Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Domowe brownie z orzechami

Uwielbiacie czekoladę? Jeśli tak, to mamy dla Was super przepis na pochodzące z kuchni amerykańskiej -  brownie! Pychotka dla każdego łasucha!

brownies-545062_1280

składniki:

  • 200 g ciemnej, gorzkiej czekolady (70%)
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 225 g masła
  • 3 całe jajka
  • ½ szklanki posiekanych i obranych orzechów laskowych (mogą też być włoskie)
  • 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
  • 275 g cukru (do wypieków)
  • 135 g mąki
  • 1/4 łyżeczki soli

przyrządzanie:

  • Piekarnik nagrzewamy do 175 *C.
  • Formę do pieczenia (20×30 cm) smarujemy tłuszczem oraz wykładamy papierem do pieczenia.
  • Pół czekolady mlecznej i pół tabliczki czekolady gorzkiej ścieramy na tarce o grubych oczkach i odkładamy do lodówki.
  • Resztę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy masło i przekładamy na MALUTKI ogień, aby masło szybciej się roztopiło i połączyło z czekoladą. Po połączeniu zdejmujemy z ognia.
  • Jajko razem z wanilią i cukrem ubijamy na puszysto.
  • Do ubitych jajek dodajemy powolutku masę czekoladową i przez chwilę miksujemy na wolnych obrotach.
  • Dodajemy przesianą mąkę, sól i posiekane drobno orzechy. Delikatnie i dokładnie mieszamy na jednolitą masę.
  • Przekładamy do przygotowanej formy.
  • Posypujemy startą czekoladą z lodówki.
  • Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 20 minut.
  • Najlepiej kroić, jak już przestygnie.

 

Zobacz też przepis na: Drożdżowe rogaliki z marmoladą