Polecamy

Burger wołowy po polsku

Burger wołowy po polsku

Cevapi z grilla po chorwacku

Cevapi z grilla po chorwacku

Zapraszamy na Wege Bazar!

Zapraszamy na Wege Bazar!

Dynia – pomarańczowe szaleństwo w kuchni

Dynia – pomarańczowe szaleństwo w kuchni

Wygraj dostawę 5-cio posiłkowego zestawu dietetycznego od CateringDieta!

Wygraj dostawę 5-cio posiłkowego zestawu dietetycznego od CateringDieta!

Kopytka dyniowe od modelki Kamili Szczawińskiej!

Kopytka dyniowe od modelki Kamili Szczawińskiej!

KarmeLove zaskoczenie od Wedla

KarmeLove zaskoczenie od Wedla

Wybierz się z nami na „Festiwal Chleba”

Wybierz się z nami na „Festiwal Chleba”

EkoJarmark – edycja jesień 2014 – rusza już za kilka dni!

EkoJarmark – edycja jesień 2014 – rusza już za kilka dni!

Potrawka z ryby z ogórkiem i żurawinami

Potrawka z ryby z ogórkiem i żurawinami

Przekąski z dyni od modelki Kamili Szczawińskiej!

Przekąski z dyni od modelki Kamili Szczawińskiej!

Polędwica wołowa z sosem z sera gorgonzola, żurawinami i papryką

Polędwica wołowa z sosem z sera gorgonzola, żurawinami i papryką

Kuskus – kasza z Afryki

Kuskus – kasza z Afryki

Fioletowe rozkosze

Fioletowe rozkosze

Filet jagnięcy z pomidorami i żurawiną

Filet jagnięcy z pomidorami i żurawiną

Nasze złe nawyki – wskazówki dietetyczne na co dzień

Nasze złe nawyki – wskazówki dietetyczne na co dzień

Jaja faszerowane pieczarkami

Nie tylko efektowne, ale również smaczne danie - na małą przekąskę lub przystawkę

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
4 jaja
6 pieczarek
1 mała cebulka
1 łyżka oleju
kilka łyżek majonezu
sól, pieprz,
słodka papryka w proszku
pęczek natki pietruszki

przyrządzanie:

Jaja ugotować na twardo z dodatkiem soli, aby nie pękły skorupki. Ostudzić. Cebulę i pieczarki drobniutko posiekać oraz usamżyć na dość dużym ogniu na rozgrzanym oleju. Doprawić mocno do smaku solą i pieprzem. 
Jajka obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka i wymieszać jej dokładnie z podsmażonymi grzybami i posiekaną natką pietruszki (kilka gałązek odłożyć do dekoracji). Połówki jaj napełniać farszem, który uklepać łyżeczką. Poozstały farsz rozłożyć na środku okrągłego półmiska, a dokoła ułożyć jajka farszem do dołu. Każdą połówkę udekorować wyciśniętym ozdobnie szprycą majonezem i posypać papryką. Udekorować pietruszką.

Podobne artykuły

133 Komentarzy

  1. Aleksandra
    16 sierpnia 2006 at 14:16 Odpowiedz

    przepis wydaje się ciekawy, powinno smakować dobrze.. może kiedyśbędzie okazja spróbować i przekonać się :) pozdrawiam!

  2. ola
    26 października 2006 at 19:17 Odpowiedz

    robilam tak samo jest naprawde pyszne

  3. asia
    2 listopada 2006 at 13:37 Odpowiedz

    uwielbiam te jajka, robię według tego przepisu od kilku lat

  4. misia
    15 listopada 2006 at 13:26 Odpowiedz

    po prostu pycha, osobiście wzbogaciłam farsz o przetarty przez sitko groszek konserwowy.

  5. morus
    2 grudnia 2006 at 21:25 Odpowiedz

    dzisiaj je robiłam są naprawdę dobra i szybko sie robi smacznego

  6. Bożena
    3 kwietnia 2007 at 18:08 Odpowiedz

    Może smakuje fajnie, ale nie wygląda apetycznie, nie podoba mi się to posypywanie papryką, coś zmodyfikuję.

