Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej. ok

Polecamy

Brokuł z posypką cytrynową

Brokuł z posypką cytrynową

10 przepisów na TORTY urodzinowe

10 przepisów na TORTY urodzinowe

Pyszna bruschetta z pomidorami i papryką

Pyszna bruschetta z pomidorami i papryką

Smoothie dnia = MANGO + SZPINAK

Smoothie dnia = MANGO + SZPINAK

10 genialnych gadżetów kuchennych, o których marzy każdy z nas!

10 genialnych gadżetów kuchennych, o których marzy każdy z nas!

Szparagi w najlepszej postaci – z kozim serem, szynką i świeżym oregano

Szparagi w najlepszej postaci – z kozim serem, szynką i świeżym oregano

Jak ugotować szparagi?

Jak ugotować szparagi?

10 przepisów na koktajle z TRUSKAWKĄ

10 przepisów na koktajle z TRUSKAWKĄ

10 przepisów z wykorzystaniem MANGO

10 przepisów z wykorzystaniem MANGO

Truskawkowe lody na patyku z posypką z jagód goji i orzechów

Truskawkowe lody na patyku z posypką z jagód goji i orzechów

10 przepisów na NIETYPOWE lody

10 przepisów na NIETYPOWE lody

10 przepisów na zielone dania z BROKUŁEM

10 przepisów na zielone dania z BROKUŁEM

Zupa z brokuła, pora i ziemniaków

Zupa z brokuła, pora i ziemniaków

Maślane ciastka z orzechami

Maślane ciastka z orzechami

Oryginalna włoska Bruschetta

Oryginalna włoska Bruschetta

ARBUZ – 10 najlepszych przepisów z arbuzem, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

ARBUZ – 10 najlepszych przepisów z arbuzem, które znajdziesz na www.PalceLizac.pl

Domowy pasztet z tuńczyka

Aksamitny i niepowtarzalny w smaku. Banalnie prosty do przygotowania, a potrafi odmienić zwykłą kromkę chleba. Skosztujcie domowego pasztetu z tuńczyka.

składniki:

  • 100 g tuńczyka w oleju lub w sosie własnym
  • 100 g masła
  • 2 fileciki anchois (z sardeli)
  • świeżo wyciśnięty sok z połowy cytryny
  • szczypta piri piri lub ostrej papryki w proszku
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • sól

przyrządzanie:

Masło z odcedzonym z zalewy tuńczykiem i filecikami anchois miksujemy na gładką masę.

Dodajemy sok z cytryny, paprykę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i ponownie miksujemy.

Formujemy pasztet w kulki łyżeczką do nakładania lodów i schładzamy.

ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem

loading...