocami morza

Paella z owocami morza

Brownie cupcakes z suszonymi malinami

Brownie cupcakes z suszonymi malinami

Drożdżowe bułeczki z czekoladą i z rodzynkami

Drożdżowe bułeczki z czekoladą i z rodzynkami

7 niezwykłych ciekawostek o ANANASIE

7 niezwykłych ciekawostek o ANANASIE

Ciasto drożdżowe z makiem i śliwkami

Ciasto drożdżowe z makiem i śliwkami

Czekoladowe muffinki z serkiem mascarpone

Czekoladowe muffinki z serkiem mascarpone

Propozycja na świąteczny stół: JAJKA FASZEROWANE

Propozycja na świąteczny stół: JAJKA FASZEROWANE

Babeczki z kremem czekoladowym

Puszyste babeczki z nadzieniem z kremu czekoladowego bądź czekoladowo - orzechowego

czas: 15 minut+ 25 minut pieczenia

liczba porcji: 10

składniki:
150 g masła
1 szklanka cukru
3 jajka
3 łyżki cukru wanilinowego
2 łyżki proszku do pieczenia
1 i 2/3 szklanki mąki pszennej
150 ml kremu czekoladowego

przyrządzanie:

Masło utrzeć na głądką masę z cukrem i cukrem wanilinowym. Po kolei wbijać jaja i nadal ucierać. Przesiać mąkę wraz proszkiem do pieczenia. Po łyżce masy nakładać do form do babeczek wyłożonych papilotkami. Na niej układać po jednej łyżeczce kremu czekoladowego. Uzupełnić jasną masą, a na wierzch nałożyć nieco kremu czekoladowego, robiąc trzonkiem łyżeczki albo wykałaczką mazaje. Piec ok. 25 minut w temperaturze 170 stopni.

Podobne artykuły

2 Komentarzy

  1. Gaga
    3 listopada 2012 at 17:56 Odpowiedz

    Uwaga! Literówka w przepisie :) Powinno być 150g masła :) A przepis wygląda na prosty i szybki Babeczki powinny być pyszne Spróbuję :)

  2. palcelizac.pl
    3 listopada 2012 at 18:09 Odpowiedz

    Dzięki Gaga

Zostaw komentarz.

*