Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Smoothie z masłem orzechowym i bananem

Smoothie z masłem orzechowym i bananem

Banalne ciasteczka owsiane z orzechami laskowymi

Banalne ciasteczka owsiane z orzechami laskowymi

Najprostsze placuszki z cukinii

Najprostsze placuszki z cukinii

DLA STUDENTA: kasza gryczana z pieczarkami i jajkiem sadzonym

DLA STUDENTA: kasza gryczana z pieczarkami i jajkiem sadzonym

Jogurt o smaku kakao z dodatkiem cynamonu

Jogurt o smaku kakao z dodatkiem cynamonu

Zupa szpinakowa z ziemniakami

Zupa szpinakowa z ziemniakami

TOP 10 pomysłów na NIEDZIELNY OBIAD

TOP 10 pomysłów na NIEDZIELNY OBIAD

Ciasteczka ŚWIĄTECZNE 🎄

Ciasteczka ŚWIĄTECZNE 🎄

10 pomysłów na ŚNIADANIE NA WEEKEND

10 pomysłów na ŚNIADANIE NA WEEKEND

Zielone smoothie z miętą i ogórkiem

Zielone smoothie z miętą i ogórkiem

TOP 10 najlepszych przepisów na ŚNIADANIA

TOP 10 najlepszych przepisów na ŚNIADANIA

Komosa ryżowa z warzywami – szybki i pełnowartościowy obiad

Komosa ryżowa z warzywami – szybki i pełnowartościowy obiad

Jak ugotować komosę ryżową czyli QUINOA

Jak ugotować komosę ryżową czyli QUINOA

+10 pomysłów na BLAT KUCHENNY

+10 pomysłów na BLAT KUCHENNY

Do czego wykorzystać ŻURAWINĘ? – 8 super pomysłów

Do czego wykorzystać ŻURAWINĘ? – 8 super pomysłów

Panini z szynką parmeńską & suszonymi pomidorami

Panini z szynką parmeńską & suszonymi pomidorami

Bezmięsne kotlety z marchewki i kapusty

Jeśli masz w domu marchewkę i kapustę to koniecznie wypróbuj kotleciki bezmięsne według naszego przepisu. Pycha! 

składniki:

  • 1/2 główki włoskiej kapusty
  • sól
  • 2 marchewki
  • cebula
  • 2 jajka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • łyżka posiekanego koperku
  • łyżka masła
  • bułka tarta do obtaczania
  • olej do smażenia

przyrządzanie:

  1. Kapustę drobno poszatkuj, zalej wrzątkiem, posól.
  2. Gotuj do czasu, aż będzie miękka.
  3. Marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce.
  4. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju.
  5. Wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę.
  6. Kiedy cebula stanie się szklista, dodaj łyżkę masła i startą marchewkę.
  7. Smaż do czasu, aż marchewka będzie miękka.
  8. Kapustę odcedź, odciśnij i przełóż do garnka.
  9. Dodaj przesmażoną marchewkę z cebulą, posiekany koperek.
  10. Dopraw solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
  11. Dodaj jajka, mąkę i bułkę tartą.
  12. Dokładnie wymieszaj, dodatkowo możesz zblendować.
  13. Z masy formuj kotleciki, takie jakie lubisz- małe, okrągłe czy większe
  14. Obtocz je w bułce tartej i usmaż z obu stron na złoty kolor.
loading...