Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Jak ugotować ryż na sypko

Jak ugotować ryż na sypko

Owoce w czekoladzie

Owoce w czekoladzie

Smoothie ze świeżych truskawek i awokado

Smoothie ze świeżych truskawek i awokado

Domowy jogurt z musem truskawkowym

Domowy jogurt z musem truskawkowym

Koktajl dwuwarstwowy – z bananem i truskawką

Koktajl dwuwarstwowy – z bananem i truskawką

Zapiekanka ziemniaczana z łososiem

Zapiekanka ziemniaczana z łososiem

10 pomysłów na deser z okazji DNIA DZIECKA

10 pomysłów na deser z okazji DNIA DZIECKA

10 pomysłów na kolację z okazji DNIA MATKI

10 pomysłów na kolację z okazji DNIA MATKI

Koktajl truskawkowy z sokiem z limonki

Koktajl truskawkowy z sokiem z limonki

Bezmięsne kotlety z brokuła i kalafiora

Bezmięsne kotlety z brokuła i kalafiora

Brokuł z posypką cytrynową

Brokuł z posypką cytrynową

10 przepisów na TORTY urodzinowe

10 przepisów na TORTY urodzinowe

Pyszna bruschetta z pomidorami i papryką

Pyszna bruschetta z pomidorami i papryką

Smoothie dnia = MANGO + SZPINAK

Smoothie dnia = MANGO + SZPINAK

10 genialnych gadżetów kuchennych, o których marzy każdy z nas!

10 genialnych gadżetów kuchennych, o których marzy każdy z nas!

Szparagi w najlepszej postaci – z kozim serem, szynką i świeżym oregano

Szparagi w najlepszej postaci – z kozim serem, szynką i świeżym oregano

Grissini

Klasyczna włoska przekąska. Do przyrządzenia przez każdego

przepis z kuchni: włoskiej

czas: 25 minut

liczba porcji: 4

składniki:
200 gram mąki pszennej
80 ml wody
50 ml oliwy
łyżeczka suchych drożdży
pół łyżeczki cukru
łyżeczka soli

przyrządzanie:

Mąkę wymieszać z ponad połową oliwy, wodą, solą, drożdżami i cukrem, tak by powstało elastyczne, łatwoformowalne ciasto. Odłożyć ciasto na 15 minut. Po tym czasie odrywamy kawałki ciasta i w rękach (oprószonych mąką) formować wałki o grubości pół centymetra. Grissini przed włożeniem do pieca smarować oliwą przy pomocy pędzelka. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 10 minut, a dokładniej do momentu, aż się zarumienią.

loading...