Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Pasta krewetkowa – na kanapki

Pasta krewetkowa – na kanapki

Sałatka GRECKA – oryginalny przepis

Sałatka GRECKA – oryginalny przepis

Mrożona herbata z pokrzywy

Mrożona herbata z pokrzywy

8 smakowitych pomysłów na SZPARAGI!

8 smakowitych pomysłów na SZPARAGI!

Ryż curry z warzywami

Ryż curry z warzywami

Zupa krem z brokuła i zielonego groszku

Zupa krem z brokuła i zielonego groszku

Kiełbasa pieczona zawijana boczkiem

Kiełbasa pieczona zawijana boczkiem

Najlepszy przepis na falafel z ciecierzycy

Najlepszy przepis na falafel z ciecierzycy

Muffinki truskawkowe

Muffinki truskawkowe

Kanapka mocy: z jajkiem i bekonem

Kanapka mocy: z jajkiem i bekonem

Placki ziemniaczane z czerwoną papryką

Placki ziemniaczane z czerwoną papryką

Zupa ze świeżym ogórkiem i rzodkiewką

Zupa ze świeżym ogórkiem i rzodkiewką

10 cudownych zalet WODY KOKOSOWEJ

10 cudownych zalet WODY KOKOSOWEJ

Mus czekoladowy z wody po ciecierzycy

Mus czekoladowy z wody po ciecierzycy

Tarta z białej czekolady plus owoce

Tarta z białej czekolady plus owoce

Lody jogurtowo-truskawkowe

Lody jogurtowo-truskawkowe

Bruschetta z pomidorami

Tradycyjna włoska przystawka - chrupiące, przypieczone pieczywo z soczystymi pomidorami z czosnkiem i ziołami

przepis z kuchni: włoskiej

czas: 15 minut

liczba porcji: 4

składniki:
8 kromek pszennego chleba
3 - 4 dojrzałe pomidory
2 ząbki czosnku
2 łyżki świeżych posiekanych ziół
sól, świeżo zmielony pieprz
4 łyżki oliwy z oliwek
kilka listków bazylii do dekoracji

przyrządzanie:

Kromki chleba posmarować oliwą z oliwek i upiec z obu stron w piekarniku pod grillem (lub na grillu ogrodowym). Pomidory umyć i wrzucić do wrzątku na minutę. Następnie obrać ze skórek, usunąć gniazda nasienne i pokroić. Drobno posiekać, wymieszać z posiekanymi ziołami. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Mocno doprawić do smaku solą i pieprzem. Układać na upieczonych kromkach chleba, udekorowac listkami bazylii i natychmiast podawać.

loading...