Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Pęczak z pesto buraczanym

Pęczak z pesto buraczanym

Szybka i prosta sałatka z łososia

Szybka i prosta sałatka z łososia

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Polacy wolą tradycję!

Polacy wolą tradycję!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Jaja faszerowane pieczarkami

Nie tylko efektowne, ale również smaczne danie - na małą przekąskę lub przystawkę

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
4 jaja
6 pieczarek
1 mała cebulka
1 łyżka oleju
kilka łyżek majonezu
sól, pieprz,
słodka papryka w proszku
pęczek natki pietruszki

przyrządzanie:

Jaja ugotować na twardo z dodatkiem soli, aby nie pękły skorupki. Ostudzić. Cebulę i pieczarki drobniutko posiekać oraz usamżyć na dość dużym ogniu na rozgrzanym oleju. Doprawić mocno do smaku solą i pieprzem. 
Jajka obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka i wymieszać jej dokładnie z podsmażonymi grzybami i posiekaną natką pietruszki (kilka gałązek odłożyć do dekoracji). Połówki jaj napełniać farszem, który uklepać łyżeczką. Poozstały farsz rozłożyć na środku okrągłego półmiska, a dokoła ułożyć jajka farszem do dołu. Każdą połówkę udekorować wyciśniętym ozdobnie szprycą majonezem i posypać papryką. Udekorować pietruszką.

Podobne artykuły

133 Komentarzy

  1. Aleksandra
    16 sierpnia 2006 at 14:16 Odpowiedz

    przepis wydaje się ciekawy, powinno smakować dobrze.. może kiedyśbędzie okazja spróbować i przekonać się :) pozdrawiam!

  2. ola
    26 października 2006 at 19:17 Odpowiedz

    robilam tak samo jest naprawde pyszne

  3. asia
    2 listopada 2006 at 13:37 Odpowiedz

    uwielbiam te jajka, robię według tego przepisu od kilku lat

  4. misia
    15 listopada 2006 at 13:26 Odpowiedz

    po prostu pycha, osobiście wzbogaciłam farsz o przetarty przez sitko groszek konserwowy.

  5. morus
    2 grudnia 2006 at 21:25 Odpowiedz

    dzisiaj je robiłam są naprawdę dobra i szybko sie robi smacznego

  6. Bożena
    3 kwietnia 2007 at 18:08 Odpowiedz

    Może smakuje fajnie, ale nie wygląda apetycznie, nie podoba mi się to posypywanie papryką, coś zmodyfikuję.

  7. Monia
    4 kwietnia 2007 at 19:06 Odpowiedz

    zamierzam zrobić na święta, ponieważ przepis prosty i ciekawy, zobaczymy :)

  8. magda_em
    5 kwietnia 2007 at 10:46 Odpowiedz

    fajny przepis tylko dodam ze mozna jajka po nadzianiu farszem od strony farszu obtoczyc w jajku i bulce tartej jak na kotlety podsmazycchwilke na patelni od strony panierki. Wychodzi taka rumiana skorupka od tej plaskiej strony. Moja tesciowa tak robi ja sprawdzilam i palce lizac:)

  9. karpik
    7 kwietnia 2007 at 12:43 Odpowiedz

    polecam dodać do farszu trochę szczypiorku- pycha

  10. edyta
    7 kwietnia 2007 at 21:26 Odpowiedz

    bardzo fajne ale moze byc dobry pomysl magdy_em

  11. BlackStar
    6 sierpnia 2007 at 10:59 Odpowiedz

    A ja dodalam cebulke czerwona :)))) kolorowiej!!

  12. doorootka
    16 marca 2008 at 14:35 Odpowiedz

    zblizaja sie swieta i mam zamiar wyprobowac ten farsz, oby byly dobre:)

  13. Marzuusia
    18 marca 2008 at 13:12 Odpowiedz

    Ja także od kilku lat na wszystkie okazje robię te jajka i zawsze znikają ze stołu w pierwszej kolejności, są PYYYCHA :))))

  14. maga
    18 marca 2008 at 14:46 Odpowiedz

    na pewno będziecie zachwyceni, przepis prosty, smaczny i skuteczny !!!

