Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Do czego wykorzystać ŻURAWINĘ? – 8 super pomysłów

Do czego wykorzystać ŻURAWINĘ? – 8 super pomysłów

Panini z szynką parmeńską & suszonymi pomidorami

Panini z szynką parmeńską & suszonymi pomidorami

TACOS z kurczakiem i mango

TACOS z kurczakiem i mango

Do czego można wykorzystać IMBIR? – 8 pomysłów

Do czego można wykorzystać IMBIR? – 8 pomysłów

Francuskie bagietki z prażonymi pestkami dyni

Francuskie bagietki z prażonymi pestkami dyni

Jak obrać owoc kaki?

Jak obrać owoc kaki?

Sałatka z makaronem, pesto i parmezanem

Sałatka z makaronem, pesto i parmezanem

10 najlepszych przepisów z MAKARONEM w roli głównej

10 najlepszych przepisów z MAKARONEM w roli głównej

Oto 3 WAŻNE powody, dlaczego powinniście jadać MARCHEWKĘ

Oto 3 WAŻNE powody, dlaczego powinniście jadać MARCHEWKĘ

Gorące brownie z lodami waniliowymi

Gorące brownie z lodami waniliowymi

Ciasto TWIX

Ciasto TWIX

Deser niebanalny: smażone LODY (przepis Magdy Gessler)

Deser niebanalny: smażone LODY (przepis Magdy Gessler)

Sałatka z pieczoną dynią i kurczakiem

Sałatka z pieczoną dynią i kurczakiem

Koktajl mandarynkowy z miodem

Koktajl mandarynkowy z miodem

TOP 10 przepisów na SAŁATKI

TOP 10 przepisów na SAŁATKI

Jak obrać granata?

Jak obrać granata?

Gorące brownie z lodami waniliowymi

Dziś bawimy się w ciepło-zimno i proponujemy gorące brownie rozpływające się w ustach w towarzystwie zimnych lodów waniliowych. 

składniki:
– 100 g gorzkiej czekolady (minimum 70% kakao) – 200 g mlecznej czekolady – 100 g masła – 150 g mąki pszennej – 4 jajka – ¾ szklanki cukru – łyżki ekstraktu waniliowego – kilku gałek lodów śmietankowych

przyrządzanie:

  • 1. Jajka mieszamy z ekstraktem waniliowym i cukrem.
    2. Czekolady łamiemy i wraz z masłem wkładamy do rondla. Trzymamy na ogniu aż wszystko się rozpuści.
    3. Do czekoladowej masy dodajemy jajka i mąkę. Całość mieszamy.
    4. Gotowe ciasto przekładamy do kwadratowej formy (25cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
    5. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 25 minut.
    6. Kiedy ciasto wystygnie, kroimy je w kostkę, wykładamy na talerze i podajemy z gałką lodów śmietankowych
  • loading...