Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Ekspresowa sałatka z serem feta, jajkiem, oliwkami

Ekspresowa sałatka z serem feta, jajkiem, oliwkami

Ciasto bananowe z orzechami

Ciasto bananowe z orzechami

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i mieszanką serów

Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i mieszanką serów

Koktajl z mlekiem kokosowym, płatkami ryżowymi i awokado

Koktajl z mlekiem kokosowym, płatkami ryżowymi i awokado

Placuszki serowe

Placuszki serowe

Ciasto AMARETTO

Ciasto AMARETTO

Domowe żelki pomarańczowo- marchewkowe

Domowe żelki pomarańczowo- marchewkowe

WIOSENNA SAŁATKA Z JAJKIEM

WIOSENNA SAŁATKA Z JAJKIEM

Zupa krem marchewkowo- pomarańczowy

Zupa krem marchewkowo- pomarańczowy

Banalnie proste TIRAMISU

Banalnie proste TIRAMISU

Gęsta zupa porowa

Gęsta zupa porowa

Banalne ciasto cytrynowe

Banalne ciasto cytrynowe

MAGICZNY trik, który ułatwia obieranie ziemniaków

MAGICZNY trik, który ułatwia obieranie ziemniaków

Ananas w pianierce

Ananas w pianierce

Marynowane udka z limonką

Marynowane udka z limonką

Owocowy arbuz! Idealny na urodziny czy domówkę

Owocowy arbuz! Idealny na urodziny czy domówkę

Gulasz rybny – kuchnia portugalska

Kuchnia portugalska: nie tak popularna jak włoska czy francuska, ale zaskakuje smakiem i aromatem. Wykorzystuje się w niej wiele ryb i owoców morza. Gulasz rybny to jeden ze specjałów. Poznajcie danie Caldeirada!

składniki:

  • 300 g fileta z mintaja
  • 300 g fileta z dorsza
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka ciecierzycy (240 g po osączeniu)
  • 250 g cukinii
  • 250 g bakłażana
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • 100 ml wina czerwonego, wytrawnego
  • 150-200 ml bulionu warzywnego
  • 2 puszki krojonych pomidorów
  • 1-2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki rozmarynu
  • 2 liście laurowe

przyrządzanie:

Sprawdź przepis na następnej stronie!

loading...