  15. marcia
    20 marca 2008 at 13:13 Odpowiedz

    zobaczę, sparawdzę, przepis wygląda zachęcająco naewno będzie smacznie

  16. hanka
    21 marca 2008 at 12:25 Odpowiedz

    super smakowita potrawa jeśli ktoś twierdzi że jest inaczej to znaczy że ma przepite kubki smakowe

  17. magda
    21 marca 2008 at 17:14 Odpowiedz

    gardzo pszepis i jest bardzo dobre
    muszę powiedzieć bardzo dobre

  18. lordlord
    22 marca 2008 at 16:38 Odpowiedz

    wysmienite !polecam gorąco :)

  19. kuchcik
    20 czerwca 2008 at 11:59 Odpowiedz

    ja dodaję odrobinę musztardy do farszu, a zamiast pietruszki, szczypiorek

  20. Anka
    20 lipca 2008 at 09:53 Odpowiedz

    Uwielbiam jajka faszerowane! Te nie dosc że są bardzo dobre to i łatwe w przyżądzeniu. Polecam

  21. cicio
    24 lipca 2008 at 21:06 Odpowiedz

    wysmienite z dodatkiem kawioru

  22. aga
    12 września 2008 at 08:31 Odpowiedz

    dziś wypróbuję jajeczka zrobię,zjem a potem odoiszę ale myślę ze są super

  23. julka
    29 września 2008 at 08:32 Odpowiedz

    jak położyć jajka farszem do dołu,a majonez i papryka na skorupki?Coś nie tak!

  24. ela
    28 listopada 2008 at 19:33 Odpowiedz

    do julki!!!!!!!!!!jajka sięobiera ze skorupek

  25. ewela
    22 grudnia 2008 at 19:32 Odpowiedz

    uwielbiam jaja faszerowane,dzieki za przepis

  26. Ola
    29 grudnia 2008 at 17:45 Odpowiedz

    Przepyszne :)

  27. Mania
    17 lutego 2009 at 11:32 Odpowiedz

    Widze że jula to kucharka miesiąca, !!!

  28. ania1
    23 marca 2009 at 12:37 Odpowiedz

    bardzo pyszne POLECAM

  29. ania
    4 kwietnia 2009 at 00:32 Odpowiedz

    jajeczka suuuper

  30. miki
    7 kwietnia 2009 at 14:48 Odpowiedz

    pycha

  31. wrr
    8 kwietnia 2009 at 18:37 Odpowiedz

    zrobię je w sobotę na wielkanoc na pewno będą pyszne

  32. Marian
    9 kwietnia 2009 at 19:53 Odpowiedz

    Pyszne są te wasze jajca

  33. meg
    9 kwietnia 2009 at 20:16 Odpowiedz

    tak to prawda, przepis sprawdzony od lat. Zamiast oleju można margarynę.

  34. kika
    9 kwietnia 2009 at 22:28 Odpowiedz

    dużo łatwiej będzie jak pieczarki zetrzemy na tarce o grubszych otworach i udusimy na maśle

  35. nandii
    10 kwietnia 2009 at 10:54 Odpowiedz

    przepis na farsz wydaje się super, ale dlaczego jajka mają być farszem do dołu, nie lepiej uformowac kopczyki z farszu, jajka ułozyć na listkach sałaty i górę udekorować np szczypiorkiem, znacznie apetycznie by wyglądały.

  36. meg30
    10 kwietnia 2009 at 13:18 Odpowiedz

    ja tak samo robie tylko dodaje jeszcze kielbase , zoltko i bialko tez wyjmuje i razem z pieczarkami wszystko mieszam potem nakladam w skoropki i smaze te na masle pyszne bo dzieci moje przepadaja za tym.

