Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Brukselka – dlaczego powinniśmy ją jeść?

Brukselka – dlaczego powinniśmy ją jeść?

Zupa krem z pieczarek i ziemniaków

Zupa krem z pieczarek i ziemniaków

12 sprytnych rozwiązań dla ciasnej kuchni

12 sprytnych rozwiązań dla ciasnej kuchni

Diabelskie jajka, czyli jajka na ostro!

Diabelskie jajka, czyli jajka na ostro!

Muffiny na słono – jajeczne babeczki ze szpinakiem!

Muffiny na słono – jajeczne babeczki ze szpinakiem!

5 produktów spożywczych, które zwiększają apetyt!

5 produktów spożywczych, które zwiększają apetyt!

5 sposobów na wykorzystanie kaszy jaglanej!

5 sposobów na wykorzystanie kaszy jaglanej!

8 błędów, które prawdopodobnie popełniasz podczas gotowania

8 błędów, które prawdopodobnie popełniasz podczas gotowania

Makaron z pomidorami i owocami morza

Makaron z pomidorami i owocami morza

Letnia lemoniada z cytryną, miodem i kwiatami jadalnymi

Letnia lemoniada z cytryną, miodem i kwiatami jadalnymi

5 rzeczy, których nigdy nie powinno się robić zaraz po posiłku!

5 rzeczy, których nigdy nie powinno się robić zaraz po posiłku!

6 najbardziej nietypowych restauracji na świecie!

6 najbardziej nietypowych restauracji na świecie!

FIT deser szpinakowy!

FIT deser szpinakowy!

Lekka sałatka z cukinii – w sam raz na lato!

Lekka sałatka z cukinii – w sam raz na lato!

Wyniki koktajlowego konkursu – sprawdź, czy wygrałeś zestaw pachnących kosmetyków

Wyniki koktajlowego konkursu – sprawdź, czy wygrałeś zestaw pachnących kosmetyków

TOP 10 FIT przekąsek (dzięki, którym nie przytyjesz!)

TOP 10 FIT przekąsek (dzięki, którym nie przytyjesz!)

Jaja z kawiorem

Wykwintna i bogata w wartości odżywcze przystawka. Pasuje do dobrze schłodzonej wódki i wytrawnego szampana.

przepis z kuchni: rosyjskiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
8 jaj
50 g czerwonego kawioru
3 łyżki majonezu
kilka liści sałaty
1 cytryna

przyrządzanie:

Jaja ugotować na twardo w osolonej wodzie, aby nie pękły skorupki (ok. 15 minut). Wystudzić w zimnej wodzie. Przekrajać na połówki. Na wierzchu układać po pół łyżeczki majonezu, a na nim po połowie łyżeczki kawioru. Układać na półmiskach na liściach sałaty. podawać z pokrajaną w ósemki cytryną. 

Podobne artykuły

10 Komentarzy

  1. Janek
    27 grudnia 2005 at 18:53 Odpowiedz

    Ble

  2. ola
    17 czerwca 2006 at 19:17 Odpowiedz

    nie ble a pycha

  3. tomasz
    1 września 2006 at 18:31 Odpowiedz

    racja ze dobre do wodki – tylko ja troche uproscilem i zrezygnowalem z majonezu i kawioru ..

  4. jafo8
    19 marca 2008 at 16:53 Odpowiedz

    ja uprościłem jeszcze bardziej i zrezygnowałem z sałaty majonezu, kawioru i jajek
    ale i tak palce lizać:)

  5. jasiek
    24 kwietnia 2008 at 22:41 Odpowiedz

    najlepsze to z tego wszystkiego to wódka i szampan

  6. Asia
    2 marca 2009 at 09:08 Odpowiedz

    Ja tez bardzo to lubie. Pycha! Polecam.

  7. jesiotr
    26 lipca 2009 at 18:16 Odpowiedz

    A co ze skorupkami?

  8. AGNIECHA
    14 sierpnia 2009 at 12:06 Odpowiedz

    PYSZOTA….A SKORUPKI ?Z NICH SIĘ RACZEJ NIC NIE DA ZROBIĆ -USÓWAMY….

  9. nieznany
    30 grudnia 2009 at 14:47 Odpowiedz

    No jakbym gotowała jaja 15 min to kamyki murowane

  10. browor
    7 grudnia 2011 at 09:48 Odpowiedz

    Bardzo dobry sposób, ale piszacy opinie powinni znać ortografię i wiedziec jak sie pisze usuwamu.

Zostaw komentarz.

*