Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

List z czekoladek? Tak, to jest możliwe!

List z czekoladek? Tak, to jest możliwe!

W najlepszej restauracji na świecie zjesz mrówki! Przegląd najdziwniejszych dań nowoczesnej kuchni

W najlepszej restauracji na świecie zjesz mrówki! Przegląd najdziwniejszych dań nowoczesnej kuchni

Bułka śniadaniowa z jajkiem

Bułka śniadaniowa z jajkiem

Falafel z ciecierzycy w 30 minut!

Falafel z ciecierzycy w 30 minut!

Karmelowo-waniliowy milkshake

Karmelowo-waniliowy milkshake

Na przeziębienie: kasza jaglana z pieczonymi warzywami

Na przeziębienie: kasza jaglana z pieczonymi warzywami

Poznajemy przyprawy: Kurkuma

Poznajemy przyprawy: Kurkuma

Wygraj premierową książkę kulinarną „Koniec z cukrzycą i otyłością”!

Wygraj premierową książkę kulinarną „Koniec z cukrzycą i otyłością”!

Pyszna i prosta zupa serowa

Pyszna i prosta zupa serowa

Spaghetti z kremowym sosem z awokado

Spaghetti z kremowym sosem z awokado

Bananowe ciasteczka z musli i owocami

Bananowe ciasteczka z musli i owocami

Świąteczne skrytki czekoladowych pyszności – idealne na prezent!

Świąteczne skrytki czekoladowych pyszności – idealne na prezent!

Koktajl truskawkowo-czekoladowy

Koktajl truskawkowo-czekoladowy

Pieczone słodkie ziemniaki

Pieczone słodkie ziemniaki

Kremowa zupa paprykowa

Kremowa zupa paprykowa

Wołowina pieczona w czerwonym winie

Wołowina pieczona w czerwonym winie

Jaja z kawiorem

Wykwintna i bogata w wartości odżywcze przystawka. Pasuje do dobrze schłodzonej wódki i wytrawnego szampana.

przepis z kuchni: rosyjskiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
8 jaj
50 g czerwonego kawioru
3 łyżki majonezu
kilka liści sałaty
1 cytryna

przyrządzanie:

Jaja ugotować na twardo w osolonej wodzie, aby nie pękły skorupki (ok. 15 minut). Wystudzić w zimnej wodzie. Przekrajać na połówki. Na wierzchu układać po pół łyżeczki majonezu, a na nim po połowie łyżeczki kawioru. Układać na półmiskach na liściach sałaty. podawać z pokrajaną w ósemki cytryną. 

Podobne artykuły

10 Komentarzy

  1. Janek
    27 grudnia 2005 at 18:53 Odpowiedz

    Ble

  2. ola
    17 czerwca 2006 at 19:17 Odpowiedz

    nie ble a pycha

  3. tomasz
    1 września 2006 at 18:31 Odpowiedz

    racja ze dobre do wodki – tylko ja troche uproscilem i zrezygnowalem z majonezu i kawioru ..

  4. jafo8
    19 marca 2008 at 16:53 Odpowiedz

    ja uprościłem jeszcze bardziej i zrezygnowałem z sałaty majonezu, kawioru i jajek
    ale i tak palce lizać:)

  5. jasiek
    24 kwietnia 2008 at 22:41 Odpowiedz

    najlepsze to z tego wszystkiego to wódka i szampan

  6. Asia
    2 marca 2009 at 09:08 Odpowiedz

    Ja tez bardzo to lubie. Pycha! Polecam.

  7. jesiotr
    26 lipca 2009 at 18:16 Odpowiedz

    A co ze skorupkami?

  8. AGNIECHA
    14 sierpnia 2009 at 12:06 Odpowiedz

    PYSZOTA….A SKORUPKI ?Z NICH SIĘ RACZEJ NIC NIE DA ZROBIĆ -USÓWAMY….

  9. nieznany
    30 grudnia 2009 at 14:47 Odpowiedz

    No jakbym gotowała jaja 15 min to kamyki murowane

  10. browor
    7 grudnia 2011 at 09:48 Odpowiedz

    Bardzo dobry sposób, ale piszacy opinie powinni znać ortografię i wiedziec jak sie pisze usuwamu.

Zostaw komentarz.

*