Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 4.] – domowy jogurt waniliowy

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 4.] – domowy jogurt waniliowy

Zdrowy deser: mus z marchewki i czerwonej pomarańczy

Zdrowy deser: mus z marchewki i czerwonej pomarańczy

5 produktów, które powinny znaleźć się w codziennej diecie

5 produktów, które powinny znaleźć się w codziennej diecie

Sałatka wiosenna – z borówkami, kozim serem i roszponką

Sałatka wiosenna – z borówkami, kozim serem i roszponką

FASZEROWANA PAPRYKA KASZĄ JAGLANĄ

FASZEROWANA PAPRYKA KASZĄ JAGLANĄ

ZDROWA SAŁATKA Z RUKOLĄ

ZDROWA SAŁATKA Z RUKOLĄ

Pierogi ze szpinakiem i serem

Pierogi ze szpinakiem i serem

10 owoców, które zawierają najwięcej CUKRÓW

10 owoców, które zawierają najwięcej CUKRÓW

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 3.] – placuszki serowe z konfiturą

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 3.] – placuszki serowe z konfiturą

Jajka w koszulkach

Jajka w koszulkach

8 pomysłów na zdrowe i pyszne SAŁATKI

8 pomysłów na zdrowe i pyszne SAŁATKI

Łosoś pieczony na patelni- OBIAD W 10 MINUT

Łosoś pieczony na patelni- OBIAD W 10 MINUT

Sernik jaglany a’la Snickers

Sernik jaglany a’la Snickers

8 pomysłów na FRANCUSKIE ŚNIADANIE

8 pomysłów na FRANCUSKIE ŚNIADANIE

HIT! Bezglutenowe ciasto czekoladowe

HIT! Bezglutenowe ciasto czekoladowe

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 2.] – bajgiel z szynką, serem i olejem kokosowym

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 2.] – bajgiel z szynką, serem i olejem kokosowym

Błyskawiczne kokosanki polane czekoladą

Kokosanki polane czekoladą to szybki przepis na delikatną przerwę od codzienności.   

składniki:

  • 3 białka
  • szczypta soli
  • 150 g cukru
  • 150 g wiórków kokosowych
  • sok z połowy cytryny ( opcjonalnie)
  • Polewa:
  • 1/2 gorzkiej czekolady

przyrządzanie:

Przygotowanie: wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej
  1. W misce ubijam białka z odrobiną soli, gdy białka zaczną robić się puszyste powoli wsypuję cukier, cały czas mieszając. Następnie wlewam sok z cytryny i ubijam na na sztywną pianę.
  2. Do masy wsypuję wiórka koksowe i mieszam delikatnie do połączenia składników.
  3. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładam masę za pomocą łyżek.
  4. Kokosanki wkładam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piekę przez około 15 minut.
  5. Gotowe ciastka studzę na kratce.
  6. Czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej i ozdabiam kokosanki.

uwagi:

ZDJĘCIA I PRZEPIS POCHODZĄ Z BLOGA KUKUŁECZKI.PL>>>>>>>>KLIK>>>>>>>>>>>

loading...