  37. Becia
    10 kwietnia 2009 at 21:59 Odpowiedz

    Robię te jajka od kilku lat, są superowe!

  38. anusian
    10 kwietnia 2009 at 23:11 Odpowiedz

    najlepiej pieczarki podsmazyc bez dodatku zadnego tluszczu, wsypac na patelnie, puszcza wode, woda odparuje jeszcze kilka minut podzmazyc i gotowe. maja swietny zapach.

  39. Gabka 001
    11 kwietnia 2009 at 13:17 Odpowiedz

    Te jajka są przepyszne ,!!!!!! , :)

  40. anka
    11 kwietnia 2009 at 20:34 Odpowiedz

    te jaja są zajefaje

  41. ela
    3 maja 2009 at 09:16 Odpowiedz

    ja pieczarki trę na tarce o drobnych oczkach,dodaję odrobinę masła i duszę do miekkosci, dzięki temu można super urobić masę-pycha

  42. zieolna39
    4 maja 2009 at 11:06 Odpowiedz

    uwielbiam to ;D ale ja nie jadam z majonezem xD

  43. maciek3092
    7 maja 2009 at 21:49 Odpowiedz

    pychota

  44. doma77
    5 października 2009 at 15:36 Odpowiedz

    smaczne

  45. Jackz
    7 grudnia 2009 at 15:47 Odpowiedz

    Z racji, ze 3/4 meskiej czesci studentow o gotowaniu nie ma pojecia uczynilem te danie moim znakiem firmowym na prywatkach:) PS. pyyyszna zakaska;)

  46. Abarth
    24 grudnia 2009 at 10:08 Odpowiedz

    A spróbujcie tak. Przekrojcie skorupki ostrym nożem wzdłuż. całe jajka razem z usmażonymi pieczarkami i cebulą wymieszajcie i włóżcie do skorupek. trochę byłki tartej na wieżch i podsmazyć i gotowe

  47. agamoz13
    15 stycznia 2010 at 11:16 Odpowiedz

    po prostu pyszne i łatwe do przyrządzenia.Polecam

  48. Mauritius
    17 lutego 2010 at 15:34 Odpowiedz

    Takie dobre ze jak robie Polski stol wszyscy robia napad na jajka

  49. magda
    1 marca 2010 at 14:25 Odpowiedz

    pychotka

  50. milka
    23 marca 2010 at 16:35 Odpowiedz

    za raz święta trzeba będzie zrobić….uwielbiam te jajeczka i nie tylko te..hehe

  51. milka
    23 marca 2010 at 16:38 Odpowiedz

    do farszu polecam dodać drobno posiekany szczypiorek lub świeży koperek..jajeczka bardzo smaczne i pachnące…smacznego..

  52. gosiula
    24 marca 2010 at 17:06 Odpowiedz

    uwielbiam jajka w każdej postaci a takie jzk te przedstawiaja sie apetycznie spróbuję na swieta

  53. aga
    27 marca 2010 at 16:18 Odpowiedz

    na pewno zrobię na święta

  54. syronka
    29 marca 2010 at 20:36 Odpowiedz

    takich jajeczek jeszcze nie jadłam i napewno zrobie!!

  55. iska
    30 marca 2010 at 14:43 Odpowiedz

    są pyszne już robiłam

  56. Gosia:)
    1 kwietnia 2010 at 01:28 Odpowiedz

    Takie jajeczka przygotowywałam sama osobiście są pyszne:)

  57. gosia
    1 kwietnia 2010 at 19:46 Odpowiedz

    nie próbowałam ale zrobię na święta

  58. MARYLA
    2 kwietnia 2010 at 11:58 Odpowiedz

    DZIĘKUJĘ ,WŁAŚNIE ZASIĘGAM PORADY , Z PEWNOŚCIĄ ZNAJDĄ SIĘ NA WIELKANOCNYM STOLE ….

