Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Mocno mięsny burger z bekonem

Mocno mięsny burger z bekonem

Burger z serem Brie i gruszką

Burger z serem Brie i gruszką

Ciasto z nutellą

Ciasto z nutellą

Łatwa & pyszna pizza ze szpinakiem

Łatwa & pyszna pizza ze szpinakiem

Zupa krem z marchewki i batatów

Zupa krem z marchewki i batatów

Chipsy ziemniaczano-imbirowe

Chipsy ziemniaczano-imbirowe

Rustykalna tarta ze śliwkami

Rustykalna tarta ze śliwkami

Muffinki dyniowe

Muffinki dyniowe

Zupa krem ze szparagów i kalafiora

Zupa krem ze szparagów i kalafiora

Pomidorowy gulasz z dorsza

Pomidorowy gulasz z dorsza

DIETETYCZNE CIASTO JABŁKOWE – gotowe w 10 minut

DIETETYCZNE CIASTO JABŁKOWE – gotowe w 10 minut

CZEKOLADOWY BUDYŃ Z PŁATÓW OWSIANYCH

CZEKOLADOWY BUDYŃ Z PŁATÓW OWSIANYCH

8 pomysłów na TORTY URODZINOWE

8 pomysłów na TORTY URODZINOWE

7 pomysłów na wykorzystanie pianek Marshmallow!

7 pomysłów na wykorzystanie pianek Marshmallow!

Łosoś pod serową pierzynką

Łosoś pod serową pierzynką

10 pomysłów na PRZYTULNĄ KUCHNIĘ

10 pomysłów na PRZYTULNĄ KUCHNIĘ

Ciasto brzoskwiniowe

Małe "co nieco" na zimowy deser.

czas: 1h

liczba porcji: 16

składniki:
ciasto:
1 i 1/2 szklanki mąki
2 jajka
1 szklanka cukru
1 porcja cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 puszka brzoskwiń w syropie
tłuszcz do wysmarowania formy

masa z kokosów:
18 dag wiórek kokosowych
2 jajka
4 łyżki masła
1 szklanka cukru
1 porcja cukru waniliowego

przyrządzanie:

Aby przygotować ciasto, jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać po trochu mąkę z proszkiem do pieczenia i pół szklanki wody, ciągle mieszając. Składniki dokładnie zmiksować. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Aby przygotować masę masło roztopić na patelni, dodać cukier i wiórki. Następnie – ciągle mieszając – wlać rozbełtane jajka. Dodać cukier waniliowy. Na podpieczonym cieście równomiernie rozłożyć pokrojone w kawałki brzoskwinie i polać połową szklanki syropu z puszki. na wierzchu rozłożyć masę kokosową

Ponownie wstawić do piekarnika na około 20 minut, do chwili, aż masa się lekko zrumieni.

uwagi:
Zamiast brzoskwiń można użyć innych dostępnych owoców z puszki. Ciasto można przygotowywać w tortownicy, ale także w prostokątnej formie.

loading...