Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Znasz przepis, który jest PalceLizać? – Pochwal się nim i wygrywaj nagrody!

Znasz przepis, który jest PalceLizać? – Pochwal się nim i wygrywaj nagrody!

Domowe sezamki

Domowe sezamki

Grochówka wojskowa na boczku

Grochówka wojskowa na boczku

Bajeczna sałatka z kuskusem, pietruszką i kozim serem

Bajeczna sałatka z kuskusem, pietruszką i kozim serem

Galeria kulinarnych insiracji – poczuj magię Świąt!

Galeria kulinarnych insiracji – poczuj magię Świąt!

Masło klarowane – jak zrobić?

Masło klarowane – jak zrobić?

Ciasto na gofry – jak zrobić?

Ciasto na gofry – jak zrobić?

Pieczony łosoś z miodem, kolendrą i świeżą pietruszką

Pieczony łosoś z miodem, kolendrą i świeżą pietruszką

Waniliowo-maślane świąteczne gwiazdeczki

Waniliowo-maślane świąteczne gwiazdeczki

Sałatka z gruszką, serem lazur i granatem

Sałatka z gruszką, serem lazur i granatem

Ciasto marchewkowe z serkiem śmietankowym

Ciasto marchewkowe z serkiem śmietankowym

Makaroniki pomarańczowe

Makaroniki pomarańczowe

Moda na gotowanie a branża gastronomiczna

Moda na gotowanie a branża gastronomiczna

Zdrowa dieta vs. brak czasu – jak uniknąć pułapek fast-foodu w pracy?

Zdrowa dieta vs. brak czasu – jak uniknąć pułapek fast-foodu w pracy?

Tatar wołowy

Tatar wołowy

Kutia – najlepszy wigilijny deser

Kutia – najlepszy wigilijny deser

Pierogi na słodko z suszonymi śliwkami

Pierogi na słodko z suszonymi śliwkami

Casarecce z awokado i papryką

Oryginalny, ciekawy w formie makaron z sosem z awokado i duszonej papryki

przepis z kuchni: włoskiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
500 g makaronu caserecce (lub fusilli czy penne)
1 duże dojrzało awokado
1 czerwona papryka
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
sok z połowy cytyrny
sól, pieprz
2 łyżki oliwy z oliwek

przyrządzanie:

Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonego wrzątku z odrobiną oliwy.
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę i smażyć przez 5 minut na rogrzanej oliwie. Pod koniec dodac przeciśnięty prze praskę czosnek oraz sól i pieprz. Awokado przekroić na pół i łyżką wyskrobać miąższ. Dokładnie rozgnieść go widelcem lub zmiksować. Wymieszać z sokiem z cytryny. Dodać do papryki i cebuli oraz podgrzać. Odsączony makaron chwilę podgrzewać z sosem. Podawać na ogrzanych talerzach posypane wiórkami parmezanu.  

» Sprawdź jak uniknąć pułapek fast food'u!

loading...

Podobne artykuły

2 Komentarzy

  1. asis
    2 maja 2006 at 13:06 Odpowiedz

    fajny ten przepis i pycha,ale radze nie ałować sie po nim z 2polowka ani z nikim innym.Nie żebym ja sama próbowała,ale czosnek i cebula do całowania odpadają;p

  2. no nie
    16 czerwca 2007 at 21:34 Odpowiedz

    niestety wypróbowałam dzisiaj ten przepis…
    jest zjadliwe lecz nie rewelacyjne… kwestia gustu… dla mnie wcale nie fajne. a szkoda…:-)

Zostaw komentarz.

*