  59. mac
    2 kwietnia 2010 at 19:38 Odpowiedz

    spróbujemy, na pewno zagoszczą na naszym stole na wielkanoc :P

  60. lPRUSl
    3 kwietnia 2010 at 08:03 Odpowiedz

    hmmmm bardzo pyszne :))) znowu sproboje:)

  61. patka
    3 kwietnia 2010 at 09:43 Odpowiedz

    ja dzis robie 1 raz alewiem ze sa pyszne :) bo bratowa robila :]

  62. syronka
    3 kwietnia 2010 at 11:14 Odpowiedz

    robiłam je pierwszy raz jajeczka są naprawdę super! gorąco polecam!! i nie tylko na święta!!

  63. meg
    3 kwietnia 2010 at 11:39 Odpowiedz

    Właśnie robię, już wiem, że są pyszne…dzięki za przepis.

  64. PREZES5353
    3 kwietnia 2010 at 11:52 Odpowiedz

    WŁAŚNIE ROBI JE MOJA ŻONA MNIAM MNIAM…

  65. fryzjereczka
    3 kwietnia 2010 at 12:19 Odpowiedz

    beda jaja faszerowane pieczarkami i nie tylko …:):)

  66. dra
    3 kwietnia 2010 at 12:26 Odpowiedz

    Świetne:)

  67. 03.04.2010r.
    3 kwietnia 2010 at 12:31 Odpowiedz

    dziś są święta i zaraz zaczynam je robić
    MAM NADZIEJE ŻE BĘDĄ DOBRE!!!

  68. wiki
    3 kwietnia 2010 at 15:04 Odpowiedz

    bardzo dobre

  69. kaya
    3 kwietnia 2010 at 15:47 Odpowiedz

    obrzydliwe jak można je jeść

  70. Iwona
    3 kwietnia 2010 at 16:23 Odpowiedz

    kilka razy jadłam są świetne !!!

  71. Lala <3
    3 kwietnia 2010 at 18:02 Odpowiedz

    Są naprawde pyszne xD

  72. ugabuga
    3 kwietnia 2010 at 21:36 Odpowiedz

    brzmi apetycznie, właśnie są szykowane.

  73. yaneth
    4 kwietnia 2010 at 11:26 Odpowiedz

    odkąd żyje, pamietam, że bez jaj faszerowanych ni e było u nas świąt – musiały być!!!!!! jak byłam malutka, co święta mamie przypominałam o nich. Teraz juz jestem dorosła i sama je juz robię!!!

  74. ja
    4 kwietnia 2010 at 13:33 Odpowiedz

    pychotka… :)

  75. kasia
    5 kwietnia 2010 at 09:42 Odpowiedz

    o ile mnie pamiec nie myli to sa jajka nadziewana a faserowane to sa ryjmowane zoltka i bialko ze skorupki krojone z pieczarkami i zapiekane w skorupkach… ale przepis naprawde fajny ale na jajka nadziewane.. Pozdrawiam

  76. madzia
    7 kwietnia 2010 at 21:50 Odpowiedz

    ciekawy przepis dobre,ja zrobię je na zaręczyny mam nadziej że przyszłym teściom i przyszłemu męzowi będo smakować :)

  77. E.L.
    16 kwietnia 2010 at 21:30 Odpowiedz

    u nas są obowiązkowe na każdej imprezce rodzinnej – zawsze wcześniej goście się upewniają, czy aby na pewno je zrobię ;)

  78. SxWp
    4 maja 2010 at 16:18 Odpowiedz

    JaWasWale co wy za jeja robicie xD czekam na skurbycystie!!!!

