Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Europejski Festiwal Smaku – już od 4 września!

To już 6. edycja Europejskiego Festiwalu Smaku nad którą portal PalceLizac.pl objął patronat. Jego główną gwiazdą będzie legendarny zespół Omega, który wystąpi z orkiestrą symfoniczną. Zagrają koncert dla wolności. Druga gwiazda to Shantel Bucovina Club Orchestra – ich przebój Disko Partizani to hit muzyki bałkańskiej. Do tego super koncerty: Voo Voo z orkiestrą strażacką, Kayah & Transoriental Orchestra oraz Sztywny Pal Azji – autorzy top wszechczasów Radiowej Trójki 2014 (Wieża Radości Wieża Samotności). Specjalny koncert dla nieistniejącego Teatru na wodzie Rusałka zagra krakowski zespół Chluba. Duża Scena Koncertowa znajduje się na terenie zabytkowego Browaru Perła przy ul. Bernardyńskiej 15.

 

APS_0303i

 

Europejski Festiwal Smaku to projekt interdyscyplinarny, łączący wielokulturowy smak Lubelszczyzny z muzyką, wystawami, kinem, teatrem i poezją. W tym roku zmieniliśmy formułę w kierunku nowoczesnego festiwalu miejskiego typu Taste of London. Do legendy przeszły koncerty gwiazd na placu farnym. Stanisław Soyka, Dagadana, Haydamaky, Boban & Marko Marković Orchestra (znana z filmów „Underground” i „Arizona Dream”, Stan Borys (benefis 50 lecia i urodziny), Fanfary Transylwanii, Czesław Śpiewa, czy też ubiegłoroczni goście Kal Band oraz Balkanika – pokochali nasz festiwal.

Wpisujemy go w filozofię „Lubelskie smakuj życie”, po raz trzeci pokazujemy, że nasz region jest Prowansją Wschodu. – Jedzenie jest częścią kultury. 3 lata temu zdecydowaliśmy się na współpracę z tym festiwalem. Bo to bardzo ciekawy i przemyślany projekt, realizowany przez świetnych i kompetentnych ludzi z pasją, a lubelszczyzna ma realną szansę by stać się Prowansją Wschodu – mówi Paweł Potoroczyn, dyrektor IAM.

 

Jedna idea, 4 miejsca

 

5 dotychczasowych edycji festiwalu odbyło się na Starym Mieście w Lublinie.

W tym roku organizatorzy chcą odkrywać i inspirować się energią miasta płynącą z siedmiu wieków historii w ważnych kulturowo miejscach.

Stąd cztery lokalizacje: Stare Miasto, Browar Perła, Most Kultury oraz nowoczesne Centrum Wystawiennicze Galeria Gala.

 

Na kolejnej stronie dowiedz się więcej o Europejskim Festiwalu Smaku!