Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Bób z bazylią i czosnkiem

Bób z bazylią i czosnkiem

Babeczki z czerwonymi porzeczkami i miętą

Babeczki z czerwonymi porzeczkami i miętą

Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem

Rogaliki francuskie nadziewane cielęciną z kozim serem

Zupa ze świeżych pomidorów i jej zalety

Zupa ze świeżych pomidorów i jej zalety

Młode ziemniaki z koperkiem, solą gruboziarnistą i kefirem

Młode ziemniaki z koperkiem, solą gruboziarnistą i kefirem

Ziemniaki pieczone w folii – idealne na grilla

Ziemniaki pieczone w folii – idealne na grilla

Krewetki w sezamie

Krewetki w sezamie

8 pomysłów na wykorzystanie BAKŁAŻANA w kuchni

8 pomysłów na wykorzystanie BAKŁAŻANA w kuchni

Kasza kuskus na włosko – z serem feta, oliwkami i suszonymi pomidorami

Kasza kuskus na włosko – z serem feta, oliwkami i suszonymi pomidorami

Pstrąg pieczony z pomidorkami cherry

Pstrąg pieczony z pomidorkami cherry

Naleśniki orkiszowe z sosem czekoladowym i serkiem mascarpone

Naleśniki orkiszowe z sosem czekoladowym i serkiem mascarpone

Pasta krewetkowa – na kanapki

Pasta krewetkowa – na kanapki

Sałatka GRECKA – oryginalny przepis

Sałatka GRECKA – oryginalny przepis

Mrożona herbata z pokrzywy

Mrożona herbata z pokrzywy

8 smakowitych pomysłów na SZPARAGI!

8 smakowitych pomysłów na SZPARAGI!

Ryż curry z warzywami

Ryż curry z warzywami

Domowy pasztet z tuńczyka

Aksamitny i niepowtarzalny w smaku. Banalnie prosty do przygotowania, a potrafi odmienić zwykłą kromkę chleba. Skosztujcie domowego pasztetu z tuńczyka.

składniki:

  • 100 g tuńczyka w oleju lub w sosie własnym
  • 100 g masła
  • 2 fileciki anchois (z sardeli)
  • świeżo wyciśnięty sok z połowy cytryny
  • szczypta piri piri lub ostrej papryki w proszku
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • sól

przyrządzanie:

Masło z odcedzonym z zalewy tuńczykiem i filecikami anchois miksujemy na gładką masę.

Dodajemy sok z cytryny, paprykę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i ponownie miksujemy.

Formujemy pasztet w kulki łyżeczką do nakładania lodów i schładzamy.

ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem

loading...