Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Zupa krem marchewkowo- pomarańczowy

Zupa krem marchewkowo- pomarańczowy

Banalnie proste TIRAMISU

Banalnie proste TIRAMISU

Gęsta zupa porowa

Gęsta zupa porowa

Banalne ciasto cytrynowe

Banalne ciasto cytrynowe

MAGICZNY trik, który ułatwia obieranie ziemniaków

MAGICZNY trik, który ułatwia obieranie ziemniaków

Ananas w pianierce

Ananas w pianierce

Marynowane udka z limonką

Marynowane udka z limonką

Owocowy arbuz! Idealny na urodziny czy domówkę

Owocowy arbuz! Idealny na urodziny czy domówkę

Gulasz węgierski wg. przepisu Magdy Gessler

Gulasz węgierski wg. przepisu Magdy Gessler

Błyskawiczny obiad – smażone ziemniaki z pieczarkami i cebulką

Błyskawiczny obiad – smażone ziemniaki z pieczarkami i cebulką

Krem bananowo-serowy, idealny do naleśników!

Krem bananowo-serowy, idealny do naleśników!

Domowy pasztet z tuńczyka

Domowy pasztet z tuńczyka

Hiszpańska zupa ziemniaczana z chorizo

Hiszpańska zupa ziemniaczana z chorizo

SERNIK GOTOWANY najprościej

SERNIK GOTOWANY najprościej

Błyskawiczne kokosanki polane czekoladą

Błyskawiczne kokosanki polane czekoladą

Zapiekanka z warzywami i serem gouda

Zapiekanka z warzywami i serem gouda

Domowy pasztet z tuńczyka

Aksamitny i niepowtarzalny w smaku. Banalnie prosty do przygotowania, a potrafi odmienić zwykłą kromkę chleba. Skosztujcie domowego pasztetu z tuńczyka.

składniki:

  • 100 g tuńczyka w oleju lub w sosie własnym
  • 100 g masła
  • 2 fileciki anchois (z sardeli)
  • świeżo wyciśnięty sok z połowy cytryny
  • szczypta piri piri lub ostrej papryki w proszku
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • sól

przyrządzanie:

Masło z odcedzonym z zalewy tuńczykiem i filecikami anchois miksujemy na gładką masę.

Dodajemy sok z cytryny, paprykę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i ponownie miksujemy.

Formujemy pasztet w kulki łyżeczką do nakładania lodów i schładzamy.

ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem

loading...