Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Jogurtowy koktajl z bananem i mleczkiem kokosowym

Jogurtowy koktajl z bananem i mleczkiem kokosowym

Deserki w słoiczkach – z konfiturą z wiśni i jogurtem kokosowym

Deserki w słoiczkach – z konfiturą z wiśni i jogurtem kokosowym

Amerykańskie pancakes z kokosowym jogurtem i owocami

Amerykańskie pancakes z kokosowym jogurtem i owocami

Jak ugotować rybę?

Jak ugotować rybę?

8 produktów, które są bardzo TOKSYCZNE dla organizmu

8 produktów, które są bardzo TOKSYCZNE dla organizmu

10 produktów, które rosną w inny sposób niż myślałeś

10 produktów, które rosną w inny sposób niż myślałeś

Zupa krem z pieczonej DYNI

Zupa krem z pieczonej DYNI

6 powodów, dla których warto jeść CZEKOLADĘ

6 powodów, dla których warto jeść CZEKOLADĘ

Jak zrobić prawdziwie maślany popcorn w domu?

Jak zrobić prawdziwie maślany popcorn w domu?

WALENTYNKI 2018 – najlepsze pomysły na desery i kolację

WALENTYNKI 2018 – najlepsze pomysły na desery i kolację

Bruschetta z serem feta i pieczonymi pomidorami

Bruschetta z serem feta i pieczonymi pomidorami

10 pomysłów na DIETETYCZNY posiłek

10 pomysłów na DIETETYCZNY posiłek

Pieczone pomidorki koktajlowe – idealne jako dodatek do obiadu

Pieczone pomidorki koktajlowe – idealne jako dodatek do obiadu

Chrupiąca bruschetta z pesto, kozim serem i pieczonymi pomidorkami

Chrupiąca bruschetta z pesto, kozim serem i pieczonymi pomidorkami

10 przepisów na posiłek z BURAKIEM w roli głównej

10 przepisów na posiłek z BURAKIEM w roli głównej

Kremowa zupa z pieczonym burakiem i kozim serem

Kremowa zupa z pieczonym burakiem i kozim serem

Ciasto kokosowe

Rozpływające się w ustach pyszności o zdecydowanym kokosowym smaku

czas: 60 minut

składniki:

Biszkopt:
5 jaj
niepełna szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 niepełna szklanka cukru
Nadzienie:
25 dag masła
12,5 dag margaryny
25 dag cukru
30 dag wiórków kokosowych
10 dag migdałów w plasterkach
0,4 litra likieru kokosowego
40 dag mleka w proszku
4 białka

przyrządzanie:

Przygotować biszkopt: ubić pianę z 5 białek. Gdy masa będzie sztywna, dodać cukier, potem zółtka. Na końcu dodać mąkę i deliktanie wymieszać łyżką. Piec ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni, nie otwierając zbyt często piekarnika.
Przygotowanie masy należy zacząć od zmiksowania masła i margaryny z cukrem na gładką masę. Następnie dosypywać wiórki i migdały. Powoli dolewać likier i dosypywać mleko w proszku. Gdy dobrze się zmiksuje, dodać pianę z 4 białek. Gotową masę wyłożyć na upieczony biszkopt, posypać wiórkami i wstawić do lodówki, aby masa stężała.

uwagi:

Wierzch ciasta można udekorować polewą czekoladową

loading...