Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

MŁODE ZIEMNIACZKI z zasmażaną kapustą

MŁODE ZIEMNIACZKI z zasmażaną kapustą

SIEMIĘ LNIANE- 6 kulinarnych zastosowań

SIEMIĘ LNIANE- 6 kulinarnych zastosowań

Prosty sos do KREWETEK

Prosty sos do KREWETEK

Bezy z pistacjami

Bezy z pistacjami

Jajecznica na dwa sposoby – według Pascala i  Gordona Ramsaya

Jajecznica na dwa sposoby – według Pascala i Gordona Ramsaya

ŚNIADANIE na słodko i słono – 15 przepisów

ŚNIADANIE na słodko i słono – 15 przepisów

7 przepisów na SMOOTHIE – na każdy dzień tygodnia

7 przepisów na SMOOTHIE – na każdy dzień tygodnia

maliny + banan + miód = SMOOTHIE

maliny + banan + miód = SMOOTHIE

Ryż na mleku z rabarbarem

Ryż na mleku z rabarbarem

Orzeźwiający napój z lawendą i cytryną

Orzeźwiający napój z lawendą i cytryną

25 pomysłów na przytulną kuchnię w bloku!

25 pomysłów na przytulną kuchnię w bloku!

Koktajl z pokrzywy na zdrowie

Koktajl z pokrzywy na zdrowie

8 dodatków, które wzbogacą smak DOMOWYCH PRZETWORÓW

8 dodatków, które wzbogacą smak DOMOWYCH PRZETWORÓW

4 pomysły na JARSKI OBIAD w 20 minut

4 pomysły na JARSKI OBIAD w 20 minut

3 składnikowy sos do makaronu

3 składnikowy sos do makaronu

Lodowy shake MANGO z cynamonem

Lodowy shake MANGO z cynamonem

Bezmięsne kotlety z marchewki i kapusty

Jeśli masz w domu marchewkę i kapustę to koniecznie wypróbuj kotleciki bezmięsne według naszego przepisu. Pycha! 

składniki:

  • 1/2 główki włoskiej kapusty
  • sól
  • 2 marchewki
  • cebula
  • 2 jajka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • łyżka posiekanego koperku
  • łyżka masła
  • bułka tarta do obtaczania
  • olej do smażenia

przyrządzanie:

  1. Kapustę drobno poszatkuj, zalej wrzątkiem, posól.
  2. Gotuj do czasu, aż będzie miękka.
  3. Marchewkę obierz, umyj i zetrzyj na tarce.
  4. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju.
  5. Wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę.
  6. Kiedy cebula stanie się szklista, dodaj łyżkę masła i startą marchewkę.
  7. Smaż do czasu, aż marchewka będzie miękka.
  8. Kapustę odcedź, odciśnij i przełóż do garnka.
  9. Dodaj przesmażoną marchewkę z cebulą, posiekany koperek.
  10. Dopraw solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
  11. Dodaj jajka, mąkę i bułkę tartą.
  12. Dokładnie wymieszaj, dodatkowo możesz zblendować.
  13. Z masy formuj kotleciki, takie jakie lubisz- małe, okrągłe czy większe
  14. Obtocz je w bułce tartej i usmaż z obu stron na złoty kolor.