Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Jak zrobić prawdziwy domowy makaron?

Jak zrobić prawdziwy domowy makaron?

Szybkie babeczki bananowe

Szybkie babeczki bananowe

Kapuśniaczki prosty przepis

Kapuśniaczki prosty przepis

Domowy groszek ptysiowy

Domowy groszek ptysiowy

Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty

Szybkie ciasto pomarańczowe

Szybkie ciasto pomarańczowe

Sernik kokosowy

Sernik kokosowy

Najszybszy i najtańszy KREM do tortów

Najszybszy i najtańszy KREM do tortów

Filety z dorsza w sosie curry

Filety z dorsza w sosie curry

Surówka obiadowa – SELER, MARCHEWKA, PIETRUSZKA

Surówka obiadowa – SELER, MARCHEWKA, PIETRUSZKA

Domowe krówki kokosowe  – prosty przepis

Domowe krówki kokosowe – prosty przepis

Spaghetti z klopsikami

Spaghetti z klopsikami

Tarta cytrynowa z bezą

Tarta cytrynowa z bezą

6 naturalnych produktów, które wzmacniają zęby i dziąsła

6 naturalnych produktów, które wzmacniają zęby i dziąsła

5 ciekawostek o PĄCZKACH!

5 ciekawostek o PĄCZKACH!

Najlepsze domowe pączki

Najlepsze domowe pączki

Galicyjska sałatka z jaj

Efektowna, kolorowa sałatka z ugotowanych na twardo jaj

przepis z kuchni: polskiej

czas: 40 minut

liczba porcji: 6

składniki:

8 ugotowanych na twardo jaj
2 duże czerwone cebule
pęczek szczypiorku
kilka liści sałaty
8 pomidorów koktajlowych
kilka gałązek natki pietruszki
2 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz, nieco gałki muszkatołowej

 

przyrządzanie:

Cebulę drobno posiekać, dodać pokrojone jajka i szczypiorek, skropić sokiem z cytryny, wymieszać. Dodać oliwę, posiekaną natkę, doprawić do smaku intensywnie solą i pieprzem oraz szczyptą gałki. Wszystko dokładnie zmiksować. Z masy formować małe kuleczki, układać na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty, obkładając połówkami pomidorków koktajlowych. Schłodzić.

loading...

6 Komentarzy

  1. gabi
    16 grudnia 2006 at 19:40 Odpowiedz

    z czym to jesc?zadnego sosu?

  2. Monika
    26 lutego 2007 at 10:29 Odpowiedz

    po zmiksowaniu wyszła mi lepka masa nadająca się do smarowania kanapek a nie do formowania kuleczek :-(

  3. prysienka
    11 kwietnia 2007 at 18:01 Odpowiedz

    w smaku może i dobre, ale papranina

  4. Asia
    11 marca 2008 at 08:16 Odpowiedz

    Dla mnie bomba

  5. violetta_29
    3 kwietnia 2008 at 14:59 Odpowiedz

    Pracochłonne a efekt kulek nie zachęcający do jedzenia mało apetyczne, Ja trochę zmodyfikowałam przepis i dodałam świeżą natkę pietruszki oraz oregano do masy jajecznej, zamiast zwykłej sałaty roszponkę, bez dzielenia na pojedyncze listki, wszystko skropiłam octem winnym i oliwą z oliwek i posypałam kolorowym pieprzem, pomidory na 8, do tego szczypiorek i świeżą natkę, wyglądało naprawdę apetycznie i całkiem smaczne

  6. Dziadek
    28 sierpnia 2009 at 12:07 Odpowiedz

    te kulki zeby byly bardziej apetyczne mozna opanierowac w bulce tartej i troszke podsmazyc zeby nie byly taka ciapka

Zostaw komentarz.

*