Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Ciasto marchewkowe z serkiem śmietankowym

Miękkie ciasto marchewkowe, przełożone delikatnym kremem, to doskonały pomysł na tort urodzinowy. Zobacz jak łatwo jest zrobić lekki placek i przekonaj się, że jest naprawdę smaczny i zdrowy. Do dzieła!

9310412_317cdf5326_z

składniki:

  • 4 marchewki
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • po dwie szczypty: Mielonej gałki muszkatołowej, mielonych goździków, zmielonego ziela angielskiego
  • szczypta soli
  • pół szklanki oleju
  • 3 jajka
  • 6 garści orzechów włoskich
  • 4 plastry ananasa z puszki
  • porcja masła
  KREM  
  • 2 opakowania serka śmietankowego
  • 100 g masła
  • 2 szklanki cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego

przyrządzanie:

  • Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
  • Obierz marchewkę i zetrzyj na dużych oczkach tarki.
  • Posiekaj orzechy włoskie.
  • Ananasy pokrój w kostkę.
  • W dużej misce wymieszaj mąkę, sodę, sól, cukier puder, proszek do pieczenia, przyprawy.
  • W drugiej misce wymieszaj jajka i olej, a następnie przelej do suchych składników.
  • Do masy dodaj startą marchewkę, orzechy i ananasa. Wymieszaj.
  • Do dwóch tortownic wlej ciasto i włóż do piekarnika.
  • Piecz przez 30 minut.

KREM

  • Serek śmietankowy, cukier puder i masło zmiksuj, a następnie wysmaruj z wierzchu jeden placek i nałóż na niego drugi, który również posmaruj kremem.
  • Posmaruj również boki ciasta. Całość możesz udekorować w dowolny sposób np. startymi orzechami włoskimi lub kokosem.

 

Smakowało? Zobacz również: Kutia – najlepszy wigilijny deser