Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

4 pomysły na JARSKI OBIAD w 20 minut

4 pomysły na JARSKI OBIAD w 20 minut

3 składnikowy sos do makaronu

3 składnikowy sos do makaronu

Lodowy shake MANGO z cynamonem

Lodowy shake MANGO z cynamonem

Pasta z bobu i koperku! Pycha

Pasta z bobu i koperku! Pycha

4 powody dlaczego WARTO JEŚĆ BÓB!

4 powody dlaczego WARTO JEŚĆ BÓB!

Błyskawiczne danie – makaron z tuńczykiem, oliwkami i pomidorami

Błyskawiczne danie – makaron z tuńczykiem, oliwkami i pomidorami

AGREST – 10 zdrowotnych właściwości, o których mało kto wie

AGREST – 10 zdrowotnych właściwości, o których mało kto wie

Lodowe smoothie z malinami i truskawkami

Lodowe smoothie z malinami i truskawkami

Warzywa i owoce sezonowe w CZERWCU

Warzywa i owoce sezonowe w CZERWCU

6 przepisów z wykorzystaniem PORZECZKI

6 przepisów z wykorzystaniem PORZECZKI

10 najlepszych przepisów z MALINAMI w roli głównej

10 najlepszych przepisów z MALINAMI w roli głównej

Najtańsze ciasteczka świata! Prosty przepis

Najtańsze ciasteczka świata! Prosty przepis

Słodki chlebek z AWOKADO

Słodki chlebek z AWOKADO

Japoński naleśnik! HIT wśród deserów

Japoński naleśnik! HIT wśród deserów

5 powodów, dla których warto jeść CZERWONE PORZECZKI

5 powodów, dla których warto jeść CZERWONE PORZECZKI

TOP 5 deserów czekoladowych – gotowe przepisy

TOP 5 deserów czekoladowych – gotowe przepisy

Ciasteczka z gałką muszkatołową i cynamonem

Ciasteczka kruche z miodem lawendowym, gałką muszkatołową i cynamonem. 

składniki:
 

  • 100 g masła w temp. pokojowej
  • 100 g cukru brązowego
  • 300 g mąki do wypieków
  • 100 g miodu lawendowego
  • 2 żółtka
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka gałki uszkatołowej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • lukier do ozdoby ciasteczek

przyrządzanie:

  • Masło połącz z resztą składników i zagnieć.
  • Gotowe ciasto zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na godzinę.  
  • Po tym czasie podziel ciasto na 3 równe części.
  • Każdą część rozwałkuj na grubość 3 mm.
  • Z ciasta wytnij różne wzory i kształty za pomocą foremek.
  • Blachę wyłóż papierem do pieczenia, a na nim ułóż wycięte wzory z ciasta.
  • Piecz w 180 stopniach C przez około 8-10 minut. W przypadku termoobiegu ustaw temperaturę 160 stopni C.
loading...