Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

TOP 5 przepisów na rozgrzewającą herbatę

TOP 5 przepisów na rozgrzewającą herbatę

Orzechowy deser z mlekiem skondensowanym

Orzechowy deser z mlekiem skondensowanym

Makaroniki cytrynowe

Makaroniki cytrynowe

Zapiekanka z ziemniakami, pieczarkami i kurczakiem

Zapiekanka z ziemniakami, pieczarkami i kurczakiem

Naleśniki z pieczarkami, serem i sosem czosnkowym

Naleśniki z pieczarkami, serem i sosem czosnkowym

Smoothie z melonem i imbirem

Smoothie z melonem i imbirem

10 pięknych kuchni w bieli

10 pięknych kuchni w bieli

Brushetta z cukinią

Brushetta z cukinią

Sałatka z falaflem

Sałatka z falaflem

Żytnie kokosanki

Żytnie kokosanki

TOP 5 przepisów na bezmięsne KOTLETY

TOP 5 przepisów na bezmięsne KOTLETY

Puszysty suflet o smaku pmarańczowym

Puszysty suflet o smaku pmarańczowym

Jogurt o smaku kawy – doskonały deser pobudzający!

Jogurt o smaku kawy – doskonały deser pobudzający!

Pieczone kotleciki z czerwonej soczewicy

Pieczone kotleciki z czerwonej soczewicy

RADY EKSPERTA: Jak jeść i obrać figę?

RADY EKSPERTA: Jak jeść i obrać figę?

Kruche ciasteczka z prażonymi pistacjami

Kruche ciasteczka z prażonymi pistacjami

Brytyjskie APPLE PIE – oryginalny przepis

Próbowaliście kiedyś angielskiej wersji popularnego i lubianego przez wszystkich jabłecznika? Znamy oryginalną recepturę, która z pewnością Wam zasmakuje. 

składniki:
 

  • 225 g mąki pszennej
  • 140 g zimnego masła
  • 6 łyżek zimnej wody
  • szczypta soli
  • 3 duże jabłka (najlepiej szara reneta)
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżki cukru pudru
 

przyrządzanie:

Sprawdź przepis na następnej stronie!

loading...