Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej. ok

Polecamy

Dieta dr. Dąbrowskiej – oczyść organizm i schudnij w 7 dni!

Dieta dr. Dąbrowskiej – oczyść organizm i schudnij w 7 dni!

Makowiec z kruszonką

Makowiec z kruszonką

“JAK ZROBIĆ” – czyli 10 poradników dla zaawansowanych i początkujących kucharzy

“JAK ZROBIĆ” – czyli 10 poradników dla zaawansowanych i początkujących kucharzy

Pyszne smoothie z herbatą matcha

Pyszne smoothie z herbatą matcha

Jak uprażyć orzechy ziemne na patelni?

Jak uprażyć orzechy ziemne na patelni?

13 przepisów na SZPARAGI, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

13 przepisów na SZPARAGI, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

Sałatka z tuńczykiem z puszki, prażonymi orzechami włoskimi i oliwkami

Sałatka z tuńczykiem z puszki, prażonymi orzechami włoskimi i oliwkami

Genialny pomysł na kreatywne danie – miska pełna wszystkiego

Genialny pomysł na kreatywne danie – miska pełna wszystkiego

Raj dla kawoszy, czyli KAWA w ośmiu odsłonach

Raj dla kawoszy, czyli KAWA w ośmiu odsłonach

Jak upiec buraka do sałatek, koktajli, zup?

Jak upiec buraka do sałatek, koktajli, zup?

Sałatka z burakiem pieczonym, serem feta i orzechami

Sałatka z burakiem pieczonym, serem feta i orzechami

10 przepisów na romantyczną KOLACJĘ

10 przepisów na romantyczną KOLACJĘ

Sycąca zupa z fasoli

Sycąca zupa z fasoli

10 pomysłów na wykorzystanie KIWI!

10 pomysłów na wykorzystanie KIWI!

Jak ugotować idealne JAJKO na miękko? Najlepszy przepis, jaki testowaliśmy!

Jak ugotować idealne JAJKO na miękko? Najlepszy przepis, jaki testowaliśmy!

Jak zrobić najlepsze pod słońcem TOSTY FRANCUSKIE

Jak zrobić najlepsze pod słońcem TOSTY FRANCUSKIE

Bezmięsne kotlety z marchewki i kapusty

Jeśli masz w domu marchewkę i kapustę to koniecznie wypróbuj kotleciki bezmięsne według naszego przepisu. Pycha! 

składniki:

  • 1/2 główki włoskiej kapusty
  • sól
  • 2 marchewki
  • cebula
  • 2 jajka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • łyżka posiekanego koperku
  • łyżka masła
  • bułka tarta do obtaczania
  • olej do smażenia

przyrządzanie:

  1. Kapustę drobno poszatkuj, zalej wrzątkiem, posól.
  2. Gotuj do czasu, aż będzie miękka.
  3. Marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce.
  4. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju.
  5. Wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę.
  6. Kiedy cebula stanie się szklista, dodaj łyżkę masła i startą marchewkę.
  7. Smaż do czasu, aż marchewka będzie miękka.
  8. Kapustę odcedź, odciśnij i przełóż do garnka.
  9. Dodaj przesmażoną marchewkę z cebulą, posiekany koperek.
  10. Dopraw solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
  11. Dodaj jajka, mąkę i bułkę tartą.
  12. Dokładnie wymieszaj, dodatkowo możesz zblendować.
  13. Z masy formuj kotleciki, takie jakie lubisz- małe, okrągłe czy większe
  14. Obtocz je w bułce tartej i usmaż z obu stron na złoty kolor.
loading...