Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

10 przepisów na posiłek z BURAKIEM w roli głównej

10 przepisów na posiłek z BURAKIEM w roli głównej

Kremowa zupa z pieczonym burakiem i kozim serem

Kremowa zupa z pieczonym burakiem i kozim serem

Kremowa zupa z kalafiora z dodatkiem pieczonej gruszki

Kremowa zupa z kalafiora z dodatkiem pieczonej gruszki

Komosa ryżowa z jarmużem, orzeszkami piniowymi i fetą

Komosa ryżowa z jarmużem, orzeszkami piniowymi i fetą

10 produktów z największą zawartością BIAŁKA – idealne dla wegetarian!

10 produktów z największą zawartością BIAŁKA – idealne dla wegetarian!

Sałatka z cytrusowym kuskusem

Sałatka z cytrusowym kuskusem

10 imprezowych przekąsek, które zachwycą wszystkich gości

10 imprezowych przekąsek, które zachwycą wszystkich gości

8 ZDROWYCH dań z kaszą kuskus

8 ZDROWYCH dań z kaszą kuskus

Jaglane placuszki z tuńczykiem

Jaglane placuszki z tuńczykiem

8 przepisów na błyskawiczne CIASTECZKA

8 przepisów na błyskawiczne CIASTECZKA

Delikatna zupa z ciecierzycy i ziemniaka

Delikatna zupa z ciecierzycy i ziemniaka

Tortellini z pomidorkami koktajlowymi i brokułem

Tortellini z pomidorkami koktajlowymi i brokułem

7 sposobów na… CIECIORKĘ!

7 sposobów na… CIECIORKĘ!

Pieczarki faszerowane WARZYWAMI

Pieczarki faszerowane WARZYWAMI

Kasza bulgur z kurczakiem i warzywami

Kasza bulgur z kurczakiem i warzywami

Tortilla z warzywami i kurczakiem

Tortilla z warzywami i kurczakiem

Bezy miękkie w środku i polane czekoladą

Banalnie proste bezy z czekoladą oraz cynamonem i orzechami. Szybki deser dla niespodziewanych gości lub przekąska do szkoły. 

składniki:

  • 2 białka
  • ½ szklanki cukru
  • szczypta soli
  • roztopiona czekolada do polania + cynamon i starte orzechy do posypania

przyrządzanie:

  • Rozgrzać piekarnik do 100°C.
  • Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.
  • Stopniowo dodawać cukier (małe obroty miksera).
  • Gotowa masa powinna być sztywna.
  • Przełożyć masę do szprycy (można również użyć woreczek śniadaniowy i po napełnieniu odciąć jego róg).
  • Formować bezy na blasze wyłożonej papierem do pieczenie. Zachować odstęp około 2 cm.
  • Piec przez około 60 minut.
loading...