Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Zapiekanka ziemniaczana z kaparami i miruną

Zapiekanka ziemniaczana z kaparami i miruną

Jak przyrządzić rybę bez panierki?

Jak przyrządzić rybę bez panierki?

Brokuł z czosnkiem i czarnuszką

Brokuł z czosnkiem i czarnuszką

Koktajl dla anemików – z dodatkiem suszonych owoców, bogatych w żelazo

Koktajl dla anemików – z dodatkiem suszonych owoców, bogatych w żelazo

Śniadaniowe inspiracje na zdrowy posiłek z owocami 🍉🥝🍓

Śniadaniowe inspiracje na zdrowy posiłek z owocami 🍉🥝🍓

Przegląd książek o diecie i zdrowym odżywianiu

Przegląd książek o diecie i zdrowym odżywianiu

Stos amerykańskich naleśników przekładanych serkiem waniliowym i miodem

Stos amerykańskich naleśników przekładanych serkiem waniliowym i miodem

Z okazji Dnia Mamy – 10 pysznych i pięknie wyglądających ŚNIADAŃ

Z okazji Dnia Mamy – 10 pysznych i pięknie wyglądających ŚNIADAŃ

Tradycyjne babeczki z malinami i truskawkami

Tradycyjne babeczki z malinami i truskawkami

Jak ugotować brukselkę, aby nie była gorzka?

Jak ugotować brukselkę, aby nie była gorzka?

KREWETKI – 10 przepisów na zupy i drugie dania

KREWETKI – 10 przepisów na zupy i drugie dania

8 świetnych pomysłów na SZPARAGI

8 świetnych pomysłów na SZPARAGI

Zupa krem KREWETKOWY

Zupa krem KREWETKOWY

Jak ugotować ryż na sypko

Jak ugotować ryż na sypko

Owoce w czekoladzie

Owoce w czekoladzie

Smoothie ze świeżych truskawek i awokado

Smoothie ze świeżych truskawek i awokado

Domowa zupa MISO z tofu i warzywami

Lubisz zupę miso? A co powiesz na to, żeby spróbować zrobić ją w swojej własnej kuchni? Zapewniemy, że zasmakuje ci bardziej niż z najbardziej ekskluzywnej japońskiej knajpy!

składniki:

  • 3 litry bulionu
  • 2 łyżki pasty miso (ja wolę 3 a nawet 4 ale to kwestia gustu)
  • grzyby shitake (z dashi)
  • garść grzybów mun
  • miałam też kilka boczniaków to dodałam
  • 1 opakowanie tofu
  • cebulka dymka
  • makaron
  • sos sojowy do smaku

przyrządzanie:

  1. Bulion wlewam do garnka, zagotowuję dodaję pokrojone w plasterki shitake, mun i boczniaki. Od zagotowania trzymam na gazie jakieś 3-5 minut. Wyłączam. Grzyby wyławiam na talerz. Garnek zostawiam odkryty, zależy mi, żeby temperatura zupy spadła do jakiś 80 stopni.
  2. Tofu kroję w krostę, dymkę w kawałki i gotuję makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Do przechłodzonego dashi dodaję pastę miso i energicznie mieszam. Próbuję i reguluję jej ilość na smak.
  4. Do misek nakładam makaron, grzyby, tofu, nalewam zupę miso i posypuję szczypiorkiem.
  5. .

ZOBACZ TEŻ: Suflet serowy

loading...