Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej. ok

Polecamy

Tani obiad – ryż na ostro z kwaśnym sosem

Tani obiad – ryż na ostro z kwaśnym sosem

Sos cebulowy z białym winem

Sos cebulowy z białym winem

Smażone kuleczki ziemniaczane

Smażone kuleczki ziemniaczane

Kremowa zupa z pomidorów i pomarańczy

Kremowa zupa z pomidorów i pomarańczy

10 objawów niedoboru witaminy D3

10 objawów niedoboru witaminy D3

Cała prawda o czosnku – 12 FAKTÓW

Cała prawda o czosnku – 12 FAKTÓW

20 pomysłów na ŚNIADANIE inne niż zwykle

20 pomysłów na ŚNIADANIE inne niż zwykle

Mleczny koktajl z marchewką

Mleczny koktajl z marchewką

Domowy sos pomidorowy 🍅

Domowy sos pomidorowy 🍅

WEGE kotlety z cukinii

WEGE kotlety z cukinii

Najbanalniejszy drink z Coca-Colą

Najbanalniejszy drink z Coca-Colą

Placki ziemniaczane z kurkumą

Placki ziemniaczane z kurkumą

Szaszłyki z rybą i warzywami

Szaszłyki z rybą i warzywami

Koktajl dla odważnych – z jogurtem, czosnkiem i ziołami

Koktajl dla odważnych – z jogurtem, czosnkiem i ziołami

+10 pomysłów na posiłek z wykorzystaniem MARCHEWKI

+10 pomysłów na posiłek z wykorzystaniem MARCHEWKI

Oto DESERY, które pokochają dzieci!

Oto DESERY, które pokochają dzieci!

Ciasto migdałowe

Zanim zaczniecie noworoczny detoks, koniecznie posmakujcie tego ciasta. Jest grzechu warte!

składniki:

  • 3 duże jajka
  • 150 g cukru
  • skórka starta z 1 małej cytryny
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 150 g zmielonych obranych migdałów
  • cukier puder do posypania

przyrządzanie:

  • Tortownicę o średnicy ok. 23 cm posmarować masłem i oprószyć zwykłą mąką. Piekarnik nagrzać do 150 stopni C.
  • Jajka ubijać z cukrem, skórką z cytryny oraz cynamonem na gęstą i jednolitą masę.
  • Dodać migdały i delikatnie wymieszać szpatułką lub krótko zmiksować na minimalnych obrotach miksera na jednolitą masę.
  • Wylać ciasto do przygotowanej tortownicy, wstawić do piekarnika i piec przez ok. 35 – 40 minut (do suchego patyczka). Wyjąć i ostudzić.
  • Posypać cukrem pudrem. Kroić na małe kawałeczki. Można podawać z gałką lodów.
loading...