Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Odmładzający koktajl z melona

Odmładzający koktajl z melona

ZAMIENNIK KAWY- shake z daktyli

ZAMIENNIK KAWY- shake z daktyli

Zielony krem z groszku, bazylii, rukoli

Zielony krem z groszku, bazylii, rukoli

HERBATA MROŻONA z warzywami

HERBATA MROŻONA z warzywami

Pieczone ziemniaki z sezamem

Pieczone ziemniaki z sezamem

8 pomysłów na modny brunch. Zainspiruj się!

8 pomysłów na modny brunch. Zainspiruj się!

Zapiekanka warzywna z ananasem

Zapiekanka warzywna z ananasem

Ciasteczka miodowe na DZIEŃ MAMY

Ciasteczka miodowe na DZIEŃ MAMY

Domowa nutella wg. przepisu Ani Lewandowskiej

Domowa nutella wg. przepisu Ani Lewandowskiej

Szybka dieta: schudnij 3 kg w 3 dni!

Szybka dieta: schudnij 3 kg w 3 dni!

Najlepszy przepis na SZASZŁYKI DROBIOWE

Najlepszy przepis na SZASZŁYKI DROBIOWE

Chleb pszenno-żytni wg. Siostry Anieli z Anielskiej Kuchni

Chleb pszenno-żytni wg. Siostry Anieli z Anielskiej Kuchni

Moussaka – grecka zapiekanka z pomidorami, ziemniakami i bakłażanem

Moussaka – grecka zapiekanka z pomidorami, ziemniakami i bakłażanem

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉: Lody arbuzowo-miodowe

🍉 TYDZIEŃ ARBUZOWY🍉: Lody arbuzowo-miodowe

Ciasto z ajerkoniakiem – przepis Ewy Wachowicz

Ciasto z ajerkoniakiem – przepis Ewy Wachowicz

Jak idealnie usmażyć karkówkę NA GRILLU?

Jak idealnie usmażyć karkówkę NA GRILLU?

Domowe żelki pomarańczowo- marchewkowe

Zdrowe, domowe żelki. Do ich przygotowania potrzebujesz tylko owocowych soków, miodu i oczywiście żelatyny!  

składniki:

  • sok z czerwonych pomarańczy – 150 ml
  • sok marchewkowy – 150 ml
  • miód – 50 g
  • żelatyna – 40 g

przyrządzanie:

  • foremki do kostek lodu (najlepiej silikonowe)
  • żelki potrzebują czasu na zestalenie – najlepiej całą noc

KROK 1: NAMACZAMY ŻELATYNĘ

Łączymy oba soki. Żelatynę wsypujemy do miseczki i zalewamy 100 ml mieszaniny soków.

KROK 2: ZAGOTOWUJEMY MASĘ NA ŻELKI

Pozostałą część soków zagotowujemy z miodem. Ściągamy z ognia, dodajemy napęczniałą żelatynę i mieszamy dokładnie aż do jej całkowitego rozpuszczenia.

KROK 3: PRZELEWAMY MASĘ DO FOREMEK

Następnie masę przelewamy do foremek lub pojemniczków do przygotowania kostek lodu. Przestudzone wstawiamy do lodówki aż do całkowitego zestalenia. Tak przygotowane żelki możemy przechowywać około 2 dni w lodówce.

loading...