  79. aga
    13 maja 2010 at 06:30 Odpowiedz

    a dokoła ułożyć jajka farszem do dołu.-jak mam to rozumieć? że do gory nogami? :P

  80. evel
    26 czerwca 2010 at 10:33 Odpowiedz

    jestem w trakcie robienia;-)

  81. kati
    24 lipca 2010 at 15:20 Odpowiedz

    bardzo dobre:)

  82. asiulaa2
    15 września 2010 at 15:48 Odpowiedz

    zgadzam się-są pyszne!często goszczą na naszym stole :)

  83. tesia
    12 października 2010 at 10:35 Odpowiedz

    właśnie w tej chwili robie mysle że będą smakowały gosciom

  84. Domkaa.
    5 grudnia 2010 at 18:10 Odpowiedz

    Umiem robić lepszee.! ;D
    Ale te też są pychaa.! ;P

  85. dromader
    24 grudnia 2010 at 12:45 Odpowiedz

    są super bez jaj nie ma świąt a także życia

  86. Anulka
    29 grudnia 2010 at 15:09 Odpowiedz

    też tak robię pychota

  87. kulpa
    13 stycznia 2011 at 16:26 Odpowiedz

    no ja też idę robić,ale nie bede ich odwracac tylko w miejsce żółtek włoze farsz z pieczarek i na to majonez dekoracyjnie wycisne..nie mam szprycy to zrobie dziurę w woreczku i wycisnę,może się uda.

  88. kacper
    15 stycznia 2011 at 18:40 Odpowiedz

    najlepsze na świecie

  89. ola
    19 stycznia 2011 at 17:58 Odpowiedz

    pyszne

  90. pati
    26 lutego 2011 at 21:50 Odpowiedz

    sa rewelacyjne !!!pychta!!!

  91. jola95
    12 marca 2011 at 14:27 Odpowiedz

    wysmienite… mniam mniam pychotka.. zjadłam całą zgrzewkę – 1

  92. kucharz
    16 marca 2011 at 17:01 Odpowiedz

    są świetne ale je nie smażę pieczarek tylko ich gotuje i wtedy są jeszcze lepsze !

  93. Dziub
    22 kwietnia 2011 at 14:02 Odpowiedz

    Wygląda na to,że będą pyszne:) idę w tym momencie robić:) Wesołych Świąt

  94. marek-zegarek
    22 kwietnia 2011 at 14:22 Odpowiedz

    bardzo dobre-polecam!!!

  95. loodvig
    23 kwietnia 2011 at 00:06 Odpowiedz

    sa wyborowe do gorzaly

  96. g
    23 kwietnia 2011 at 13:09 Odpowiedz

    podaje sie na cieplo ?

  97. Andrzej
    23 kwietnia 2011 at 17:50 Odpowiedz

    A ja kładę je na bułce tartej a później przekładam na blachę i przypiekam. Są jeszcze pyszniejsze :-)

  98. kiki
    23 kwietnia 2011 at 20:43 Odpowiedz

    Sa teraz swieta i mama wlasnie je robi :D

  99. tt
    24 kwietnia 2011 at 05:33 Odpowiedz

    zastanawia mnie czy te pieczarki musza ostygnac przed dodatniem zoltek

  100. kika ;**
    4 maja 2011 at 16:08 Odpowiedz

    jadłam już to pyszne ;p;p

  101. adelka
    30 czerwca 2011 at 15:27 Odpowiedz

    a próbowałyście tych jajeczek z wafelka?? nazywają się vafini, super sa

  102. plamka
    28 lipca 2011 at 17:54 Odpowiedz

    Te jajeczka są pyszne, robiłam już dwa razy, dzisiaj robię trzeci ;) Przepis cudo, cieszę się, że na niego wpadłam :]

  103. devil
    2 września 2011 at 12:57 Odpowiedz

    Mozna je jeszcze lekko podsmazyc z bulka tarta

  104. dorotka34
    19 listopada 2011 at 14:06 Odpowiedz

    super przepis< dzieki!!!

