Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Jak upiec paprykę?

Jak upiec paprykę?

DIP z mango i awokado

DIP z mango i awokado

Ziemniaczana zapiekanka z cebulką pod serową pierzynką

Ziemniaczana zapiekanka z cebulką pod serową pierzynką

Zielony koktajl z mega dawką witamin

Zielony koktajl z mega dawką witamin

PINCHOS z kozim serem i pomidorem – HISZPAŃSKIE TAPAS

PINCHOS z kozim serem i pomidorem – HISZPAŃSKIE TAPAS

Tradycyjne WŁOSKIE tiramisu

Tradycyjne WŁOSKIE tiramisu

Przepis na GAZPACHO z Andaluzji

Przepis na GAZPACHO z Andaluzji

10 POMYSŁÓW NA ŚNIADANIE

10 POMYSŁÓW NA ŚNIADANIE

Sałatka z edamame

Sałatka z edamame

Kreatywne SZTUCZKI w kuchni, dzięki którym zaoszczędzisz mnóstwo czasu

Kreatywne SZTUCZKI w kuchni, dzięki którym zaoszczędzisz mnóstwo czasu

Pasta z awokado na słodko, którą można również użyć jako maseczkę do twarzy

Pasta z awokado na słodko, którą można również użyć jako maseczkę do twarzy

PŁYTKI nad zlewem – 10 najlepszych pomysłów

PŁYTKI nad zlewem – 10 najlepszych pomysłów

Zupa paprykowa z prażonym słonecznikiem

Zupa paprykowa z prażonym słonecznikiem

Koktajl z gotowaną marchewką

Koktajl z gotowaną marchewką

10 pomysłów na kuchenne dekoracje, które wykonacie samodzielnie!

10 pomysłów na kuchenne dekoracje, które wykonacie samodzielnie!

Tarta z malinami i serkiem mascarpone

Tarta z malinami i serkiem mascarpone

Grecka musaka – najprostszy przepis

Musaka to grecka zapiekanka z bakłażana i mięsa jagnięcego. 

moussaka-1249606_960_720

składniki:

  • 600 g bakłażana
  • oliwa
  • 2 czerwone cebule
  • 500 g jagnięciny mielonej
  • 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • cynamon
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz
  • 1 kieliszek wytrawnego białego wina
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • Sos:
  • 50 g masła
  • 50 g mąki
  • 400 ml mleka
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • parmezan
  • 2 jajka

przyrządzanie:

Sprawdź przepis na następnej stronie!

loading...