Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Szparagi zimą? O skorzonera!

Szparagi zimą? O skorzonera!

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Krem z kiszonych ogórków z kasztanami

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Sprawdź co mówią naukowcy o diecie roślinnej!

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Wygraj książkę „Koniec z cukrzycą i otyłością!”

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Spaghetti z oliwą z oliwek, czosnkiem i peperoncini

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Kolanka ozdobne z pesto i mascarpone

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Pęczak z pesto buraczanym

Pęczak z pesto buraczanym

Szybka i prosta sałatka z łososia

Szybka i prosta sałatka z łososia

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Babeczki z kremem czekoladowym

Puszyste babeczki z nadzieniem z kremu czekoladowego bądź czekoladowo - orzechowego

czas: 15 minut+ 25 minut pieczenia

liczba porcji: 10

składniki:
150 g masła
1 szklanka cukru
3 jajka
3 łyżki cukru wanilinowego
2 łyżki proszku do pieczenia
1 i 2/3 szklanki mąki pszennej
150 ml kremu czekoladowego

przyrządzanie:

Masło utrzeć na głądką masę z cukrem i cukrem wanilinowym. Po kolei wbijać jaja i nadal ucierać. Przesiać mąkę wraz proszkiem do pieczenia. Po łyżce masy nakładać do form do babeczek wyłożonych papilotkami. Na niej układać po jednej łyżeczce kremu czekoladowego. Uzupełnić jasną masą, a na wierzch nałożyć nieco kremu czekoladowego, robiąc trzonkiem łyżeczki albo wykałaczką mazaje. Piec ok. 25 minut w temperaturze 170 stopni.

Podobne artykuły

2 Komentarzy

  1. Gaga
    3 listopada 2012 at 17:56 Odpowiedz

    Uwaga! Literówka w przepisie :) Powinno być 150g masła :) A przepis wygląda na prosty i szybki Babeczki powinny być pyszne Spróbuję :)

  2. palcelizac.pl
    3 listopada 2012 at 18:09 Odpowiedz

    Dzięki Gaga

Zostaw komentarz.

*