Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Niebieski krem do ciastek, ciasteczek, muffinów

Niebieski krem do ciastek, ciasteczek, muffinów

LODY DOMOWE z banana i kawy

LODY DOMOWE z banana i kawy

LODY DOMOWE  z gotowanych buraków (idealne dla dzieci)

LODY DOMOWE z gotowanych buraków (idealne dla dzieci)

Sos do lodów o smaku NUTELLI!

Sos do lodów o smaku NUTELLI!

DESER ŚMIETANKOWY w 5 minut

DESER ŚMIETANKOWY w 5 minut

5 najlepszych przepisów na KREWETKI

5 najlepszych przepisów na KREWETKI

Sos limonkowo-czosnkowy

Sos limonkowo-czosnkowy

Pieczone udka z kurczaka z ziemniakami i pomidorkami cherry

Pieczone udka z kurczaka z ziemniakami i pomidorkami cherry

Ciasteczka serowo- cynamonowe- tylko 4 składniki

Ciasteczka serowo- cynamonowe- tylko 4 składniki

KOMPOT DO OBIADU- jabłka plus cynamon i porzeczki

KOMPOT DO OBIADU- jabłka plus cynamon i porzeczki

Cinnamon rolls- najprostszy przepis na cynamonowe ślimaczki

Cinnamon rolls- najprostszy przepis na cynamonowe ślimaczki

RISOTTO Z CUKINIĄ i parmezanem

RISOTTO Z CUKINIĄ i parmezanem

ZUPA SZCZAWIOWA z grzankami

ZUPA SZCZAWIOWA z grzankami

FRYTKI BELGIJSKIE z rozmarynem i solą morską

FRYTKI BELGIJSKIE z rozmarynem i solą morską

Pieczone ziemniaki z sosem majonezowo-ketchupowym

Pieczone ziemniaki z sosem majonezowo-ketchupowym

Jak perfekcyjnie ugotować FASOLĘ?

Jak perfekcyjnie ugotować FASOLĘ?

Ciasteczka z gałką muszkatołową i cynamonem

Ciasteczka kruche z miodem lawendowym, gałką muszkatołową i cynamonem. 

składniki:
 

  • 100 g masła w temp. pokojowej
  • 100 g cukru brązowego
  • 300 g mąki do wypieków
  • 100 g miodu lawendowego
  • 2 żółtka
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka gałki uszkatołowej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • lukier do ozdoby ciasteczek

przyrządzanie:

  • Masło połącz z resztą składników i zagnieć.
  • Gotowe ciasto zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na godzinę.  
  • Po tym czasie podziel ciasto na 3 równe części.
  • Każdą część rozwałkuj na grubość 3 mm.
  • Z ciasta wytnij różne wzory i kształty za pomocą foremek.
  • Blachę wyłóż papierem do pieczenia, a na nim ułóż wycięte wzory z ciasta.
  • Piecz w 180 stopniach C przez około 8-10 minut. W przypadku termoobiegu ustaw temperaturę 160 stopni C.