Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Chłodnik arbuzowy z fetą

Chłodnik arbuzowy z fetą

TANI OBIAD w 10 minut

TANI OBIAD w 10 minut

Kremowa zupa z jarmużem i mozzarellą

Kremowa zupa z jarmużem i mozzarellą

Lody wodne arbuzowo-malinowe

Lody wodne arbuzowo-malinowe

Mini ciasteczka z twarogiem na SŁONO lub na SŁODKO

Mini ciasteczka z twarogiem na SŁONO lub na SŁODKO

Kanapeczki z serkiem i malinami

Kanapeczki z serkiem i malinami

Masło czosnkowe na grilla

Masło czosnkowe na grilla

Wykwintna tarta serowa

Wykwintna tarta serowa

Tarta z brokułem i serem pleśniowym

Tarta z brokułem i serem pleśniowym

Sałatka z jarmużem, ciecierzycą i kozim serem

Sałatka z jarmużem, ciecierzycą i kozim serem

Kasza pęczak z warzywami z patelni

Kasza pęczak z warzywami z patelni

Pierś z kaczki w sosie z owocami leśnymi

Pierś z kaczki w sosie z owocami leśnymi

5 najlepszych chłodników na LATO

5 najlepszych chłodników na LATO

Kawa mrożona z mlekiem skondensowanym

Kawa mrożona z mlekiem skondensowanym

Truskawkowe smoothie z awokado i nasionami

Truskawkowe smoothie z awokado i nasionami

Domowa granola w 25 minut

Domowa granola w 25 minut

CZEKOLADA NA GORĄCO Z DAKTYLI

Gorąca czekolada z daktylami w roli głównej. Ten przepis was zaskoczy. 

składniki:
500 ml dowolnego mleka ½ szklanki daktyli / 85 g 3 łyżki gorzkiego kakao ¼ łyżeczki soli morskiej

przyrządzanie:

 

  • Mleko wlać do rondelka z grubym dnem razem z pozostałymi składnikami i podgrzewać na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Nie przejmujcie się grudkami kakao, zaraz się rozpuszczą.
  • Kiedy mleko zacznie się gotować, zmniejszyć gaz i gotować przez 5 minut na minimalnym ogniu, następnie zdjąć z ognia i chwilę przestudzić, aby łatwiej i bezpieczniej się blendowało.
  • Przy pomocy blendera zmiksować zawartość rondelka na aksamitnie gładką czekoladę

 

loading...