Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Carpaccio z buraków z kozim serem

Carpaccio z buraków z kozim serem

Milkshake z bananem

Milkshake z bananem

TORT AJERKONIAKOWY

TORT AJERKONIAKOWY

Koktajl kawowy

Koktajl kawowy

Farfalle z boczkiem i serem pleśniowym

Farfalle z boczkiem i serem pleśniowym

Bądź świadomą mamą! Jedząc zdrowo dbasz o zdrowie swoje i swojego dziecka

Bądź świadomą mamą! Jedząc zdrowo dbasz o zdrowie swoje i swojego dziecka

Ekspresowa sałatka z serem feta, jajkiem, oliwkami

Ekspresowa sałatka z serem feta, jajkiem, oliwkami

Ciasto bananowe z orzechami

Ciasto bananowe z orzechami

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i mieszanką serów

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i mieszanką serów

Koktajl z mlekiem kokosowym, płatkami ryżowymi i awokado

Koktajl z mlekiem kokosowym, płatkami ryżowymi i awokado

Placuszki serowe

Placuszki serowe

Ciasto AMARETTO

Ciasto AMARETTO

Domowe żelki pomarańczowo- marchewkowe

Domowe żelki pomarańczowo- marchewkowe

WIOSENNA SAŁATKA Z JAJKIEM

WIOSENNA SAŁATKA Z JAJKIEM

Zupa krem marchewkowo- pomarańczowy

Zupa krem marchewkowo- pomarańczowy

Banalnie proste TIRAMISU

Banalnie proste TIRAMISU

CIASTO IMBIROWE

Ciasto imbirowe idealne do popołudniowej herbatki. 

56390031_apple-almond-ginger-cake

składniki:

  • 2 szklanki - mąki
  • 2 łyżeczki - proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka - cynamonu
  • 1 łyżeczka - imbiru
  • ¼ łyżeczki - soli
  • ½ szklanki - zmielonych orzechów włoskich
  • 230 g - masła
  • 1 szklanka - cukru brązowego
  • ½ szklanki - syropu klonowego
  • 1 laska - wanilii
  • 4 - jajka
  • 80 ml - mleka
  • 2 - cytryny

przyrządzanie:

CIASTO IMBIROWE >>>

uwagi:
jeśli lubisz udekoruj ciasto jabłkami przed włożeniem do piekarnika

loading...