Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Domowa pizza – włoski przepis

Nie jesteśmy fanami fast foodów, jednak uśmiech na twarzach domowników, kiedy proponujemy na obiad pizze jest bezcenny. Taki posiłek najlepiej przygotować samodzielnie, korzystając jedynie z pomocy bliskich. Domowa pizza będzie zdecydowanie zdrowsza, a wspólnie spędzony czas przy jej przygotowaniu może okazać się dobrą zabawą. Pizza to doskonały pomysł na obiad lub kolację, kiedy nie mamy czasu czy pomysłu na przygotowywanie wykwintnych posiłków. Wystarczy trochę warzyw, ulubiony ser oraz składniki na ciasto. Marka Kühne proponuje wykonać prawdziwą, neapolitańską pizzę, na cienkim spodzie. Do jego wykonania potrzebujemy jedynie wody (150 ml), mąki (150 g), łyżeczkę soli morskiej i 15 g drożdży. Drożdże rozpuszczamy w wodzie i dodajemy resztę składników. Ciasto zagniatamy i zostawiamy na 30 min pod przykryciem żeby wyrosło. Następnie rozwałkowujemy je. Reszta składników zależy już od indywidualnych preferencji.

składniki:

  • Koncentrat pomidorowy
  • Mozzarella pokrojona w plasterki

  • Rukola

  • Czarne oliwki

  • Suszone pomidory

  • Ocet balsamiczny Kühne

przyrządzanie:

Rozwałkowane ciasto posmaruj koncentratem pomidorowym i połóż na nim pokrojony w plasterki ser mozzarella. Dodaj przekrojone na pół czarne oliwki i suszone pomidory. Pizzę piecz przez ok. 15 minut w piekarniku. Po wyjęciu posyp całość rukolą i skrop octem balsamicznym.

 

ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem