Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej. ok

Polecamy

Spaghetti ze sporą ilością bazylii, szynką parmeńską i jajkiem w koszulce

Spaghetti ze sporą ilością bazylii, szynką parmeńską i jajkiem w koszulce

Truskawkowe orzeźwienie

Truskawkowe orzeźwienie

Jak zrobić BEZTŁUSZCZOWE chipsy?

Jak zrobić BEZTŁUSZCZOWE chipsy?

10 przepisów z wykorzystaniem AWOKADO – smoothie, sałatki, zupy, desery…

10 przepisów z wykorzystaniem AWOKADO – smoothie, sałatki, zupy, desery…

Koktajl z AWOKADO – z dodatkiem kurkumy i limonki

Koktajl z AWOKADO – z dodatkiem kurkumy i limonki

Sałatka z serem pleśniowym, figami i orzechami włoskimi

Sałatka z serem pleśniowym, figami i orzechami włoskimi

Kremowa zupa z pietruszki i gruszki z dodatkiem cynamonu

Kremowa zupa z pietruszki i gruszki z dodatkiem cynamonu

Dieta dr. Dąbrowskiej – oczyść organizm i schudnij w 7 dni!

Dieta dr. Dąbrowskiej – oczyść organizm i schudnij w 7 dni!

Makowiec z kruszonką

Makowiec z kruszonką

“JAK ZROBIĆ” – czyli 10 poradników dla zaawansowanych i początkujących kucharzy

“JAK ZROBIĆ” – czyli 10 poradników dla zaawansowanych i początkujących kucharzy

Pyszne smoothie z herbatą matcha

Pyszne smoothie z herbatą matcha

Jak uprażyć orzechy ziemne na patelni?

Jak uprażyć orzechy ziemne na patelni?

13 przepisów na SZPARAGI, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

13 przepisów na SZPARAGI, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

Sałatka z tuńczykiem z puszki, prażonymi orzechami włoskimi i oliwkami

Sałatka z tuńczykiem z puszki, prażonymi orzechami włoskimi i oliwkami

Genialny pomysł na kreatywne danie – miska pełna wszystkiego

Genialny pomysł na kreatywne danie – miska pełna wszystkiego

Raj dla kawoszy, czyli KAWA w ośmiu odsłonach

Raj dla kawoszy, czyli KAWA w ośmiu odsłonach

Ciasto migdałowe

Zanim zaczniecie noworoczny detoks, koniecznie posmakujcie tego ciasta. Jest grzechu warte!

składniki:

  • 3 duże jajka
  • 150 g cukru
  • skórka starta z 1 małej cytryny
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 150 g zmielonych obranych migdałów
  • cukier puder do posypania

przyrządzanie:

  • Tortownicę o średnicy ok. 23 cm posmarować masłem i oprószyć zwykłą mąką. Piekarnik nagrzać do 150 stopni C.
  • Jajka ubijać z cukrem, skórką z cytryny oraz cynamonem na gęstą i jednolitą masę.
  • Dodać migdały i delikatnie wymieszać szpatułką lub krótko zmiksować na minimalnych obrotach miksera na jednolitą masę.
  • Wylać ciasto do przygotowanej tortownicy, wstawić do piekarnika i piec przez ok. 35 – 40 minut (do suchego patyczka). Wyjąć i ostudzić.
  • Posypać cukrem pudrem. Kroić na małe kawałeczki. Można podawać z gałką lodów.
loading...