  7. Monia
    4 kwietnia 2007 at 19:06 Odpowiedz

    zamierzam zrobić na święta, ponieważ przepis prosty i ciekawy, zobaczymy :)

  8. magda_em
    5 kwietnia 2007 at 10:46 Odpowiedz

    fajny przepis tylko dodam ze mozna jajka po nadzianiu farszem od strony farszu obtoczyc w jajku i bulce tartej jak na kotlety podsmazycchwilke na patelni od strony panierki. Wychodzi taka rumiana skorupka od tej plaskiej strony. Moja tesciowa tak robi ja sprawdzilam i palce lizac:)

  9. karpik
    7 kwietnia 2007 at 12:43 Odpowiedz

    polecam dodać do farszu trochę szczypiorku- pycha

  10. edyta
    7 kwietnia 2007 at 21:26 Odpowiedz

    bardzo fajne ale moze byc dobry pomysl magdy_em

  11. BlackStar
    6 sierpnia 2007 at 10:59 Odpowiedz

    A ja dodalam cebulke czerwona :)))) kolorowiej!!

  12. doorootka
    16 marca 2008 at 14:35 Odpowiedz

    zblizaja sie swieta i mam zamiar wyprobowac ten farsz, oby byly dobre:)

  13. Marzuusia
    18 marca 2008 at 13:12 Odpowiedz

    Ja także od kilku lat na wszystkie okazje robię te jajka i zawsze znikają ze stołu w pierwszej kolejności, są PYYYCHA :))))

  14. maga
    18 marca 2008 at 14:46 Odpowiedz

    na pewno będziecie zachwyceni, przepis prosty, smaczny i skuteczny !!!

  15. marcia
    20 marca 2008 at 13:13 Odpowiedz

    zobaczę, sparawdzę, przepis wygląda zachęcająco naewno będzie smacznie

  16. hanka
    21 marca 2008 at 12:25 Odpowiedz

    super smakowita potrawa jeśli ktoś twierdzi że jest inaczej to znaczy że ma przepite kubki smakowe

  17. magda
    21 marca 2008 at 17:14 Odpowiedz

    gardzo pszepis i jest bardzo dobre
    muszę powiedzieć bardzo dobre

  18. lordlord
    22 marca 2008 at 16:38 Odpowiedz

    wysmienite !polecam gorąco :)

  19. kuchcik
    20 czerwca 2008 at 11:59 Odpowiedz

    ja dodaję odrobinę musztardy do farszu, a zamiast pietruszki, szczypiorek

  20. Anka
    20 lipca 2008 at 09:53 Odpowiedz

    Uwielbiam jajka faszerowane! Te nie dosc że są bardzo dobre to i łatwe w przyżądzeniu. Polecam

  21. cicio
    24 lipca 2008 at 21:06 Odpowiedz

    wysmienite z dodatkiem kawioru

  22. aga
    12 września 2008 at 08:31 Odpowiedz

    dziś wypróbuję jajeczka zrobię,zjem a potem odoiszę ale myślę ze są super

  23. julka
    29 września 2008 at 08:32 Odpowiedz

    jak położyć jajka farszem do dołu,a majonez i papryka na skorupki?Coś nie tak!

  24. ela
    28 listopada 2008 at 19:33 Odpowiedz

    do julki!!!!!!!!!!jajka sięobiera ze skorupek

  25. ewela
    22 grudnia 2008 at 19:32 Odpowiedz

    uwielbiam jaja faszerowane,dzieki za przepis

  26. Ola
    29 grudnia 2008 at 17:45 Odpowiedz

    Przepyszne :)

  27. Mania
    17 lutego 2009 at 11:32 Odpowiedz

    Widze że jula to kucharka miesiąca, !!!

  28. ania1
    23 marca 2009 at 12:37 Odpowiedz

    bardzo pyszne POLECAM

  29. ania
    4 kwietnia 2009 at 00:32 Odpowiedz

    jajeczka suuuper

  30. miki
    7 kwietnia 2009 at 14:48 Odpowiedz

    pycha

  31. wrr
    8 kwietnia 2009 at 18:37 Odpowiedz

    zrobię je w sobotę na wielkanoc na pewno będą pyszne

  32. Marian
    9 kwietnia 2009 at 19:53 Odpowiedz

    Pyszne są te wasze jajca

  33. meg
    9 kwietnia 2009 at 20:16 Odpowiedz

    tak to prawda, przepis sprawdzony od lat. Zamiast oleju można margarynę.

