Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Truskawkowy milkshake

Truskawkowy milkshake

Risotto z cukinią

Risotto z cukinią

Grzane piwo z mandarynkami i miodem

Grzane piwo z mandarynkami i miodem

Domowe brownie z orzechami

Domowe brownie z orzechami

Kruche ciasteczka kakaowe

Kruche ciasteczka kakaowe

Smażony ryż na ostro z brokułami

Smażony ryż na ostro z brokułami

Zapiekanka ziemniaczana w sosie śmietanowym

Zapiekanka ziemniaczana w sosie śmietanowym

Zupa krem z suszonych pomidorków z serkiem śmietankowym

Zupa krem z suszonych pomidorków z serkiem śmietankowym

Dyniowe pączki z dziurką

Dyniowe pączki z dziurką

Pasztet z łososia

Pasztet z łososia

Aromatyczne ziołowe grzanki domowej roboty

Aromatyczne ziołowe grzanki domowej roboty

Prosty przepis na pszenne bułeczki

Prosty przepis na pszenne bułeczki

Sos ziołowo-czosnkowy

Sos ziołowo-czosnkowy

Bitki wołowe w pomarańczach

Bitki wołowe w pomarańczach

Wegetariańskie kotlety z kaszy jaglanej

Wegetariańskie kotlety z kaszy jaglanej

Orzeźwiająca lemoniada

Orzeźwiająca lemoniada

Casarecce z awokado i papryką

Oryginalny, ciekawy w formie makaron z sosem z awokado i duszonej papryki

przepis z kuchni: włoskiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
500 g makaronu caserecce (lub fusilli czy penne)
1 duże dojrzało awokado
1 czerwona papryka
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
sok z połowy cytyrny
sól, pieprz
2 łyżki oliwy z oliwek

przyrządzanie:

Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonego wrzątku z odrobiną oliwy.
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę i smażyć przez 5 minut na rogrzanej oliwie. Pod koniec dodac przeciśnięty prze praskę czosnek oraz sól i pieprz. Awokado przekroić na pół i łyżką wyskrobać miąższ. Dokładnie rozgnieść go widelcem lub zmiksować. Wymieszać z sokiem z cytryny. Dodać do papryki i cebuli oraz podgrzać. Odsączony makaron chwilę podgrzewać z sosem. Podawać na ogrzanych talerzach posypane wiórkami parmezanu.  

Podobne artykuły

2 Komentarzy

  1. asis
    2 maja 2006 at 13:06 Odpowiedz

    fajny ten przepis i pycha,ale radze nie ałować sie po nim z 2polowka ani z nikim innym.Nie żebym ja sama próbowała,ale czosnek i cebula do całowania odpadają;p

  2. no nie
    16 czerwca 2007 at 21:34 Odpowiedz

    niestety wypróbowałam dzisiaj ten przepis…
    jest zjadliwe lecz nie rewelacyjne… kwestia gustu… dla mnie wcale nie fajne. a szkoda…:-)

Zostaw komentarz.

*