Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Babeczki kawowo-miodowe z orzechami laskowymi

Babeczki kawowo-miodowe z orzechami laskowymi

Lody wodne o smaku mango

Lody wodne o smaku mango

11 GENIALNYCH gadżetów do kuchni

11 GENIALNYCH gadżetów do kuchni

Oto 6 powodów, dlaczego powinniście jadać czereśnie!

Oto 6 powodów, dlaczego powinniście jadać czereśnie!

HIT! Sernik kokosowy na zimno

HIT! Sernik kokosowy na zimno

Miętowa zupa krem z cukinii

Miętowa zupa krem z cukinii

Muffinki z czerwonymi i czarnymi porzeczkami

Muffinki z czerwonymi i czarnymi porzeczkami

Chipsy z cukinii

Chipsy z cukinii

Jak przygotować oryginalny APEROL SPRITZ?

Jak przygotować oryginalny APEROL SPRITZ?

Kurczak w sosie chili po TAJSKU

Kurczak w sosie chili po TAJSKU

Gruszkowe smoothie z płatkami ryżowymi

Gruszkowe smoothie z płatkami ryżowymi

10 pomysłów na TORT URODZINOWY dla dziecka

10 pomysłów na TORT URODZINOWY dla dziecka

Błyskawiczne kotleciki wegetariańskie z selera

Błyskawiczne kotleciki wegetariańskie z selera

15 GENIALNYCH pomysłów na wykorzystanie ZIEMNIAKA

15 GENIALNYCH pomysłów na wykorzystanie ZIEMNIAKA

8 genialnych pomysłów na ANANASA 🍍🍍🍍

8 genialnych pomysłów na ANANASA 🍍🍍🍍

Jak najlepiej przyrządzić ŁOSOSIA NA GRILLU?

Jak najlepiej przyrządzić ŁOSOSIA NA GRILLU?

Bezmięsne kotlety z marchewki i kapusty

Jeśli masz w domu marchewkę i kapustę to koniecznie wypróbuj kotleciki bezmięsne według naszego przepisu. Pycha! 

składniki:

  • 1/2 główki włoskiej kapusty
  • sól
  • 2 marchewki
  • cebula
  • 2 jajka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • łyżka posiekanego koperku
  • łyżka masła
  • bułka tarta do obtaczania
  • olej do smażenia

przyrządzanie:

  1. Kapustę drobno poszatkuj, zalej wrzątkiem, posól.
  2. Gotuj do czasu, aż będzie miękka.
  3. Marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce.
  4. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju.
  5. Wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę.
  6. Kiedy cebula stanie się szklista, dodaj łyżkę masła i startą marchewkę.
  7. Smaż do czasu, aż marchewka będzie miękka.
  8. Kapustę odcedź, odciśnij i przełóż do garnka.
  9. Dodaj przesmażoną marchewkę z cebulą, posiekany koperek.
  10. Dopraw solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
  11. Dodaj jajka, mąkę i bułkę tartą.
  12. Dokładnie wymieszaj, dodatkowo możesz zblendować.
  13. Z masy formuj kotleciki, takie jakie lubisz- małe, okrągłe czy większe
  14. Obtocz je w bułce tartej i usmaż z obu stron na złoty kolor.
loading...