Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej. ok

Polecamy

Tani obiad – ryż na ostro z kwaśnym sosem

Tani obiad – ryż na ostro z kwaśnym sosem

Sos cebulowy z białym winem

Sos cebulowy z białym winem

Smażone kuleczki ziemniaczane

Smażone kuleczki ziemniaczane

Kremowa zupa z pomidorów i pomarańczy

Kremowa zupa z pomidorów i pomarańczy

10 objawów niedoboru witaminy D3

10 objawów niedoboru witaminy D3

Cała prawda o czosnku – 12 FAKTÓW

Cała prawda o czosnku – 12 FAKTÓW

20 pomysłów na ŚNIADANIE inne niż zwykle

20 pomysłów na ŚNIADANIE inne niż zwykle

Mleczny koktajl z marchewką

Mleczny koktajl z marchewką

Domowy sos pomidorowy 🍅

Domowy sos pomidorowy 🍅

WEGE kotlety z cukinii

WEGE kotlety z cukinii

Najbanalniejszy drink z Coca-Colą

Najbanalniejszy drink z Coca-Colą

Placki ziemniaczane z kurkumą

Placki ziemniaczane z kurkumą

Szaszłyki z rybą i warzywami

Szaszłyki z rybą i warzywami

Koktajl dla odważnych – z jogurtem, czosnkiem i ziołami

Koktajl dla odważnych – z jogurtem, czosnkiem i ziołami

+10 pomysłów na posiłek z wykorzystaniem MARCHEWKI

+10 pomysłów na posiłek z wykorzystaniem MARCHEWKI

Oto DESERY, które pokochają dzieci!

Oto DESERY, które pokochają dzieci!

Deser niebanalny: smażone LODY (przepis Magdy Gessler)

Dla tych, którzy uwielbiają lody, ale zimna temperatura ich przeraża, mamy niebanalne rozwiązanie. Co powiecie na lody smażone w panierce? 

składniki:

lody waniliowe 4 duże gałki
kokos lub mieszanka kokosu z posiekanymi orzechami i pokruszonymi herbatnikami 2 szklanki
jajka 2
cukier 2 łyżki
olej do smażenia

przyrządzanie:

  • Gałki lodów uformować w miarę równe kule i ułożyć na malej blaszce wyłożonej papierem woskowym lub folią aluminiową. Włożyć do zamrażalnika na co najmniej 2 godziny. W misce wymieszać ciastka z kokosem i dokładnie oblepić tą mieszanką kulki lodów. Zamrozić przez 1 godzinę Jajka rozbełtać i lekko ubić z cukrem. Zamoczyć lody w jajku i potem jeszcze raz w suchej mieszance, tak, aby kulki lodów były bardzo dokładnie oblepione okruszkami. Zamrażać przez 2 godziny. Rozgrzać olej do temperatury 200 st. C w małym, głębokim rondelku i smażyć gałki lodów po jednej, przez niecałą 1 minutę, aż skorupka będzie rumiana i gorąca. Podawać natychmiast.
  • loading...