Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej. ok

Polecamy

Brokuł z posypką cytrynową

Brokuł z posypką cytrynową

10 przepisów na TORTY urodzinowe

10 przepisów na TORTY urodzinowe

Pyszna bruschetta z pomidorami i papryką

Pyszna bruschetta z pomidorami i papryką

Smoothie dnia = MANGO + SZPINAK

Smoothie dnia = MANGO + SZPINAK

10 genialnych gadżetów kuchennych, o których marzy każdy z nas!

10 genialnych gadżetów kuchennych, o których marzy każdy z nas!

Szparagi w najlepszej postaci – z kozim serem, szynką i świeżym oregano

Szparagi w najlepszej postaci – z kozim serem, szynką i świeżym oregano

Jak ugotować szparagi?

Jak ugotować szparagi?

10 przepisów na koktajle z TRUSKAWKĄ

10 przepisów na koktajle z TRUSKAWKĄ

10 przepisów z wykorzystaniem MANGO

10 przepisów z wykorzystaniem MANGO

Truskawkowe lody na patyku z posypką z jagód goji i orzechów

Truskawkowe lody na patyku z posypką z jagód goji i orzechów

10 przepisów na NIETYPOWE lody

10 przepisów na NIETYPOWE lody

10 przepisów na zielone dania z BROKUŁEM

10 przepisów na zielone dania z BROKUŁEM

Zupa z brokuła, pora i ziemniaków

Zupa z brokuła, pora i ziemniaków

Maślane ciastka z orzechami

Maślane ciastka z orzechami

Oryginalna włoska Bruschetta

Oryginalna włoska Bruschetta

ARBUZ – 10 najlepszych przepisów z arbuzem, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

ARBUZ – 10 najlepszych przepisów z arbuzem, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

Błyskawiczne kokosanki polane czekoladą

Kokosanki polane czekoladą to szybki przepis na delikatną przerwę od codzienności.   

składniki:

  • 3 białka
  • szczypta soli
  • 150 g cukru
  • 150 g wiórków kokosowych
  • sok z połowy cytryny ( opcjonalnie)
  • Polewa:
  • 1/2 gorzkiej czekolady

przyrządzanie:

Przygotowanie: wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej
  1. W misce ubijam białka z odrobiną soli, gdy białka zaczną robić się puszyste powoli wsypuję cukier, cały czas mieszając. Następnie wlewam sok z cytryny i ubijam na na sztywną pianę.
  2. Do masy wsypuję wiórka koksowe i mieszam delikatnie do połączenia składników.
  3. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładam masę za pomocą łyżek.
  4. Kokosanki wkładam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piekę przez około 15 minut.
  5. Gotowe ciastka studzę na kratce.
  6. Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej i ozdabiam kokosanki.

uwagi:

ZDJĘCIA I PRZEPIS POCHODZĄ Z BLOGA KUKUŁECZKI.PL>>>>>>>>KLIK>>>>>>>>>>>

loading...