  34. kika
    9 kwietnia 2009 at 22:28 Odpowiedz

    dużo łatwiej będzie jak pieczarki zetrzemy na tarce o grubszych otworach i udusimy na maśle

  35. nandii
    10 kwietnia 2009 at 10:54 Odpowiedz

    przepis na farsz wydaje się super, ale dlaczego jajka mają być farszem do dołu, nie lepiej uformowac kopczyki z farszu, jajka ułozyć na listkach sałaty i górę udekorować np szczypiorkiem, znacznie apetycznie by wyglądały.

  36. meg30
    10 kwietnia 2009 at 13:18 Odpowiedz

    ja tak samo robie tylko dodaje jeszcze kielbase , zoltko i bialko tez wyjmuje i razem z pieczarkami wszystko mieszam potem nakladam w skoropki i smaze te na masle pyszne bo dzieci moje przepadaja za tym.

  37. Becia
    10 kwietnia 2009 at 21:59 Odpowiedz

    Robię te jajka od kilku lat, są superowe!

  38. anusian
    10 kwietnia 2009 at 23:11 Odpowiedz

    najlepiej pieczarki podsmazyc bez dodatku zadnego tluszczu, wsypac na patelnie, puszcza wode, woda odparuje jeszcze kilka minut podzmazyc i gotowe. maja swietny zapach.

  39. Gabka 001
    11 kwietnia 2009 at 13:17 Odpowiedz

    Te jajka są przepyszne ,!!!!!! , :)

  40. anka
    11 kwietnia 2009 at 20:34 Odpowiedz

    te jaja są zajefaje

  41. ela
    3 maja 2009 at 09:16 Odpowiedz

    ja pieczarki trę na tarce o drobnych oczkach,dodaję odrobinę masła i duszę do miekkosci, dzięki temu można super urobić masę-pycha

  42. zieolna39
    4 maja 2009 at 11:06 Odpowiedz

    uwielbiam to ;D ale ja nie jadam z majonezem xD

  43. maciek3092
    7 maja 2009 at 21:49 Odpowiedz

    pychota

  44. doma77
    5 października 2009 at 15:36 Odpowiedz

    smaczne

  45. Jackz
    7 grudnia 2009 at 15:47 Odpowiedz

    Z racji, ze 3/4 meskiej czesci studentow o gotowaniu nie ma pojecia uczynilem te danie moim znakiem firmowym na prywatkach:) PS. pyyyszna zakaska;)

  46. Abarth
    24 grudnia 2009 at 10:08 Odpowiedz

    A spróbujcie tak. Przekrojcie skorupki ostrym nożem wzdłuż. całe jajka razem z usmażonymi pieczarkami i cebulą wymieszajcie i włóżcie do skorupek. trochę byłki tartej na wieżch i podsmazyć i gotowe

  47. agamoz13
    15 stycznia 2010 at 11:16 Odpowiedz

    po prostu pyszne i łatwe do przyrządzenia.Polecam

  48. Mauritius
    17 lutego 2010 at 15:34 Odpowiedz

    Takie dobre ze jak robie Polski stol wszyscy robia napad na jajka

  49. magda
    1 marca 2010 at 14:25 Odpowiedz

    pychotka

  50. milka
    23 marca 2010 at 16:35 Odpowiedz

    za raz święta trzeba będzie zrobić….uwielbiam te jajeczka i nie tylko te..hehe

  51. milka
    23 marca 2010 at 16:38 Odpowiedz

    do farszu polecam dodać drobno posiekany szczypiorek lub świeży koperek..jajeczka bardzo smaczne i pachnące…smacznego..

  52. gosiula
    24 marca 2010 at 17:06 Odpowiedz

    uwielbiam jajka w każdej postaci a takie jzk te przedstawiaja sie apetycznie spróbuję na swieta

  53. aga
    27 marca 2010 at 16:18 Odpowiedz

    na pewno zrobię na święta

  54. syronka
    29 marca 2010 at 20:36 Odpowiedz

    takich jajeczek jeszcze nie jadłam i napewno zrobie!!

