Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Śniadaniowe placuszki serowe

Śniadaniowe placuszki serowe

Jak obrać pomelo?

Jak obrać pomelo?

Domowy twaróg na ostro

Domowy twaróg na ostro

Grillowany Camembert z żurawiną

Grillowany Camembert z żurawiną

Szybki placek z mrożonymi owocami

Szybki placek z mrożonymi owocami

Carpaccio z pieczarek

Carpaccio z pieczarek

Przepis na najlepszą SHAKSHUKĘ

Przepis na najlepszą SHAKSHUKĘ

Pieczarki faszerowane serem kozim i pomidorkami

Pieczarki faszerowane serem kozim i pomidorkami

Domowy hummus z cytryną i pietruszką

Domowy hummus z cytryną i pietruszką

Pieczone kotleciki z zielonej soczewicy

Pieczone kotleciki z zielonej soczewicy

Smoothie z masłem orzechowym i bananem

Smoothie z masłem orzechowym i bananem

Banalne ciasteczka owsiane z orzechami laskowymi

Banalne ciasteczka owsiane z orzechami laskowymi

Najprostsze placuszki z cukinii

Najprostsze placuszki z cukinii

DLA STUDENTA: kasza gryczana z pieczarkami i jajkiem sadzonym

DLA STUDENTA: kasza gryczana z pieczarkami i jajkiem sadzonym

Jogurt o smaku kakao z dodatkiem cynamonu

Jogurt o smaku kakao z dodatkiem cynamonu

Zupa szpinakowa z ziemniakami

Zupa szpinakowa z ziemniakami

Deser niebanalny: smażone LODY (przepis Magdy Gessler)

Dla tych, którzy uwielbiają lody, ale zimna temperatura ich przeraża, mamy niebanalne rozwiązanie. Co powiecie na lody smażone w panierce? 

składniki:

lody waniliowe 4 duże gałki
kokos lub mieszanka kokosu z posiekanymi orzechami i pokruszonymi herbatnikami 2 szklanki
jajka 2
cukier 2 łyżki
olej do smażenia

przyrządzanie:

  • Gałki lodów uformować w miarę równe kule i ułożyć na malej blaszce wyłożonej papierem woskowym lub folią aluminiową. Włożyć do zamrażalnika na co najmniej 2 godziny. W misce wymieszać ciastka z kokosem i dokładnie oblepić tą mieszanką kulki lodów. Zamrozić przez 1 godzinę Jajka rozbełtać i lekko ubić z cukrem. Zamoczyć lody w jajku i potem jeszcze raz w suchej mieszance, tak, aby kulki lodów były bardzo dokładnie oblepione okruszkami. Zamrażać przez 2 godziny. Rozgrzać olej do temperatury 200 st. C w małym, głębokim rondelku i smażyć gałki lodów po jednej, przez niecałą 1 minutę, aż skorupka będzie rumiana i gorąca. Podawać natychmiast.
  • loading...