Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Jak ugotować ryż na sypko

Jak ugotować ryż na sypko

Owoce w czekoladzie

Owoce w czekoladzie

Smoothie ze świeżych truskawek i awokado

Smoothie ze świeżych truskawek i awokado

Domowy jogurt z musem truskawkowym

Domowy jogurt z musem truskawkowym

Koktajl dwuwarstwowy – z bananem i truskawką

Koktajl dwuwarstwowy – z bananem i truskawką

Zapiekanka ziemniaczana z łososiem

Zapiekanka ziemniaczana z łososiem

10 pomysłów na deser z okazji DNIA DZIECKA

10 pomysłów na deser z okazji DNIA DZIECKA

10 pomysłów na kolację z okazji DNIA MATKI

10 pomysłów na kolację z okazji DNIA MATKI

Koktajl truskawkowy z sokiem z limonki

Koktajl truskawkowy z sokiem z limonki

Bezmięsne kotlety z brokuła i kalafiora

Bezmięsne kotlety z brokuła i kalafiora

Brokuł z posypką cytrynową

Brokuł z posypką cytrynową

10 przepisów na TORTY urodzinowe

10 przepisów na TORTY urodzinowe

Pyszna bruschetta z pomidorami i papryką

Pyszna bruschetta z pomidorami i papryką

Smoothie dnia = MANGO + SZPINAK

Smoothie dnia = MANGO + SZPINAK

10 genialnych gadżetów kuchennych, o których marzy każdy z nas!

10 genialnych gadżetów kuchennych, o których marzy każdy z nas!

Szparagi w najlepszej postaci – z kozim serem, szynką i świeżym oregano

Szparagi w najlepszej postaci – z kozim serem, szynką i świeżym oregano

Ekspresowe ciasto wilgotne z bananami

Wilgotne ciasto bananowe z dojrzałymi owocami. Już podczas pieczenia uwalnia genialne zapachy. Szybko, pysznie i do tego tanio! 

składniki:

  • 2 pełne szklanki mąki pszennej
  • 2 duże jaja w temperaturze pokojowej
  • 1/2 szklanki mleka w temperaturze pokojowej
  • 3/4 brązowego cukru
  • 1/4 szklanki oleju rzepakowego
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 1 spora łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 banany

przyrządzanie:

  • PRZYGOTOWUJE DWIE MISKI: do pierwszej wbijam jaja i dodaję mleko. Miksuję.
  • do drugiej miski: przesiewam mąkę, dodaję dwa rodzaje cukru, proszek do pieczenia.
  • Mokre składniki przelewam do suchych. Miksuję. Stopniowo dodaję olej. Miksuję porządnie do uzyskania bardzo gęstego ciasta.
  • teraz natłuszczam formę i posypuje ją mąką. Przelewam ciasto. Na wierzch układam pokrojone owoce.
  • Piekę w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Sprawdzam przed wyjęciem, czy patyczek jest “czysty”.
loading...