Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej. ok

Polecamy

Dieta dr. Dąbrowskiej – oczyść organizm i schudnij w 7 dni!

Dieta dr. Dąbrowskiej – oczyść organizm i schudnij w 7 dni!

Makowiec z kruszonką

Makowiec z kruszonką

“JAK ZROBIĆ” – czyli 10 poradników dla zaawansowanych i początkujących kucharzy

“JAK ZROBIĆ” – czyli 10 poradników dla zaawansowanych i początkujących kucharzy

Pyszne smoothie z herbatą matcha

Pyszne smoothie z herbatą matcha

Jak uprażyć orzechy ziemne na patelni?

Jak uprażyć orzechy ziemne na patelni?

13 przepisów na SZPARAGI, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

13 przepisów na SZPARAGI, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

Sałatka z tuńczykiem z puszki, prażonymi orzechami włoskimi i oliwkami

Sałatka z tuńczykiem z puszki, prażonymi orzechami włoskimi i oliwkami

Genialny pomysł na kreatywne danie – miska pełna wszystkiego

Genialny pomysł na kreatywne danie – miska pełna wszystkiego

Raj dla kawoszy, czyli KAWA w ośmiu odsłonach

Raj dla kawoszy, czyli KAWA w ośmiu odsłonach

Jak upiec buraka do sałatek, koktajli, zup?

Jak upiec buraka do sałatek, koktajli, zup?

Sałatka z burakiem pieczonym, serem feta i orzechami

Sałatka z burakiem pieczonym, serem feta i orzechami

10 przepisów na romantyczną KOLACJĘ

10 przepisów na romantyczną KOLACJĘ

Sycąca zupa z fasoli

Sycąca zupa z fasoli

10 pomysłów na wykorzystanie KIWI!

10 pomysłów na wykorzystanie KIWI!

Jak ugotować idealne JAJKO na miękko? Najlepszy przepis, jaki testowaliśmy!

Jak ugotować idealne JAJKO na miękko? Najlepszy przepis, jaki testowaliśmy!

Jak zrobić najlepsze pod słońcem TOSTY FRANCUSKIE

Jak zrobić najlepsze pod słońcem TOSTY FRANCUSKIE

Deser w 10 minut- SMAŻONE BANANY W SOSIE POMARAŃCZOWYM

Banan, pomarańcza, kilka innych dodatków i 10 minut. Najszybszy deser świata dla gości.  [caption id="attachment_203011" align="aligncenter" width="638"]fried bananas with honey on a plate on the isolated background =[/caption]

składniki:
1 banan 2 łyżki masła szczypta cynamonu 2 łyżki brązowego cukru 1/2 pomarańczy 1 łyżka płatków migdałów rum

przyrządzanie:

Połowę pomarańczy pokroić w kawałki, a z drugiej połówki wycisnąć sok. Na patelni rozgrzać masełko, dodać migdały, cukier i cynamon oraz przekrojonego wzdłuż banana bez skórki. Zrumienić, obrócić ostrożnie na drugą stronę. Po chwili dodać pomarańcze i wlać sok. Zagotować, aż sos będzie lepiący. Wlać rum i podpalić. Podawać na patelni. Jeśli to danie dla dzieci nie dodawaj rumu.

loading...