Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Naleśniki orkiszowe z sosem truskawkowym i serem

Naleśniki orkiszowe z sosem truskawkowym i serem

Łosoś pieczony z pomidorkami cherry

Łosoś pieczony z pomidorkami cherry

Dressing miodowy do sałatki

Dressing miodowy do sałatki

Placuszki z ryby po tajsku

Placuszki z ryby po tajsku

Warzywa duszone w sosie z orzeszków ziemnych

Warzywa duszone w sosie z orzeszków ziemnych

Chrupiące gofry z masłem orzechowym

Chrupiące gofry z masłem orzechowym

Jabłka pieczone z kozim serem i orzechami

Jabłka pieczone z kozim serem i orzechami

Jogurtowy koktajl z ogórkiem i miętą

Jogurtowy koktajl z ogórkiem i miętą

Zupa ogórkowa z bazylią

Zupa ogórkowa z bazylią

10 pomysłów na ROŚLINY W KUCHNI

10 pomysłów na ROŚLINY W KUCHNI

Kremowa zupa z jarmużem i fetą

Kremowa zupa z jarmużem i fetą

Rosół z pulpetami z mięsa mielonego

Rosół z pulpetami z mięsa mielonego

Szarlotka z masą budyniową

Szarlotka z masą budyniową

Soczysta zapiekanka serowa z ziemniakami, kurkami i pomidorkami

Soczysta zapiekanka serowa z ziemniakami, kurkami i pomidorkami

Zapiekanka z puree ziemniaczanym, mięsem mielonym i marchewką

Zapiekanka z puree ziemniaczanym, mięsem mielonym i marchewką

Carpaccio z łososia

Carpaccio z łososia

Ekspresowe ciasto wilgotne z bananami

Wilgotne ciasto bananowe z dojrzałymi owocami. Już podczas pieczenia uwalnia genialne zapachy. Szybko, pysznie i do tego tanio! 

składniki:

  • 2 pełne szklanki mąki pszennej
  • 2 duże jaja w temperaturze pokojowej
  • 1/2 szklanki mleka w temperaturze pokojowej
  • 3/4 brązowego cukru
  • 1/4 szklanki oleju rzepakowego
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 1 spora łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 banany

przyrządzanie:

  • PRZYGOTOWUJE DWIE MISKI: do pierwszej wbijam jaja i dodaję mleko. Miksuję.
  • do drugiej miski: przesiewam mąkę, dodaję dwa rodzaje cukru, proszek do pieczenia.
  • Mokre składniki przelewam do suchych. Miksuję. Stopniowo dodaję olej. Miksuję porządnie do uzyskania bardzo gęstego ciasta.
  • teraz natłuszczam formę i posypuje ją mąką. Przelewam ciasto. Na wierzch układam pokrojone owoce.
  • Piekę w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut. Sprawdzam przed wyjęciem, czy patyczek jest “czysty”.
loading...