Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

ZIELONA BOMBA WITAMINOWA: sałata + kiwi + jabłko + migdały

ZIELONA BOMBA WITAMINOWA: sałata + kiwi + jabłko + migdały

5 słodkich prezentów, które wykonasz samodzielnie!

5 słodkich prezentów, które wykonasz samodzielnie!

ZAKWAS NA BARSZCZ

ZAKWAS NA BARSZCZ

8 pomysłów na wykorzystanie w daniach IMBIRU!

8 pomysłów na wykorzystanie w daniach IMBIRU!

Kawowe muffiny

Kawowe muffiny

ZAPIEKANKA NA OSTRO: z serem, pieczarkami i makaronem

ZAPIEKANKA NA OSTRO: z serem, pieczarkami i makaronem

8 zdrowotnych właściwości WODY Z KAKTUSA

8 zdrowotnych właściwości WODY Z KAKTUSA

3 powody, dla których warto PIĆ KOKTAJLE CODZIENNIE!

3 powody, dla których warto PIĆ KOKTAJLE CODZIENNIE!

3 składnikowe ciasteczka BEZ CUKRU

3 składnikowe ciasteczka BEZ CUKRU

Pizza z tuńczykiem i kaparami

Pizza z tuńczykiem i kaparami

Koktajl z masłem orzechowym, daktylami i płatkami ryżowymi

Koktajl z masłem orzechowym, daktylami i płatkami ryżowymi

CIASTECZKA Z DODATKIEM SŁODYCZY KINDER

CIASTECZKA Z DODATKIEM SŁODYCZY KINDER

SZYBKA SAŁATKA Z KURCZAKIEM

SZYBKA SAŁATKA Z KURCZAKIEM

7 produktów, które uniemożliwiają ci SPOKOJNY SEN

7 produktów, które uniemożliwiają ci SPOKOJNY SEN

Sernik z białą czekoladą i żurawiną

Sernik z białą czekoladą i żurawiną

Zielony koktajl: szpinak + limonka + miód + banan

Zielony koktajl: szpinak + limonka + miód + banan

Ciasto kokosowe

Rozpływające się w ustach pyszności o zdecydowanym kokosowym smaku

czas: 60 minut

składniki:

Biszkopt:
5 jaj
niepełna szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 niepełna szklanka cukru
Nadzienie:
25 dag masła
12,5 dag margaryny
25 dag cukru
30 dag wiórków kokosowych
10 dag migdałów w plasterkach
0,4 litra likieru kokosowego
40 dag mleka w proszku
4 białka

przyrządzanie:

Przygotować biszkopt: ubić pianę z 5 białek. Gdy masa będzie sztywna, dodać cukier, potem zółtka. Na końcu dodać mąkę i deliktanie wymieszać łyżką. Piec ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni, nie otwierając zbyt często piekarnika.
Przygotowanie masy należy zacząć od zmiksowania masła i margaryny z cukrem na gładką masę. Następnie dosypywać wiórki i migdały. Powoli dolewać likier i dosypywać mleko w proszku. Gdy dobrze się zmiksuje, dodać pianę z 4 białek. Gotową masę wyłożyć na upieczony biszkopt, posypać wiórkami i wstawić do lodówki, aby masa stężała.

uwagi:

Wierzch ciasta można udekorować polewą czekoladową

loading...