  105. Joasia
    26 listopada 2011 at 11:09 Odpowiedz

    Ten przepis jest rewelacyjny zawsze się sprawdza na imprezkach ,zawsze coś innego niż zwykłe jajo z majonezem Dzięki za przepis:))

  106. mariola 28
    21 grudnia 2011 at 20:42 Odpowiedz

    super rewelacja :)

  107. jo77pl
    23 grudnia 2011 at 15:25 Odpowiedz

    Moja Mama tak samo mnie nauczyła jak pisze Andrzej – bułeczką na dole i na patelnię albo na blaszkę :) Moje ukochane. Dlatego pomimo że to Wigilia a nie Wielkanoc – u mnie są na stole jutro jak jedno z 12 dań :)

  108. robertos
    31 grudnia 2011 at 14:15 Odpowiedz

    super palce lizac

  109. kucharz lepszy od ciebie
    11 stycznia 2012 at 18:56 Odpowiedz

    a nie lepiej zostawic skorupke a bialko posiekac i do patelni, potem nafarszowac?

  110. rafi
    28 stycznia 2012 at 10:11 Odpowiedz

    a nie dodaje się troszkę szynki i kiszonego ogórka??????

  111. magda
    15 marca 2012 at 15:29 Odpowiedz

    przepis jesr rewelka ja robię z koperkiem;)

  112. ;**
    28 marca 2012 at 12:18 Odpowiedz

    bardzo smaczne ;))

  113. gwen
    28 marca 2012 at 17:06 Odpowiedz

    wygladaja wysminicie bede prubowala

  114. monikaa
    31 marca 2012 at 15:26 Odpowiedz

    nie lubie jajek ale te sa bardzo dobre.. ;)

  115. sebastian
    5 kwietnia 2012 at 11:18 Odpowiedz

    ja jeszcze obtaczam je w bułce tartej i zapiekam na oleju:)

  116. papaja
    6 kwietnia 2012 at 10:21 Odpowiedz

    dobre

  117. pam
    7 kwietnia 2012 at 11:35 Odpowiedz

    nie cierpie grzybów ale to est całkiem niezłe

  118. kuchareczka:**
    10 kwietnia 2012 at 20:59 Odpowiedz

    mmmm….

  119. Ya-nek
    6 czerwca 2012 at 22:05 Odpowiedz

    Do Gwen: najpierw spróbuj się nauczyć pisać po polsku.

  120. 1888
    13 października 2012 at 20:06 Odpowiedz

    raczej dodaje

  121. ana
    5 listopada 2012 at 20:22 Odpowiedz

    bardzo dobre te jaja;)

  122. madzia
    16 listopada 2012 at 15:20 Odpowiedz

    Robiłam 1 raz na Święta BN, są przepyszne :)) na pewno i w tym roku pojawia się na stole wigilijnym :)

  123. BFC
    31 grudnia 2012 at 16:38 Odpowiedz

    OK

  124. baru xd
    19 lutego 2013 at 11:30 Odpowiedz

    zawaliste jajka naorawde

  125. władzio
    24 marca 2013 at 18:25 Odpowiedz

    troche proste

  126. ga
    24 marca 2013 at 20:29 Odpowiedz

    są dobre ładne polecam

  127. bębenek
    28 marca 2013 at 13:52 Odpowiedz

    no zajebiste te jajeczka

  128. grazka
    28 marca 2013 at 22:53 Odpowiedz

    uwielbiam jajka faszerowane,a te z pieczarkami są pyszne

  129. lol mi was
    29 marca 2013 at 18:09 Odpowiedz

    obrzydlistwo nienawidzę tego!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  130. 1954krzysztof
    30 marca 2013 at 08:34 Odpowiedz

    wspaniałe-takie jajeczne?

  131. Mania
    30 marca 2013 at 21:26 Odpowiedz

    :) dobreeee

  132. aaas
    30 grudnia 2013 at 18:33 Odpowiedz

    przepyszne:)

  133. loki
    3 kwietnia 2014 at 13:02 Odpowiedz

    kox jaja pycha pozdrawia wojtek i sutil

Zostaw komentarz.

*