  55. iska
    30 marca 2010 at 14:43 Odpowiedz

    są pyszne już robiłam

  56. Gosia:)
    1 kwietnia 2010 at 01:28 Odpowiedz

    Takie jajeczka przygotowywałam sama osobiście są pyszne:)

  57. gosia
    1 kwietnia 2010 at 19:46 Odpowiedz

    nie próbowałam ale zrobię na święta

  58. MARYLA
    2 kwietnia 2010 at 11:58 Odpowiedz

    DZIĘKUJĘ ,WŁAŚNIE ZASIĘGAM PORADY , Z PEWNOŚCIĄ ZNAJDĄ SIĘ NA WIELKANOCNYM STOLE ….

  59. mac
    2 kwietnia 2010 at 19:38 Odpowiedz

    spróbujemy, na pewno zagoszczą na naszym stole na wielkanoc :P

  60. lPRUSl
    3 kwietnia 2010 at 08:03 Odpowiedz

    hmmmm bardzo pyszne :))) znowu sproboje:)

  61. patka
    3 kwietnia 2010 at 09:43 Odpowiedz

    ja dzis robie 1 raz alewiem ze sa pyszne :) bo bratowa robila :]

  62. syronka
    3 kwietnia 2010 at 11:14 Odpowiedz

    robiłam je pierwszy raz jajeczka są naprawdę super! gorąco polecam!! i nie tylko na święta!!

  63. meg
    3 kwietnia 2010 at 11:39 Odpowiedz

    Właśnie robię, już wiem, że są pyszne…dzięki za przepis.

  64. PREZES5353
    3 kwietnia 2010 at 11:52 Odpowiedz

    WŁAŚNIE ROBI JE MOJA ŻONA MNIAM MNIAM…

  65. fryzjereczka
    3 kwietnia 2010 at 12:19 Odpowiedz

    beda jaja faszerowane pieczarkami i nie tylko …:):)

  66. dra
    3 kwietnia 2010 at 12:26 Odpowiedz

    Świetne:)

  67. 03.04.2010r.
    3 kwietnia 2010 at 12:31 Odpowiedz

    dziś są święta i zaraz zaczynam je robić
    MAM NADZIEJE ŻE BĘDĄ DOBRE!!!

  68. wiki
    3 kwietnia 2010 at 15:04 Odpowiedz

    bardzo dobre

  69. kaya
    3 kwietnia 2010 at 15:47 Odpowiedz

    obrzydliwe jak można je jeść

  70. Iwona
    3 kwietnia 2010 at 16:23 Odpowiedz

    kilka razy jadłam są świetne !!!

  71. Lala <3
    3 kwietnia 2010 at 18:02 Odpowiedz

    Są naprawde pyszne xD

  72. ugabuga
    3 kwietnia 2010 at 21:36 Odpowiedz

    brzmi apetycznie, właśnie są szykowane.

  73. yaneth
    4 kwietnia 2010 at 11:26 Odpowiedz

    odkąd żyje, pamietam, że bez jaj faszerowanych ni e było u nas świąt – musiały być!!!!!! jak byłam malutka, co święta mamie przypominałam o nich. Teraz juz jestem dorosła i sama je juz robię!!!

  74. ja
    4 kwietnia 2010 at 13:33 Odpowiedz

    pychotka… :)

  75. kasia
    5 kwietnia 2010 at 09:42 Odpowiedz

    o ile mnie pamiec nie myli to sa jajka nadziewana a faserowane to sa ryjmowane zoltka i bialko ze skorupki krojone z pieczarkami i zapiekane w skorupkach… ale przepis naprawde fajny ale na jajka nadziewane.. Pozdrawiam

  76. madzia
    7 kwietnia 2010 at 21:50 Odpowiedz

    ciekawy przepis dobre,ja zrobię je na zaręczyny mam nadziej że przyszłym teściom i przyszłemu męzowi będo smakować :)

  77. E.L.
    16 kwietnia 2010 at 21:30 Odpowiedz

    u nas są obowiązkowe na każdej imprezce rodzinnej – zawsze wcześniej goście się upewniają, czy aby na pewno je zrobię ;)

  78. SxWp
    4 maja 2010 at 16:18 Odpowiedz

    JaWasWale co wy za jeja robicie xD czekam na skurbycystie!!!!

