Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Jak zrobić domowe lody cytrynowe?

Jak zrobić domowe lody cytrynowe?

10 produktów, które hamują apetyt

10 produktów, które hamują apetyt

Lasagne z jarmużem i sosem beszamelowym

Lasagne z jarmużem i sosem beszamelowym

Rozpływające się w ustach CIASTO KOKOSOWE

Rozpływające się w ustach CIASTO KOKOSOWE

Czym zastąpić w diecie mięso? – przewodnik dla wegetarian!

Czym zastąpić w diecie mięso? – przewodnik dla wegetarian!

Bita śmietana domowej roboty

Bita śmietana domowej roboty

10 produktów, które doskonale oczyszczają organizm

10 produktów, które doskonale oczyszczają organizm

Pełnowartościowe śniadanie – jogurt, migdały, syrop klonowy

Pełnowartościowe śniadanie – jogurt, migdały, syrop klonowy

Babciny dżem truskawkowy!

Babciny dżem truskawkowy!

Spaghetti Frutti di Mare

Spaghetti Frutti di Mare

Mus z mango i gruszki

Mus z mango i gruszki

Babeczki z jabłkami i cynamonem

Babeczki z jabłkami i cynamonem

Wiosenna sałatka do obiadu

Wiosenna sałatka do obiadu

Zupa pomidorowo-dyniowa z makaronem

Zupa pomidorowo-dyniowa z makaronem

Crème brûlée

Crème brûlée

7 korzyści zdrowotnych, które daje żurawina

7 korzyści zdrowotnych, które daje żurawina

Galicyjska sałatka z jaj

Efektowna, kolorowa sałatka z ugotowanych na twardo jaj

przepis z kuchni: polskiej

czas: 40 minut

liczba porcji: 6

składniki:

8 ugotowanych na twardo jaj
2 duże czerwone cebule
pęczek szczypiorku
kilka liści sałaty
8 pomidorów koktajlowych
kilka gałązek natki pietruszki
2 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz, nieco gałki muszkatołowej

 

przyrządzanie:

Cebulę drobno posiekać, dodać pokrojone jajka i szczypiorek, skropić sokiem z cytryny, wymieszać. Dodać oliwę, posiekaną natkę, doprawić do smaku intensywnie solą i pieprzem oraz szczyptą gałki. Wszystko dokładnie zmiksować. Z masy formować małe kuleczki, układać na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty, obkładając połówkami pomidorków koktajlowych. Schłodzić.

Podobne artykuły

6 Komentarzy

  1. gabi
    16 grudnia 2006 at 19:40 Odpowiedz

    z czym to jesc?zadnego sosu?

  2. Monika
    26 lutego 2007 at 10:29 Odpowiedz

    po zmiksowaniu wyszła mi lepka masa nadająca się do smarowania kanapek a nie do formowania kuleczek :-(

  3. prysienka
    11 kwietnia 2007 at 18:01 Odpowiedz

    w smaku może i dobre, ale papranina

  4. Asia
    11 marca 2008 at 08:16 Odpowiedz

    Dla mnie bomba

  5. violetta_29
    3 kwietnia 2008 at 14:59 Odpowiedz

    Pracochłonne a efekt kulek nie zachęcający do jedzenia mało apetyczne, Ja trochę zmodyfikowałam przepis i dodałam świeżą natkę pietruszki oraz oregano do masy jajecznej, zamiast zwykłej sałaty roszponkę, bez dzielenia na pojedyncze listki, wszystko skropiłam octem winnym i oliwą z oliwek i posypałam kolorowym pieprzem, pomidory na 8, do tego szczypiorek i świeżą natkę, wyglądało naprawdę apetycznie i całkiem smaczne

  6. Dziadek
    28 sierpnia 2009 at 12:07 Odpowiedz

    te kulki zeby byly bardziej apetyczne mozna opanierowac w bulce tartej i troszke podsmazyc zeby nie byly taka ciapka

Zostaw komentarz.

*