Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Odmładzający koktajl z melona

Odmładzający koktajl z melona

ZAMIENNIK KAWY- shake z daktyli

ZAMIENNIK KAWY- shake z daktyli

Zielony krem z groszku, bazylii, rukoli

Zielony krem z groszku, bazylii, rukoli

HERBATA MROŻONA z warzywami

HERBATA MROŻONA z warzywami

Pieczone ziemniaki z sezamem

Pieczone ziemniaki z sezamem

8 pomysłów na modny brunch. Zainspiruj się!

8 pomysłów na modny brunch. Zainspiruj się!

Zapiekanka warzywna z ananasem

Zapiekanka warzywna z ananasem

Ciasteczka miodowe na DZIEŃ MAMY

Ciasteczka miodowe na DZIEŃ MAMY

Domowa nutella wg. przepisu Ani Lewandowskiej

Domowa nutella wg. przepisu Ani Lewandowskiej

Szybka dieta: schudnij 3 kg w 3 dni!

Szybka dieta: schudnij 3 kg w 3 dni!

Najlepszy przepis na SZASZŁYKI DROBIOWE

Najlepszy przepis na SZASZŁYKI DROBIOWE

Chleb pszenno-żytni wg. Siostry Anieli z Anielskiej Kuchni

Chleb pszenno-żytni wg. Siostry Anieli z Anielskiej Kuchni

Moussaka – grecka zapiekanka z pomidorami, ziemniakami i bakłażanem

Moussaka – grecka zapiekanka z pomidorami, ziemniakami i bakłażanem

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉: Lody arbuzowo-miodowe

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉: Lody arbuzowo-miodowe

Ciasto z ajerkoniakiem – przepis Ewy Wachowicz

Ciasto z ajerkoniakiem – przepis Ewy Wachowicz

Jak idealnie usmażyć karkówkę NA GRILLU?

Jak idealnie usmażyć karkówkę NA GRILLU?

Błyskawiczne kokosanki polane czekoladą

Kokosanki polane czekoladą to szybki przepis na delikatną przerwę od codzienności.   

składniki:

  • 3 białka
  • szczypta soli
  • 150 g cukru
  • 150 g wiórków kokosowych
  • sok z połowy cytryny ( opcjonalnie)
  • Polewa:
  • 1/2 gorzkiej czekolady

przyrządzanie:

Przygotowanie: wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej
  1. W misce ubijam białka z odrobiną soli, gdy białka zaczną robić się puszyste powoli wsypuję cukier, cały czas mieszając. Następnie wlewam sok z cytryny i ubijam na na sztywną pianę.
  2. Do masy wsypuję wiórka koksowe i mieszam delikatnie do połączenia składników.
  3. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładam masę za pomocą łyżek.
  4. Kokosanki wkładam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piekę przez około 15 minut.
  5. Gotowe ciastka studzę na kratce.
  6. Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej i ozdabiam kokosanki.

uwagi:

ZDJĘCIA I PRZEPIS POCHODZĄ Z BLOGA KUKUŁECZKI.PL>>>>>>>>KLIK>>>>>>>>>>>

loading...