Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Kremowa zupa szparagowa z wędzonym chipsem

Kremowa zupa szparagowa z wędzonym chipsem

Jogurtowe bułeczki z pietruszką i płatkami jaglanymi

Jogurtowe bułeczki z pietruszką i płatkami jaglanymi

Malinowy budyń jaglany! PYCHA

Malinowy budyń jaglany! PYCHA

Jak udekorować tort komunijny? 10 inspiracji

Jak udekorować tort komunijny? 10 inspiracji

Biszkopt z truskawkami

Biszkopt z truskawkami

Łatwa domowa BAKLAWA

Łatwa domowa BAKLAWA

Chleb z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami

Chleb z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami

Mus borówkowy

Mus borówkowy

Pieczony burak w miodzie, przekładany serem kozim

Pieczony burak w miodzie, przekładany serem kozim

Mirror glaze- lustrzana polewa do tortów i ciast

Mirror glaze- lustrzana polewa do tortów i ciast

Zupa fasolowa mix- szybka i tania

Zupa fasolowa mix- szybka i tania

Jak przechowywać żywność, by nie marnować jedzenia?

Jak przechowywać żywność, by nie marnować jedzenia?

Smoothie z truskawkami i kefirem

Smoothie z truskawkami i kefirem

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 7.] – jajecznica z boczkiem na wiejskim masełku

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 7.] – jajecznica z boczkiem na wiejskim masełku

Sałatka z ciecierzycą, awokado i pomarańczą

Sałatka z ciecierzycą, awokado i pomarańczą

Krem budyniowo- śmietanowy

Krem budyniowo- śmietanowy

Domowy pasztet z tuńczyka

Aksamitny i niepowtarzalny w smaku. Banalnie prosty do przygotowania, a potrafi odmienić zwykłą kromkę chleba. Skosztujcie domowego pasztetu z tuńczyka.

składniki:

  • 100 g tuńczyka w oleju lub w sosie własnym
  • 100 g masła
  • 2 fileciki anchois (z sardeli)
  • świeżo wyciśnięty sok z połowy cytryny
  • szczypta piri piri lub ostrej papryki w proszku
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • sól

przyrządzanie:

Masło z odcedzonym z zalewy tuńczykiem i filecikami anchois miksujemy na gładką masę.

Dodajemy sok z cytryny, paprykę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i ponownie miksujemy.

Formujemy pasztet w kulki łyżeczką do nakładania lodów i schładzamy.

ZOBACZ TEŻ: Lekka sałatka z quinoa i kurczakiem

loading...