Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Dieta dr. Dąbrowskiej – oczyść organizm i schudnij w 7 dni!

 

Menu na 7 dni

 

Dzień I

Śniadanie:
Zakwas buraczany
Koktajl z jarmużu, jabłka, soku z cytryny i wody
Surówka ze szpinaku, pomidorków koktajlowych, szczypiorku
Starte pieczone buraki z papryką czerwoną, szczypiorkiem i kiełkami rzodkiewki

Obiad:
Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką, koperkiem, natką
Krem jarzynowy
Pieczony kalafior z natką pietruszki
½ grejpfruta

Kolacja:
Sałata rzymska ze świeżym ogórkiem, szczypiorkiem i koperkiem
Kiszona czerwona kapusta z marchewką
Leczo z papryką i cukinią

 

Dzień II

Śniadanie:
Zakwas buraczany
Koktajl szpinakowo-jabłkowo-selerowy
Marchewka pokrojona w cienkie plasterki z cząstkami pomarańczy i świeżą kolendrą

Obiad:
Surówka z jarmużem, marchewką, rzodkiewką, szczypiorkiem i jabłkiem
Zupa ogórkowa z koperkiem
Duszona czerwona kapusta z suszonymi pomidorami i natką pietruszki

Kolacja:
Surówka z surowego brokuła z pomidorami, szczypiorkiem i kiszonym ogórkiem
Frytki z marchewki z sosem pomidorowym

Dzień III

Śniadanie:
Zakwas buraczany
Sok z natki pietruszki, rukoli, jabłka, kiwi i imbiru
Świeży koper włoski (fenkuł) z cząstkami pomarańczy
Cukinia duszona z cebulą, szpinakiem i tymiankiem

Obiad:
Surówka z sałaty masłowej, pora, jabłka, kiszonych ogórków
Bulion warzywny z makaronem z marchewki i selera z natką pietruszki
Marchewka duszona z pietruszką, cebulą, czosnkiem, selerem naciowym z posypką z natki pietruszki, skórki z cytryny i czosnku

Kolacja:
Surówka z czerwonej kapusty, papryki, ogórka, szczypiorku, selera naciowego, jabłka i natki pietruszki
Kiszone ogórki ze startymi pieczonymi burakami i cebulką
Brokuły, kalafior i marchewka gotowane na parze z kiełkami lucerny i szczypiorkiem

 

Dzień IV

Śniadanie:
Zakwas buraczany
Koktajl z kapusty bok choy, kiwi, ogórka i pomarańczy
Ryż z kalafiora z ogórkiem, pomidorkami, rzodkiewką, szczypiorkiem i selerem naciowym
Pieczona papryka ze świeżą kolendrą

Obiad:
Krem brokułowy z kiełkami brokuła
Makaron z cukinii z salsą pomidorowo-bazyliową

Kolacja:
Buraki faszerowane warzywami (papryka, pomidory, marchewka, cebula, czosnek, świeża kolendra, natka pietruszki)
Kapusta biała z marchewką, kalarepą, szczypiorkiem, koperkiem
Kiszona kapusta z marchewką i jabłkiem

Dzień V

Śniadanie:
Zakwas buraczany
Koktajl z bazylii, papryki i jabłka
Sałata rzymska z cząstkami czerwonego grejpfruta i melonem

Obiad:
Sałata lodowa z kiszonym ogórkiem,porem ,jabłkiem i koperkiem
Kapuśniak z warzywami korzeniowymi
Leczo z dynią

Kolacja:
Duszona biała kapusta z cebulą i koperkiem
Mix sałat z pomidorami, świeżym ogórkiem, i żółtą papryką, z szczypiorkiem i kiełkami jarmużu
Kiszone ogórki z kiełkami pora i kalarepą

 Dzień VI

Śniadanie:
Zakwas buraczany
Sok z natki pietruszki,  brokułów i pomarańczy i jabłka
Sałatka z cykorii, jabłka i roszponki
Buraczki duszone na ciepło

Obiad:
Krem cukiniowo-porowy
Grilowane bakłażany z sosem paprykowo-pomidorowym
Kimchi –  kiszona kapusta po koreańsku

Sałata lodowa z marchewką, rzodkiewką, szczypiorkiem i kiełkami lucerny

Kolacja:
Sałatka z sałatą rzymską, rukolą, z makaronem z surowej dyni, cząstkami pomarańczy, sok z cytryny, sól
Purée z kalafiora z koperkiem
Frytki z selera z sosem pomidorowym

 Dzień VII

Śniadanie:
Zakwas buraczany
Sok z jarmużu, natki, selera naciowego, jabłka, imbiru i cytryny
Pieczone jabłko z cynamonem

Obiad:
Ogórki małosolne ze szczypiorkiem i rukwią wodną
Zupa cebulowa z majerankiem
Gołąbki z kapusty włoskiej z farszem z kalafiorowego ryżu, podduszonej cebuli, marchewki, selera, suszonych pomidorów i natki pietruszki
Blanszowana marchewka w plasterkach z czosnkiem, miętą i octem winnym

Kolacja:
Kapusta pekińska z pomidorami, rzodkiewką, szczypiorkiem, sok z cytryny, sól
Kiszona czerwona kapusta z natką pietruszki
Grillowana cukinia z czosnkiem i tymiankiem