Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

PIEROGI Z RABARBAREM

PIEROGI Z RABARBAREM

Kokosowy sernik z polewą malinową

Kokosowy sernik z polewą malinową

Tradycyjny strudel z jabłkami

Tradycyjny strudel z jabłkami

SERNIK KOKOSOWY Z JAGODAMI

SERNIK KOKOSOWY Z JAGODAMI

Sałatkowa bomba witaminowa

Sałatkowa bomba witaminowa

12 wspaniałych pomysłów na OWOCE

12 wspaniałych pomysłów na OWOCE

Grzanki z serem i szparagami

Grzanki z serem i szparagami

Hiszpańskie danie jednogarnkowe: kaldereta z wołowiny

Hiszpańskie danie jednogarnkowe: kaldereta z wołowiny

DORSZ Z GRILLA

DORSZ Z GRILLA

Prosta sałatka z BOBEM I KALAREPĄ

Prosta sałatka z BOBEM I KALAREPĄ

12 pomysłów na porządek w lodówce

12 pomysłów na porządek w lodówce

Zapiekany dorsz z serem

Zapiekany dorsz z serem

Skrzydełka z kurczaka z sosem czosnkowym

Skrzydełka z kurczaka z sosem czosnkowym

Lekkie bezy z musem owocowym

Lekkie bezy z musem owocowym

Pasta pieczarkowa z kolorową papryką

Pasta pieczarkowa z kolorową papryką

KALAFIOR Z BUŁKĄ TARTĄ – klasyczny przepis

KALAFIOR Z BUŁKĄ TARTĄ – klasyczny przepis

Dorada z ziemniakami

Śródziemnomorska ryba dorada, zwana ze Włoszech oratą doskonale smakuje pieczona z ziemniakami (con patate) i serem pecorino

przepis z kuchni: włoskiej

czas: 40 minut

liczba porcji: 2

składniki:
1 spora dorada
4 duże ziemniaki
15 dag sera pecorino
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
po 1 łyżce świeżego posiekanego i szuszonego tymianku

przyrządzanie:

Rybę oczyścić, oskrobać, dokładnie wymyć i osuszyć. Natrzeć oliwą i posolić. Z obu stron ponacinać, nacięcia napełnić mieszanką rozdrobnionego sera pecorino i świeżego oraz suszonego tymianku. Ziemniaki pokroić w cienkie plasterki. Jeden z nich ułożyć na dnie długiego naczynia do zapiekania, a następnie umieścić tam rybę. Pozostałymi kawałkami ziemniaków obłożyć rybę, skropić oliwą. Piec ok.15 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie posypać resztą sera i ziół i piec kolejne 10 minut aż się przyrumieni. Rybę podawać z ziemniakami, z którymi była pieczona (te z dołu wyrzucić).

loading...

Zostaw komentarz.

*