Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

CIELĘCINA Z PIECZARKAMI

CIELĘCINA Z PIECZARKAMI

MORAWSKA ZUPA FASOLOWA

MORAWSKA ZUPA FASOLOWA

Pałki z kurczaka w pikantnej panierce

Pałki z kurczaka w pikantnej panierce

Indyk nadziewany szpinakiem

Indyk nadziewany szpinakiem

SUMMER SOUP – letnia zupa rodem z ANGLII

SUMMER SOUP – letnia zupa rodem z ANGLII

BATONIKI OWSIANE Z BANANEM – wspomagające metabolizm

BATONIKI OWSIANE Z BANANEM – wspomagające metabolizm

Sorbet arbuzowy z wodą kokosową

Sorbet arbuzowy z wodą kokosową

Smażone tofu z curry

Smażone tofu z curry

KARCZOCHY SMAŻONE W CIEŚCIE

KARCZOCHY SMAŻONE W CIEŚCIE

SERNIK POTRÓJNIE CZEKOLADOWY

SERNIK POTRÓJNIE CZEKOLADOWY

Sałatka z pieczonym halloumi

Sałatka z pieczonym halloumi

TORCIK Z KIWI

TORCIK Z KIWI

ZUPA KURKOWA

ZUPA KURKOWA

DIP z buraków

DIP z buraków

Koktajl jagodowy z bananem

Koktajl jagodowy z bananem

KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ I KALAFIORA! HIT!

KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ I KALAFIORA! HIT!

Ciasto kokosowe

Rozpływające się w ustach pyszności o zdecydowanym kokosowym smaku

czas: 60 minut

składniki:

Biszkopt:
5 jaj
niepełna szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 niepełna szklanka cukru
Nadzienie:
25 dag masła
12,5 dag margaryny
25 dag cukru
30 dag wiórków kokosowych
10 dag migdałów w plasterkach
0,4 litra likieru kokosowego
40 dag mleka w proszku
4 białka

przyrządzanie:

Przygotować biszkopt: ubić pianę z 5 białek. Gdy masa będzie sztywna, dodać cukier, potem zółtka. Na końcu dodać mąkę i deliktanie wymieszać łyżką. Piec ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni, nie otwierając zbyt często piekarnika.
Przygotowanie masy należy zacząć od zmiksowania masła i margaryny z cukrem na gładką masę. Następnie dosypywać wiórki i migdały. Powoli dolewać likier i dosypywać mleko w proszku. Gdy dobrze się zmiksuje, dodać pianę z 4 białek. Gotową masę wyłożyć na upieczony biszkopt, posypać wiórkami i wstawić do lodówki, aby masa stężała.

uwagi:

Wierzch ciasta można udekorować polewą czekoladową

loading...

14 Komentarzy

  1. Justa
    11 marca 2006 at 17:55 Odpowiedz

    Zapowiad się pysznie ale ciekawe czy tak jest

  2. socjo
    1 sierpnia 2006 at 23:00 Odpowiedz

    a może ktoś doda zdjęcie??

  3. ona
    23 listopada 2006 at 21:39 Odpowiedz

    no to się posypoało komentarzy!! ha ha ha

  4. żaba
    26 lutego 2007 at 14:26 Odpowiedz

    robiłam!!jest pyszne!!

  5. yoiska
    10 kwietnia 2007 at 22:45 Odpowiedz

    ej a dlaczego tu jest napisane 0 porcji? przecież da się jakoś podzielić ;p

  6. Misio21
    6 maja 2007 at 20:07 Odpowiedz

    może być niezłe ,szybko się je wykonuje i to jest dobrze.

  7. ktoś
    8 sierpnia 2007 at 20:49 Odpowiedz

    pycha

  8. Efka
    24 września 2007 at 16:10 Odpowiedz

    Pyszne!!! Moja mama często piecze to cisteczko….mniam….mniammmm…

    POLECAM!!!

  9. Tommy
    29 listopada 2007 at 21:20 Odpowiedz

    A My jutro z dziewczyna bedziemy je robic. Zapowiada sie pysznie 😉

  10. Iam
    4 kwietnia 2008 at 14:54 Odpowiedz

    czy likier jest wymagany obowiazkowo ?

  11. zosienka
    28 maja 2008 at 15:27 Odpowiedz

    super super ,to ciasto niebo w gebie

  12. mika
    2 października 2008 at 21:40 Odpowiedz

    ochyda

  13. iwonka.b
    1 kwietnia 2010 at 15:28 Odpowiedz

    W tym cieście trzeba zawsze uważać, aby wiórki kokosowe były świeże i dobrej jakości (czasami zdażają sę \”zbrylone\”)!!Mogę polecić wiórki Helio, bo są sypkie (dzięki temu ciasto zachowuje swoją lekkość:)), a przede wszystkim nie są gorzkie.

  14. olivia
    29 grudnia 2010 at 13:57 Odpowiedz

    NIECHCE MI SIę ROBIć 🙂

Zostaw komentarz.

*