Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Jogurt o smaku kakao z dodatkiem cynamonu

Jogurt o smaku kakao z dodatkiem cynamonu

Zupa szpinakowa z ziemniakami

Zupa szpinakowa z ziemniakami

TOP 10 pomysłów na NIEDZIELNY OBIAD

TOP 10 pomysłów na NIEDZIELNY OBIAD

Ciasteczka ŚWIĄTECZNE 🎄

Ciasteczka ŚWIĄTECZNE 🎄

10 pomysłów na ŚNIADANIE NA WEEKEND

10 pomysłów na ŚNIADANIE NA WEEKEND

Zielone smoothie z miętą i ogórkiem

Zielone smoothie z miętą i ogórkiem

TOP 10 najlepszych przepisów na ŚNIADANIA

TOP 10 najlepszych przepisów na ŚNIADANIA

Komosa ryżowa z warzywami – szybki i pełnowartościowy obiad

Komosa ryżowa z warzywami – szybki i pełnowartościowy obiad

Jak ugotować komosę ryżową czyli QUINOA

Jak ugotować komosę ryżową czyli QUINOA

+10 pomysłów na BLAT KUCHENNY

+10 pomysłów na BLAT KUCHENNY

Do czego wykorzystać ŻURAWINĘ? – 8 super pomysłów

Do czego wykorzystać ŻURAWINĘ? – 8 super pomysłów

Panini z szynką parmeńską & suszonymi pomidorami

Panini z szynką parmeńską & suszonymi pomidorami

TACOS z kurczakiem i mango

TACOS z kurczakiem i mango

Do czego można wykorzystać IMBIR? – 8 pomysłów

Do czego można wykorzystać IMBIR? – 8 pomysłów

Francuskie bagietki z prażonymi pestkami dyni

Francuskie bagietki z prażonymi pestkami dyni

Jak obrać owoc kaki?

Jak obrać owoc kaki?

Cannelloni ze szpinakiem

Makaronowe rurki nadziewane mocno doprawionym do smaku szpinakiem zapiekane pod warstwą sosu śmietanowo - serowego

przepis z kuchni: włoskiej

czas: 60 minut

liczba porcji: 5

składniki:

1 opakowanie cannelloni
1 kg szpinaku (może być mrożony)
200 g sera żółtego
100 g wędzonego łososia
150 ml śmietany
3 ząbki czosnku
2 łyżki soku z cytryny
50 g masła
sól, pierz, gałka muszkatołowa

przyrządzanie:

Świeży szpinak dokładnie opłukać, usunąć ogonki i dusić do miękkości. Mrożony rozmrozić i dusić do chwili aż wyparuje cała woda albo bez rozmrażnia dłużej dusić. Przed końcem duszenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką, sokiem z cytryny. Ser żółty zetrzeć na trace o małych otworach i połowę wymieszać z nieco przestygniętym szpinakiem. Dodać pokrojonego drobno łososia. 
Cannellonii ugotować w bardzo dużej ilości osolonego wrzątku z dodatkiem oleju na półtwardo, bo będą jeszcze zapiekane. Delikatnie odsączyć na dużym sicie i przelać obficie zimną wodą. pokrojonym w kostki serkiem pleśniowym
Każdą rurkę nadziewać przygotowanym farszem i układać w natłuszczonej wcześniej formie do zapiekania. Następnie polać śmietaną wymieszaną z resztą tartego sera. Zapiekać ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.

loading...