Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Kremowa zupa szparagowa z wędzonym chipsem

Kremowa zupa szparagowa z wędzonym chipsem

Jogurtowe bułeczki z pietruszką i płatkami jaglanymi

Jogurtowe bułeczki z pietruszką i płatkami jaglanymi

Malinowy budyń jaglany! PYCHA

Malinowy budyń jaglany! PYCHA

Jak udekorować tort komunijny? 10 inspiracji

Jak udekorować tort komunijny? 10 inspiracji

Biszkopt z truskawkami

Biszkopt z truskawkami

Łatwa domowa BAKLAWA

Łatwa domowa BAKLAWA

Chleb z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami

Chleb z suszonymi pomidorami i czarnymi oliwkami

Mus borówkowy

Mus borówkowy

Pieczony burak w miodzie, przekładany serem kozim

Pieczony burak w miodzie, przekładany serem kozim

Mirror glaze- lustrzana polewa do tortów i ciast

Mirror glaze- lustrzana polewa do tortów i ciast

Zupa fasolowa mix- szybka i tania

Zupa fasolowa mix- szybka i tania

Jak przechowywać żywność, by nie marnować jedzenia?

Jak przechowywać żywność, by nie marnować jedzenia?

Smoothie z truskawkami i kefirem

Smoothie z truskawkami i kefirem

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 7.] – jajecznica z boczkiem na wiejskim masełku

WYZWANIE śniadaniowe [dzień 7.] – jajecznica z boczkiem na wiejskim masełku

Sałatka z ciecierzycą, awokado i pomarańczą

Sałatka z ciecierzycą, awokado i pomarańczą

Krem budyniowo- śmietanowy

Krem budyniowo- śmietanowy

Grecka musaka – najprostszy przepis

Musaka to grecka zapiekanka z bakłażana i mięsa jagnięcego. 

moussaka-1249606_960_720

składniki:

  • 600 g bakłażana
  • oliwa
  • 2 czerwone cebule
  • 500 g jagnięciny mielonej
  • 1 puszka pomidorów krojonych w zalewie
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • cynamon
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz
  • 1 kieliszek wytrawnego białego wina
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • Sos:
  • 50 g masła
  • 50 g mąki
  • 400 ml mleka
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • parmezan
  • 2 jajka

przyrządzanie:

Sprawdź przepis na następnej stronie!

loading...