Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Pikantne tacos wegetariańskie

Pikantne tacos wegetariańskie

DIETA PALEO: nowy skuteczny sposób na schudnięcie?

DIETA PALEO: nowy skuteczny sposób na schudnięcie?

7 zdrowych przekąsek, przez które NIE PRZYTYJESZ!

7 zdrowych przekąsek, przez które NIE PRZYTYJESZ!

Smoothie bananowe z mlekiem kokosowym

Smoothie bananowe z mlekiem kokosowym

Bakłażan i cukinia zapiekane w sosie pomidorowym i serze

Bakłażan i cukinia zapiekane w sosie pomidorowym i serze

Zdrowa surówka z marchewką i kiełkami

Zdrowa surówka z marchewką i kiełkami

7 nietypowych pomysłów na wykorzystanie w daniach FIG!

7 nietypowych pomysłów na wykorzystanie w daniach FIG!

Świetne kanapki z twarożkiem i figami!

Świetne kanapki z twarożkiem i figami!

Zapiekanka z makaronu i sera pleśniowego

Zapiekanka z makaronu i sera pleśniowego

Ziemniaki nadziewane czterema serami

Ziemniaki nadziewane czterema serami

Domowy sos AIOLI

Domowy sos AIOLI

Czekoladowe brownie z kaszy jaglanej

Czekoladowe brownie z kaszy jaglanej

Koktail marchewkowy z dodatkiem curry

Koktail marchewkowy z dodatkiem curry

Spaghetti z sosem groszkowym

Spaghetti z sosem groszkowym

Rabarbarowe muffiny

Rabarbarowe muffiny

Domowe lody kokosowe

Domowe lody kokosowe

Borówka

Leśna borówka, czyli brusznica, przyrządzona z gruszką stanowi ciekawy dodatek do wielu potraw

przepis z kuchni: polskiej

czas: 90 minut

składniki:
litrowe opakowanie borówki
2 gruszki
3 łyżki cukru

przyrządzanie:

Borówkę umyć i wrzucić do granka razem z obranymi, oczyszczonymi, a następnie pokrojonymi na małe kawałki gruszkami oraz. Dusić do czasu, gdy powstanie jednorodna masa, często mieszajac. Jeszcze gorące nakładać do wyparzonych, małych słoików. Zakręcić, odwrócić do góry dnem. Po ok. 5 minutach włożyć na 10 minut do nagrzanego do 90 stopni piekarnika.

loading...