Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Włoska kuchnia – poznaj smaki regionów!

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Szaszłyk jagnięcy z grillowanymi pomidorami i TABASCO®

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Boczek karmelizowany w czosnku i sosie sojowym

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Pęczak z pesto buraczanym

Pęczak z pesto buraczanym

Szybka i prosta sałatka z łososia

Szybka i prosta sałatka z łososia

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Polacy wolą tradycję!

Polacy wolą tradycję!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Jaja z kawiorem

Wykwintna i bogata w wartości odżywcze przystawka. Pasuje do dobrze schłodzonej wódki i wytrawnego szampana.

przepis z kuchni: rosyjskiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
8 jaj
50 g czerwonego kawioru
3 łyżki majonezu
kilka liści sałaty
1 cytryna

przyrządzanie:

Jaja ugotować na twardo w osolonej wodzie, aby nie pękły skorupki (ok. 15 minut). Wystudzić w zimnej wodzie. Przekrajać na połówki. Na wierzchu układać po pół łyżeczki majonezu, a na nim po połowie łyżeczki kawioru. Układać na półmiskach na liściach sałaty. podawać z pokrajaną w ósemki cytryną. 

Podobne artykuły

10 Komentarzy

  1. Janek
    27 grudnia 2005 at 18:53 Odpowiedz

    Ble

  2. ola
    17 czerwca 2006 at 19:17 Odpowiedz

    nie ble a pycha

  3. tomasz
    1 września 2006 at 18:31 Odpowiedz

    racja ze dobre do wodki – tylko ja troche uproscilem i zrezygnowalem z majonezu i kawioru ..

  4. jafo8
    19 marca 2008 at 16:53 Odpowiedz

    ja uprościłem jeszcze bardziej i zrezygnowałem z sałaty majonezu, kawioru i jajek
    ale i tak palce lizać:)

  5. jasiek
    24 kwietnia 2008 at 22:41 Odpowiedz

    najlepsze to z tego wszystkiego to wódka i szampan

  6. Asia
    2 marca 2009 at 09:08 Odpowiedz

    Ja tez bardzo to lubie. Pycha! Polecam.

  7. jesiotr
    26 lipca 2009 at 18:16 Odpowiedz

    A co ze skorupkami?

  8. AGNIECHA
    14 sierpnia 2009 at 12:06 Odpowiedz

    PYSZOTA….A SKORUPKI ?Z NICH SIĘ RACZEJ NIC NIE DA ZROBIĆ -USÓWAMY….

  9. nieznany
    30 grudnia 2009 at 14:47 Odpowiedz

    No jakbym gotowała jaja 15 min to kamyki murowane

  10. browor
    7 grudnia 2011 at 09:48 Odpowiedz

    Bardzo dobry sposób, ale piszacy opinie powinni znać ortografię i wiedziec jak sie pisze usuwamu.

Zostaw komentarz.

*