Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

ZUPA RYBNA Z GROSZKIEM I POMIDORAMI

ZUPA RYBNA Z GROSZKIEM I POMIDORAMI

Sałatka z mozzarellą w słoiku- CAPRESE

Sałatka z mozzarellą w słoiku- CAPRESE

Koktajl z bananami i karobem

Koktajl z bananami i karobem

Domowe chipsy czosnkowe

Domowe chipsy czosnkowe

Ciasto cytrynowe na śmietanie

Ciasto cytrynowe na śmietanie

Zupa serowo- szpinakowa

Zupa serowo- szpinakowa

Kremowa zupa ze szczypiorku

Kremowa zupa ze szczypiorku

Owsianka z pysznymi dodatkami – idealna na śniadanie!

Owsianka z pysznymi dodatkami – idealna na śniadanie!

Pudding czekoladowy – deser na Dzień Babci i Dziadka

Pudding czekoladowy – deser na Dzień Babci i Dziadka

Chrupiące krewetki

Chrupiące krewetki

Prosty chleb z amarantusem

Prosty chleb z amarantusem

Zupa z soczewicy i kalafiora

Zupa z soczewicy i kalafiora

Zielone smoothie z herbatą matcha

Zielone smoothie z herbatą matcha

Blok kawowy według Siostry Anastazji

Blok kawowy według Siostry Anastazji

4 pomysły na rozgrzewające napoje z różnych stron świata

4 pomysły na rozgrzewające napoje z różnych stron świata

Tradycyjne spaghetti bolognese – włoska receptura!

Tradycyjne spaghetti bolognese – włoska receptura!

CIASTO IMBIROWE

Ciasto imbirowe idealne do popołudniowej herbatki. 

56390031_apple-almond-ginger-cake

składniki:

  • 2 szklanki - mąki
  • 2 łyżeczki - proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka - cynamonu
  • 1 łyżeczka - imbiru
  • ¼ łyżeczki - soli
  • ½ szklanki - zmielonych orzechów włoskich
  • 230 g - masła
  • 1 szklanka - cukru brązowego
  • ½ szklanki - syropu klonowego
  • 1 laska - wanilii
  • 4 - jajka
  • 80 ml - mleka
  • 2 - cytryny

przyrządzanie:

CIASTO IMBIROWE >>>

uwagi:
jeśli lubisz udekoruj ciasto jabłkami przed włożeniem do piekarnika

loading...