Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Domowy budyń malinowy

Domowy budyń malinowy

Lista 10 AFRODYZJAKÓW – jedzenie, które poprawia libido

Lista 10 AFRODYZJAKÓW – jedzenie, które poprawia libido

Mini tarta z 🍌 bananami i czekoladą

Mini tarta z 🍌 bananami i czekoladą

Zapiekanka z tego co masz w lodówce

Zapiekanka z tego co masz w lodówce

Mocno kawowe muffinki

Mocno kawowe muffinki

Odmładzający koktajl z melona

Odmładzający koktajl z melona

ZAMIENNIK KAWY- shake z daktyli

ZAMIENNIK KAWY- shake z daktyli

Zielony krem z groszku, bazylii, rukoli

Zielony krem z groszku, bazylii, rukoli

HERBATA MROŻONA z warzywami

HERBATA MROŻONA z warzywami

Pieczone ziemniaki z sezamem

Pieczone ziemniaki z sezamem

8 pomysłów na modny brunch. Zainspiruj się!

8 pomysłów na modny brunch. Zainspiruj się!

Zapiekanka warzywna z ananasem

Zapiekanka warzywna z ananasem

Ciasteczka miodowe na DZIEŃ MAMY

Ciasteczka miodowe na DZIEŃ MAMY

Domowa nutella wg. przepisu Ani Lewandowskiej

Domowa nutella wg. przepisu Ani Lewandowskiej

Szybka dieta: schudnij 3 kg w 3 dni!

Szybka dieta: schudnij 3 kg w 3 dni!

Najlepszy przepis na SZASZŁYKI DROBIOWE

Najlepszy przepis na SZASZŁYKI DROBIOWE

Demerara

Tak w Wielkiej Brytanii nazywany jest brązowy cukier. Nazwa pochodzi od dawnej kolonii holenderskiej.

Miejsce to, położone w środkowej części obecnej Gujany nad rzeką Demerara, od zawsze słynęło z uprawy trzciny cukrowej. Dwukrotnie na przełomie XVIII i XIX wieku, prowinicję tę, zajętą pierwotnie przez Holendrów, przejmowali Brytyjczycy. Już wcześniej cukier sprowadzany z Gujany cieszył się wielką popularnością. Ale od kiedy dotarł na rynek brytyjski nie było wątpliwości – brązowy cukier, produkowany z trzciny cukrowej, nazywa się Demerara.

loading...