Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

ZAPIEKANKA Z RESZTEK

ZAPIEKANKA Z RESZTEK

KAWA PIERNIKOWA

KAWA PIERNIKOWA

Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Ciasteczka owsiane z czekoladą, żurawiną i orzechami laskowymi

Ciasteczka owsiane z czekoladą, żurawiną i orzechami laskowymi

Chlebek kukurydziany

Chlebek kukurydziany

Hiszpańskie churros

Hiszpańskie churros

Śledź w marynacie octowej z jabłkiem, pieczonymi ziemniakami i kwaśną śmietaną

Śledź w marynacie octowej z jabłkiem, pieczonymi ziemniakami i kwaśną śmietaną

4 proste przepisy z DYNIĄ w roli głównej

4 proste przepisy z DYNIĄ w roli głównej

STRUDEL JABŁKOWY

STRUDEL JABŁKOWY

Pierniki miodowe

Pierniki miodowe

Grochówka według Macieja Kuronia

Grochówka według Macieja Kuronia

8 świetnych pomysłów na wykorzystanie BAKŁAŻANA!

8 świetnych pomysłów na wykorzystanie BAKŁAŻANA!

Rozgrzewająca zupa  ze świeżą pietruszką i grzankami

Rozgrzewająca zupa ze świeżą pietruszką i grzankami

Herbaciane ciasteczka z nutą jaśminu

Herbaciane ciasteczka z nutą jaśminu

Najlepsza zupa dyniowa

Najlepsza zupa dyniowa

5 NAPOJÓW, które pomogą w walce z NADWAGĄ!

5 NAPOJÓW, które pomogą w walce z NADWAGĄ!

Clafoutis z wiśniami

Ten wspaniały deser tworzą dojrzałe wiśnie zapiekane w cieście naleśnikowym

przepis z kuchni: francuskiej

czas: 60 minut

liczba porcji: 8

składniki:
450 g wiśni
100 g cukru
2 duże jaja
1 żółtko
100 g mąki
175 ml mleka
4 łyżki śmietanki kremówki
1 łyżeczka olejku migdałowego

tłuszcz do smarowania formy

przyrządzanie:

Z wiśni usunąć psetki. Okrągłą fomrę do tart wysmarować tłuszczem. Wrzucić wiśnie. Jaja, żółtko zmiksować z cukrem na gładką masę. Stopniowo dolewać mleko, śmietanę, dosypywać mąkę. Pod koneic miksowania dolać olejek waniliowy. Masę wlać do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez ok. 45 minut. Przed podaniem odczekać ok. 5 minut. Podawać gorące lub letnie.

loading...