Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Jogurtowy koktajl z bananem i mleczkiem kokosowym

Jogurtowy koktajl z bananem i mleczkiem kokosowym

Deserki w słoiczkach – z konfiturą z wiśni i jogurtem kokosowym

Deserki w słoiczkach – z konfiturą z wiśni i jogurtem kokosowym

Amerykańskie pancakes z kokosowym jogurtem i owocami

Amerykańskie pancakes z kokosowym jogurtem i owocami

Jak ugotować rybę?

Jak ugotować rybę?

8 produktów, które są bardzo TOKSYCZNE dla organizmu

8 produktów, które są bardzo TOKSYCZNE dla organizmu

10 produktów, które rosną w inny sposób niż myślałeś

10 produktów, które rosną w inny sposób niż myślałeś

Zupa krem z pieczonej DYNI

Zupa krem z pieczonej DYNI

6 powodów, dla których warto jeść CZEKOLADĘ

6 powodów, dla których warto jeść CZEKOLADĘ

Jak zrobić prawdziwie maślany popcorn w domu?

Jak zrobić prawdziwie maślany popcorn w domu?

WALENTYNKI 2018 – najlepsze pomysły na desery i kolację

WALENTYNKI 2018 – najlepsze pomysły na desery i kolację

Bruschetta z serem feta i pieczonymi pomidorami

Bruschetta z serem feta i pieczonymi pomidorami

10 pomysłów na DIETETYCZNY posiłek

10 pomysłów na DIETETYCZNY posiłek

Pieczone pomidorki koktajlowe – idealne jako dodatek do obiadu

Pieczone pomidorki koktajlowe – idealne jako dodatek do obiadu

Chrupiąca bruschetta z pesto, kozim serem i pieczonymi pomidorkami

Chrupiąca bruschetta z pesto, kozim serem i pieczonymi pomidorkami

10 przepisów na posiłek z BURAKIEM w roli głównej

10 przepisów na posiłek z BURAKIEM w roli głównej

Kremowa zupa z pieczonym burakiem i kozim serem

Kremowa zupa z pieczonym burakiem i kozim serem

Delikatny krem z pieczarek

Prosta i delikatna zupa z pieczarek. Spróbujecie?

 

składniki:
• 3 cebule • 4 spore ziemniaki • 2 marchewki • 2 pietruszki • 200 ml śmietany sojowej, krowiej, owsianej lub migdałowej • sól • czarny pieprz • 800 g pieczarek • olej do smażenia  

przyrządzanie:

1. Cebule obieram, kroję w talarki i smażę na złoty kolor. Dwie pieczarki kroję w plasterki i podsmażam do dekoracji.
2. Ziemniaki, marchew oraz pietruszkę obieram ze skórki i kroję w kostkę.
3. Do garnka z 2 litrami wody wkładam rozdrobnione pieczarki, ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz podsmażoną cebulę. Doprawiam solą oraz pieprzem. Gotuję 30 minut.
4. Zupę przelewam do blendera i miksuje na jednolity krem. Dodaje śmietanę. Zupę próbuje i w razie potrzeby doprawiam jeszcze solą oraz pieprzem.
5. Krem z pieczarek podaję ozdobiony podsmażonymi plasterkami cebuli oraz pieczarkami.

 

loading...