Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Babeczki kawowo-miodowe z orzechami laskowymi

Babeczki kawowo-miodowe z orzechami laskowymi

Lody wodne o smaku mango

Lody wodne o smaku mango

11 GENIALNYCH gadżetów do kuchni

11 GENIALNYCH gadżetów do kuchni

Oto 6 powodów, dlaczego powinniście jadać czereśnie!

Oto 6 powodów, dlaczego powinniście jadać czereśnie!

HIT! Sernik kokosowy na zimno

HIT! Sernik kokosowy na zimno

Miętowa zupa krem z cukinii

Miętowa zupa krem z cukinii

Muffinki z czerwonymi i czarnymi porzeczkami

Muffinki z czerwonymi i czarnymi porzeczkami

Chipsy z cukinii

Chipsy z cukinii

Jak przygotować oryginalny APEROL SPRITZ?

Jak przygotować oryginalny APEROL SPRITZ?

Kurczak w sosie chili po TAJSKU

Kurczak w sosie chili po TAJSKU

Gruszkowe smoothie z płatkami ryżowymi

Gruszkowe smoothie z płatkami ryżowymi

10 pomysłów na TORT URODZINOWY dla dziecka

10 pomysłów na TORT URODZINOWY dla dziecka

Błyskawiczne kotleciki wegetariańskie z selera

Błyskawiczne kotleciki wegetariańskie z selera

15 GENIALNYCH pomysłów na wykorzystanie ZIEMNIAKA

15 GENIALNYCH pomysłów na wykorzystanie ZIEMNIAKA

8 genialnych pomysłów na ANANASA 🍍🍍🍍

8 genialnych pomysłów na ANANASA 🍍🍍🍍

Jak najlepiej przyrządzić ŁOSOSIA NA GRILLU?

Jak najlepiej przyrządzić ŁOSOSIA NA GRILLU?

Bliny

Tradycyjne rosyjskie placuszki z bardzo delikatnego drożdżowego ciasta podawane z intensywnymi dodatkami: kawiorem, śledziami, wędzonym łososiem...

przepis z kuchni: rosyjskiej

czas: 30 minut+2 godz. wyrastania ciasta

liczba porcji: 4

składniki:
 30 g drożdży
 400 g mąkii mąki
 3 jajka
 około 2 szklanek mleka
 pól kostki masła
 1 łyżka cukru
 duża szczypta soli 

przyrządzanie:

Drożdże, 1/3 łyżki cukiru, odrobine soli i 2 łyżki mąki rozpuścić w 2 -3 3 łyżkach ciepłej i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. Następnie jajka rozdzielić na białka i zółtka, a z białek ubić sztywną pianę Mąkę wsypać do dużej miski, wlać ciepłe mleko, żółtka, roztopione i wystudzone masło, cukier, sól, a na koniec przygotowany wcześniej zaczyn. Dokładnie wymieszać, delikatnie połączyć z pianą z białek, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na dwie godziny.
Na dwóch małych patelniach rozgrzać tłuszcz i smażyć małe placuszki – każdy z dwóch łyżek ciasta, z obu stron na złoty kolor. Serwować z kawiorem, śledziami, wędzonym łososiem, korniszonami, kaparami, kwaśną śmietaną, które podawać w małych miseczkach.  


 

loading...