Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

8 nowoczesnych narzędzi kuchennych – SPRAWDŹ TO !

8 nowoczesnych narzędzi kuchennych – SPRAWDŹ TO !

Migdałowiec – prosty przepis

Migdałowiec – prosty przepis

Placuszki serowo – szpinakowe na słono

Placuszki serowo – szpinakowe na słono

Kotlety mielone – przepis babci

Kotlety mielone – przepis babci

Zupa krem z pieczonego czosnku

Zupa krem z pieczonego czosnku

Szybkie placuszki kokosowo – pomarańczowe

Szybkie placuszki kokosowo – pomarańczowe

3 przepisy idealne na MAJÓWKOWE GRILLOWANIE

3 przepisy idealne na MAJÓWKOWE GRILLOWANIE

Panna cotta z żurawiną

Panna cotta z żurawiną

Domowy zakwas z buraków

Domowy zakwas z buraków

Ekspresowe ciasteczka marchewkowe

Ekspresowe ciasteczka marchewkowe

Łatwy deser mascarpone z malinami

Łatwy deser mascarpone z malinami

Domowa paella z krewetkami

Domowa paella z krewetkami

Oczyszczający sok z buraka, jabłka i marchwii

Oczyszczający sok z buraka, jabłka i marchwii

CIASTO BOUNTY – prosty i sprawdzony przepis

CIASTO BOUNTY – prosty i sprawdzony przepis

Pyszny piernik według przepisu siostry Anastazji

Pyszny piernik według przepisu siostry Anastazji

Najlepszy przepis na LASAGNE

Najlepszy przepis na LASAGNE

Dorada z ziemniakami

Śródziemnomorska ryba dorada, zwana ze Włoszech oratą doskonale smakuje pieczona z ziemniakami (con patate) i serem pecorino

przepis z kuchni: włoskiej

czas: 40 minut

liczba porcji: 2

składniki:
1 spora dorada
4 duże ziemniaki
15 dag sera pecorino
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
po 1 łyżce świeżego posiekanego i szuszonego tymianku

przyrządzanie:

Rybę oczyścić, oskrobać, dokładnie wymyć i osuszyć. Natrzeć oliwą i posolić. Z obu stron ponacinać, nacięcia napełnić mieszanką rozdrobnionego sera pecorino i świeżego oraz suszonego tymianku. Ziemniaki pokroić w cienkie plasterki. Jeden z nich ułożyć na dnie długiego naczynia do zapiekania, a następnie umieścić tam rybę. Pozostałymi kawałkami ziemniaków obłożyć rybę, skropić oliwą. Piec ok.15 minut w temperaturze 180 stopni. Następnie posypać resztą sera i ziół i piec kolejne 10 minut aż się przyrumieni. Rybę podawać z ziemniakami, z którymi była pieczona (te z dołu wyrzucić).

loading...

Zostaw komentarz.

*