  79. aga
    13 maja 2010 at 06:30 Odpowiedz

    a dokoła ułożyć jajka farszem do dołu.-jak mam to rozumieć? że do gory nogami? :P

  80. evel
    26 czerwca 2010 at 10:33 Odpowiedz

    jestem w trakcie robienia;-)

  81. kati
    24 lipca 2010 at 15:20 Odpowiedz

    bardzo dobre:)

  82. asiulaa2
    15 września 2010 at 15:48 Odpowiedz

    zgadzam się-są pyszne!często goszczą na naszym stole :)

  83. tesia
    12 października 2010 at 10:35 Odpowiedz

    właśnie w tej chwili robie mysle że będą smakowały gosciom

  84. Domkaa.
    5 grudnia 2010 at 18:10 Odpowiedz

    Umiem robić lepszee.! ;D
    Ale te też są pychaa.! ;P

  85. dromader
    24 grudnia 2010 at 12:45 Odpowiedz

    są super bez jaj nie ma świąt a także życia

  86. Anulka
    29 grudnia 2010 at 15:09 Odpowiedz

    też tak robię pychota

  87. kulpa
    13 stycznia 2011 at 16:26 Odpowiedz

    no ja też idę robić,ale nie bede ich odwracac tylko w miejsce żółtek włoze farsz z pieczarek i na to majonez dekoracyjnie wycisne..nie mam szprycy to zrobie dziurę w woreczku i wycisnę,może się uda.

  88. kacper
    15 stycznia 2011 at 18:40 Odpowiedz

    najlepsze na świecie

  89. ola
    19 stycznia 2011 at 17:58 Odpowiedz

    pyszne

  90. pati
    26 lutego 2011 at 21:50 Odpowiedz

    sa rewelacyjne !!!pychta!!!

  91. jola95
    12 marca 2011 at 14:27 Odpowiedz

    wysmienite… mniam mniam pychotka.. zjadłam całą zgrzewkę – 1

  92. kucharz
    16 marca 2011 at 17:01 Odpowiedz

    są świetne ale je nie smażę pieczarek tylko ich gotuje i wtedy są jeszcze lepsze !

  93. Dziub
    22 kwietnia 2011 at 14:02 Odpowiedz

    Wygląda na to,że będą pyszne:) idę w tym momencie robić:) Wesołych Świąt

  94. marek-zegarek
    22 kwietnia 2011 at 14:22 Odpowiedz

    bardzo dobre-polecam!!!

  95. loodvig
    23 kwietnia 2011 at 00:06 Odpowiedz

    sa wyborowe do gorzaly

  96. g
    23 kwietnia 2011 at 13:09 Odpowiedz

    podaje sie na cieplo ?

  97. Andrzej
    23 kwietnia 2011 at 17:50 Odpowiedz

    A ja kładę je na bułce tartej a później przekładam na blachę i przypiekam. Są jeszcze pyszniejsze :-)

  98. kiki
    23 kwietnia 2011 at 20:43 Odpowiedz

    Sa teraz swieta i mama wlasnie je robi :D

  99. tt
    24 kwietnia 2011 at 05:33 Odpowiedz

    zastanawia mnie czy te pieczarki musza ostygnac przed dodatniem zoltek

  100. kika ;**
    4 maja 2011 at 16:08 Odpowiedz

    jadłam już to pyszne ;p;p

  101. adelka
    30 czerwca 2011 at 15:27 Odpowiedz

    a próbowałyście tych jajeczek z wafelka?? nazywają się vafini, super sa

  102. plamka
    28 lipca 2011 at 17:54 Odpowiedz

    Te jajeczka są pyszne, robiłam już dwa razy, dzisiaj robię trzeci ;) Przepis cudo, cieszę się, że na niego wpadłam :]

  103. devil
    2 września 2011 at 12:57 Odpowiedz

    Mozna je jeszcze lekko podsmazyc z bulka tarta

  104. dorotka34
    19 listopada 2011 at 14:06 Odpowiedz

    super przepis< dzieki!!!

