Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Jak upiec paprykę?

Jak upiec paprykę?

DIP z mango i awokado

DIP z mango i awokado

Ziemniaczana zapiekanka z cebulką pod serową pierzynką

Ziemniaczana zapiekanka z cebulką pod serową pierzynką

Zielony koktajl z mega dawką witamin

Zielony koktajl z mega dawką witamin

PINCHOS z kozim serem i pomidorem – HISZPAŃSKIE TAPAS

PINCHOS z kozim serem i pomidorem – HISZPAŃSKIE TAPAS

Tradycyjne WŁOSKIE tiramisu

Tradycyjne WŁOSKIE tiramisu

Przepis na GAZPACHO z Andaluzji

Przepis na GAZPACHO z Andaluzji

10 POMYSŁÓW NA ŚNIADANIE

10 POMYSŁÓW NA ŚNIADANIE

Sałatka z edamame

Sałatka z edamame

Kreatywne SZTUCZKI w kuchni, dzięki którym zaoszczędzisz mnóstwo czasu

Kreatywne SZTUCZKI w kuchni, dzięki którym zaoszczędzisz mnóstwo czasu

Pasta z awokado na słodko, którą można również użyć jako maseczkę do twarzy

Pasta z awokado na słodko, którą można również użyć jako maseczkę do twarzy

PŁYTKI nad zlewem – 10 najlepszych pomysłów

PŁYTKI nad zlewem – 10 najlepszych pomysłów

Zupa paprykowa z prażonym słonecznikiem

Zupa paprykowa z prażonym słonecznikiem

Koktajl z gotowaną marchewką

Koktajl z gotowaną marchewką

10 pomysłów na kuchenne dekoracje, które wykonacie samodzielnie!

10 pomysłów na kuchenne dekoracje, które wykonacie samodzielnie!

Tarta z malinami i serkiem mascarpone

Tarta z malinami i serkiem mascarpone

Domowy pasztet z tuńczyka

Aksamitny i niepowtarzalny w smaku. Banalnie prosty do przygotowania, a potrafi odmienić zwykłą kromkę chleba. Skosztujcie domowego pasztetu z tuńczyka.

składniki:

  • 100 g tuńczyka w oleju lub w sosie własnym
  • 100 g masła
  • 2 fileciki anchois (z sardeli)
  • świeżo wyciśnięty sok z połowy cytryny
  • szczypta piri piri lub ostrej papryki w proszku
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • sól

przyrządzanie:

Masło z odcedzonym z zalewy tuńczykiem i filecikami anchois miksujemy na gładką masę.

Dodajemy sok z cytryny, paprykę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i ponownie miksujemy.

Formujemy pasztet w kulki łyżeczką do nakładania lodów i schładzamy.

ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem

loading...