Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

10 pomysłów na zmianę waszej kuchni!

10 pomysłów na zmianę waszej kuchni!

Gulasz wołowy z marchewką

Gulasz wołowy z marchewką

Mus czekoladowy z banana i awokado

Mus czekoladowy z banana i awokado

Banany nadziewane czekoladą – idealne na grilla

Banany nadziewane czekoladą – idealne na grilla

Lody wodne o smaku malinowym

Lody wodne o smaku malinowym

Naleśniki z bananami i syropem klonowym

Naleśniki z bananami i syropem klonowym

Wegańskie burgery z buraków

Wegańskie burgery z buraków

Koktajl z kefirem i owocami

Koktajl z kefirem i owocami

Jak ugotować FASOLKĘ SZPARAGOWĄ?

Jak ugotować FASOLKĘ SZPARAGOWĄ?

Jajka zapiekane w formie na muffiny

Jajka zapiekane w formie na muffiny

Młode ziemniaki z kminem rzymskim

Młode ziemniaki z kminem rzymskim

Bananowy shake z kawą i wiórkami kokosowymi

Bananowy shake z kawą i wiórkami kokosowymi

Pancakes z malinami

Pancakes z malinami

Lody z mrożonych bananów

Lody z mrożonych bananów

35 NIESAMOWITYCH sztuczek w kuchni

35 NIESAMOWITYCH sztuczek w kuchni

Jak można wykorzystać ŻURAWINĘ w kuchni? – 8 inspiracji

Jak można wykorzystać ŻURAWINĘ w kuchni? – 8 inspiracji

Demerara

Tak w Wielkiej Brytanii nazywany jest brązowy cukier. Nazwa pochodzi od dawnej kolonii holenderskiej.

Miejsce to, położone w środkowej części obecnej Gujany nad rzeką Demerara, od zawsze słynęło z uprawy trzciny cukrowej. Dwukrotnie na przełomie XVIII i XIX wieku, prowinicję tę, zajętą pierwotnie przez Holendrów, przejmowali Brytyjczycy. Już wcześniej cukier sprowadzany z Gujany cieszył się wielką popularnością. Ale od kiedy dotarł na rynek brytyjski nie było wątpliwości – brązowy cukier, produkowany z trzciny cukrowej, nazywa się Demerara.

loading...