Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

7 najmodniejszych śniadań. Które wybierzesz dzisiaj?

7 najmodniejszych śniadań. Które wybierzesz dzisiaj?

Naleśniki wytrawne ze szpinakiem

Naleśniki wytrawne ze szpinakiem

Ryba zapiekana w maśle i parmezanie

Ryba zapiekana w maśle i parmezanie

Pasta do kanapek z zielonego groszku i awokado

Pasta do kanapek z zielonego groszku i awokado

Tradycyjne kopytka

Tradycyjne kopytka

Babeczki z batonikami BOUNTY

Babeczki z batonikami BOUNTY

Mocno mięsny burger z bekonem

Mocno mięsny burger z bekonem

Burger z serem Brie i gruszką

Burger z serem Brie i gruszką

Ciasto z nutellą

Ciasto z nutellą

Łatwa & pyszna pizza ze szpinakiem

Łatwa & pyszna pizza ze szpinakiem

Zupa krem z marchewki i batatów

Zupa krem z marchewki i batatów

Chipsy ziemniaczano-imbirowe

Chipsy ziemniaczano-imbirowe

Rustykalna tarta ze śliwkami

Rustykalna tarta ze śliwkami

Muffinki dyniowe

Muffinki dyniowe

Zupa krem ze szparagów i kalafiora

Zupa krem ze szparagów i kalafiora

Pomidorowy gulasz z dorsza

Pomidorowy gulasz z dorsza

Bulion warzywny

Choć sam w sobie jest raczej średnio atrakcyjny stanowi niezbędny składnik wielu potraw.

czas: 90 minut

liczba porcji: 4

składniki:
2 marchwie
2 małe lub 1 duża pietruszka
1 pora
1 mały seler korzeniowy
2-3 listki laurowe
4-5 ziarenek ziela angielskiego
4-5 ziarenek pieprzu czarnego
sól

przyrządzanie:

Warzywa umyć, oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. Zalać dwoma litrami wody. Dodać przyprawy i odrobinę soli. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez około 80 – 90 minut.

uwagi:
Składniki można dowolnie zmieniać, dodając na przykład cebulę, kawałek kapusty lub ząbek czosnku.

loading...