Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

10 przepisów ze ŚLIWKAMI w roli główej

10 przepisów ze ŚLIWKAMI w roli główej

Koktajl ananasowy z miodem

Koktajl ananasowy z miodem

NAPOJE NA UPAŁY- kilka bardzo nietypowych inspiracji

NAPOJE NA UPAŁY- kilka bardzo nietypowych inspiracji

10 pomysłów na BURAKA- przepisy w formie zdjęcia!

10 pomysłów na BURAKA- przepisy w formie zdjęcia!

SERNIK NA BAZIE JOGURTU GRECKIEGO

SERNIK NA BAZIE JOGURTU GRECKIEGO

Sprawdzony przepis- ZAKWAS NA ŻUREK

Sprawdzony przepis- ZAKWAS NA ŻUREK

Kilka rad dotyczących smażenia mięsa!

Kilka rad dotyczących smażenia mięsa!

10 pomysłów na DESER – przepisy w formie zdjęcia

10 pomysłów na DESER – przepisy w formie zdjęcia

5 pomysłów na ekspresowy obiad w KWADRANS

5 pomysłów na ekspresowy obiad w KWADRANS

TYDZIEŃ z SZYNKĄ – 10 najlepszych przepisów z dodatkiem różnego rodzaju szynek

TYDZIEŃ z SZYNKĄ – 10 najlepszych przepisów z dodatkiem różnego rodzaju szynek

CZOSNKOWE GRZANKI DO ZUPY

CZOSNKOWE GRZANKI DO ZUPY

Co zrobić, aby mleko nie wykipiało? 3 cenne rady!

Co zrobić, aby mleko nie wykipiało? 3 cenne rady!

Co zrobić, aby zielone warzywa nie straciły koloru podczas gotowania?

Co zrobić, aby zielone warzywa nie straciły koloru podczas gotowania?

Jak uratować PRZESOLONĄ ZUPĘ

Jak uratować PRZESOLONĄ ZUPĘ

Kremowa zupa z brokuła, cukinii i cebuli

Kremowa zupa z brokuła, cukinii i cebuli

Zapiekanka z szynką, makaronem i pomidorkami

Zapiekanka z szynką, makaronem i pomidorkami

Gorące brownie z lodami waniliowymi

Dziś bawimy się w ciepło-zimno i proponujemy gorące brownie rozpływające się w ustach w towarzystwie zimnych lodów waniliowych. 

składniki:
– 100 g gorzkiej czekolady (minimum 70% kakao) – 200 g mlecznej czekolady – 100 g masła – 150 g mąki pszennej – 4 jajka – ¾ szklanki cukru – łyżki ekstraktu waniliowego – kilku gałek lodów śmietankowych

przyrządzanie:

  • 1. Jajka mieszamy z ekstraktem waniliowym i cukrem.
    2. Czekolady łamiemy i wraz z masłem wkładamy do rondla. Trzymamy na ogniu aż wszystko się rozpuści.
    3. Do czekoladowej masy dodajemy jajka i mąkę. Całość mieszamy.
    4. Gotowe ciasto przekładamy do kwadratowej formy (25cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
    5. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 25 minut.
    6. Kiedy ciasto wystygnie, kroimy je w kostkę, wykładamy na talerze i podajemy z gałką lodów śmietankowych