Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Przepis na gołąbki w liściach winogron w stylu orientalnym

Przepis na gołąbki w liściach winogron w stylu orientalnym

Crema catalana

Crema catalana

Jak przetrwać tłusty czwartek na diecie?

Jak przetrwać tłusty czwartek na diecie?

Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką

Kruche ciasto z owocami i budyniową pianką

Jak udekorować pączka? 10 inspiracji

Jak udekorować pączka? 10 inspiracji

Lasagne bolognese – włoska receptura

Lasagne bolognese – włoska receptura

Zapiekanka jajeczna z warzywami – idealna na śniadanie

Zapiekanka jajeczna z warzywami – idealna na śniadanie

Pączki z polewą i posypką

Pączki z polewą i posypką

Prosta i szybka sałatka z kuskusem i granatem

Prosta i szybka sałatka z kuskusem i granatem

Domowe pączki- prosty i sprawdzony przepis

Domowe pączki- prosty i sprawdzony przepis

Pesto pietruszkowe prosty przepis

Pesto pietruszkowe prosty przepis

11 produktów, które pomogą Ci wyglądać 10 LAT MŁODZIEJ

11 produktów, które pomogą Ci wyglądać 10 LAT MŁODZIEJ

Tarta pecan

Tarta pecan

Klasyczny domowy sernik – NAJLEPSZY

Klasyczny domowy sernik – NAJLEPSZY

Wianuszki z pomarańczowym lukrem

Wianuszki z pomarańczowym lukrem

ZUPA KREM Z KAWAŁKAMI KURCZAKA

ZUPA KREM Z KAWAŁKAMI KURCZAKA

Ciasto brzoskwiniowe

Małe "co nieco" na zimowy deser.

czas: 1h

liczba porcji: 16

składniki:
ciasto:
1 i 1/2 szklanki mąki
2 jajka
1 szklanka cukru
1 porcja cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 puszka brzoskwiń w syropie
tłuszcz do wysmarowania formy

masa z kokosów:
18 dag wiórek kokosowych
2 jajka
4 łyżki masła
1 szklanka cukru
1 porcja cukru waniliowego

przyrządzanie:

Aby przygotować ciasto, jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodawać po trochu mąkę z proszkiem do pieczenia i pół szklanki wody, ciągle mieszając. Składniki dokładnie zmiksować. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem formy. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Aby przygotować masę masło roztopić na patelni, dodać cukier i wiórki. Następnie – ciągle mieszając – wlać rozbełtane jajka. Dodać cukier waniliowy. Na podpieczonym cieście równomiernie rozłożyć pokrojone w kawałki brzoskwinie i polać połową szklanki syropu z puszki. na wierzchu rozłożyć masę kokosową

Ponownie wstawić do piekarnika na około 20 minut, do chwili, aż masa się lekko zrumieni.

uwagi:
Zamiast brzoskwiń można użyć innych dostępnych owoców z puszki. Ciasto można przygotowywać w tortownicy, ale także w prostokątnej formie.

loading...