  105. Joasia
    26 listopada 2011 at 11:09 Odpowiedz

    Ten przepis jest rewelacyjny zawsze się sprawdza na imprezkach ,zawsze coś innego niż zwykłe jajo z majonezem Dzięki za przepis:))

  106. mariola 28
    21 grudnia 2011 at 20:42 Odpowiedz

    super rewelacja :)

  107. jo77pl
    23 grudnia 2011 at 15:25 Odpowiedz

    Moja Mama tak samo mnie nauczyła jak pisze Andrzej – bułeczką na dole i na patelnię albo na blaszkę :) Moje ukochane. Dlatego pomimo że to Wigilia a nie Wielkanoc – u mnie są na stole jutro jak jedno z 12 dań :)

  108. robertos
    31 grudnia 2011 at 14:15 Odpowiedz

    super palce lizac

  109. kucharz lepszy od ciebie
    11 stycznia 2012 at 18:56 Odpowiedz

    a nie lepiej zostawic skorupke a bialko posiekac i do patelni, potem nafarszowac?

  110. rafi
    28 stycznia 2012 at 10:11 Odpowiedz

    a nie dodaje się troszkę szynki i kiszonego ogórka??????

  111. magda
    15 marca 2012 at 15:29 Odpowiedz

    przepis jesr rewelka ja robię z koperkiem;)

  112. ;**
    28 marca 2012 at 12:18 Odpowiedz

    bardzo smaczne ;))

  113. gwen
    28 marca 2012 at 17:06 Odpowiedz

    wygladaja wysminicie bede prubowala

  114. monikaa
    31 marca 2012 at 15:26 Odpowiedz

    nie lubie jajek ale te sa bardzo dobre.. ;)

  115. sebastian
    5 kwietnia 2012 at 11:18 Odpowiedz

    ja jeszcze obtaczam je w bułce tartej i zapiekam na oleju:)

  116. papaja
    6 kwietnia 2012 at 10:21 Odpowiedz

    dobre

  117. pam
    7 kwietnia 2012 at 11:35 Odpowiedz

    nie cierpie grzybów ale to est całkiem niezłe

  118. kuchareczka:**
    10 kwietnia 2012 at 20:59 Odpowiedz

    mmmm….

  119. Ya-nek
    6 czerwca 2012 at 22:05 Odpowiedz

    Do Gwen: najpierw spróbuj się nauczyć pisać po polsku.

  120. 1888
    13 października 2012 at 20:06 Odpowiedz

    raczej dodaje

  121. ana
    5 listopada 2012 at 20:22 Odpowiedz

    bardzo dobre te jaja;)

  122. madzia
    16 listopada 2012 at 15:20 Odpowiedz

    Robiłam 1 raz na Święta BN, są przepyszne :)) na pewno i w tym roku pojawia się na stole wigilijnym :)

  123. BFC
    31 grudnia 2012 at 16:38 Odpowiedz

    OK

  124. baru xd
    19 lutego 2013 at 11:30 Odpowiedz

    zawaliste jajka naorawde

  125. władzio
    24 marca 2013 at 18:25 Odpowiedz

    troche proste

  126. ga
    24 marca 2013 at 20:29 Odpowiedz

    są dobre ładne polecam

  127. bębenek
    28 marca 2013 at 13:52 Odpowiedz

    no zajebiste te jajeczka

  128. grazka
    28 marca 2013 at 22:53 Odpowiedz

    uwielbiam jajka faszerowane,a te z pieczarkami są pyszne

  129. lol mi was
    29 marca 2013 at 18:09 Odpowiedz

    obrzydlistwo nienawidzę tego!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  130. 1954krzysztof
    30 marca 2013 at 08:34 Odpowiedz

    wspaniałe-takie jajeczne?

  131. Mania
    30 marca 2013 at 21:26 Odpowiedz

    :) dobreeee

  132. aaas
    30 grudnia 2013 at 18:33 Odpowiedz

    przepyszne:)

  133. loki
    3 kwietnia 2014 at 13:02 Odpowiedz

    kox jaja pycha pozdrawia wojtek i sutil

Zostaw komentarz.

*