Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

ZIELONY SZEJK OWSIANY

ZIELONY SZEJK OWSIANY

Placek z pistacjami i limonką

Placek z pistacjami i limonką

SAŁATKA W 5 MINUT – CIECIERZYCA, ZIEMNIAK, POMIDORY

SAŁATKA W 5 MINUT – CIECIERZYCA, ZIEMNIAK, POMIDORY

Mus cytrynowy z polewą wiśniową

Mus cytrynowy z polewą wiśniową

Kruche ciasto cytrynowe

Kruche ciasto cytrynowe

Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

Tradycyjna wołowina w sosie własnym

Tradycyjna wołowina w sosie własnym

Smażone banany z pomarańczą i migdałami

Smażone banany z pomarańczą i migdałami

TANIE DANIE – MAKARON Z JABŁKAMI

TANIE DANIE – MAKARON Z JABŁKAMI

Zupa krem z cukinii i marchewki

Zupa krem z cukinii i marchewki

DOMOWA, AROMATYCZNA SZYNKA DO KANAPEK

DOMOWA, AROMATYCZNA SZYNKA DO KANAPEK

Babeczki kawowe

Babeczki kawowe

Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem i fetą

Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem i fetą

Naleśniki z pieczarkami

Naleśniki z pieczarkami

Sos z sera pleśniowego do chipsów

Sos z sera pleśniowego do chipsów

8 pomysłów na dania z wykorzystaniem BROKUŁA!

8 pomysłów na dania z wykorzystaniem BROKUŁA!

Ciasteczka migdałowe

  • 40 dag cukru pudru
  • 3 jajka
  • 1,5 łyżeczki ziarenek anyżku
  • szczypta soli
  • 3 łyżki wiśniówki
  • 25 dag mąki
  • 4 dag migdałów
  • 40 dag masy marcepanowej
  • 1 łyżka wody
  • 5 dag płatków migdałowych

2 jajka, 25 dag cukru pudru, sól, anyżek i 1 łyżeczkę wiśniówki ubić na kremową masę. Wymieszać z mąką i zmielonymi migdałami. Rozwałkować na grybość 2 mm. Wykroić ciasteczka w kształcie serca. Masę marcepanową rozwałkować na grubość 4 mm. Wykroić serca o 1 cm mniejsze niż te wcześniejsze z ciasta. Ułożyć na połowie serc z ciasta. Krawędzie posmarować białkiem, przykryć resztą serc z ciasta. Lekko docisnąć. Ułożyć na natłuszczonej blasze, suszyć przez 24 godziny w temp. pokojowej. Następnie przez 20 minut piec w temp. 140 st. (drzwiczki piekarnika powinny być uchylone). Wystudzić. Posmarować lukrem z reszty cukru pudru, wiśniówki i wody. Udekorować prażonymi płatkami migdałowymi.

loading...