Witryna korzysta z plików cookie. Korzystając z serwisu zgadzasz się na ich przyjmowanie. Więcej.
ok

Polecamy

Smażone sardynki

Smażone sardynki

Co powinno się jadać przed TRENINGIEM?

Co powinno się jadać przed TRENINGIEM?

Muffiny z borówką amerykańską

Muffiny z borówką amerykańską

Duszona wołowina z fasolą i papryką

Duszona wołowina z fasolą i papryką

Idealny przepis na CIASTO DO PIZZY – zawsze wychodzi!

Idealny przepis na CIASTO DO PIZZY – zawsze wychodzi!

Makaron z cukinią i szynką w sosie śmietanowym

Makaron z cukinią i szynką w sosie śmietanowym

Popularny sernik FALE DUNAJU

Popularny sernik FALE DUNAJU

Domowy torcik z truskawkami

Domowy torcik z truskawkami

Prosty przepis na MOSKOLE

Prosty przepis na MOSKOLE

Kotlet szwajcarski – prosty przepis

Kotlet szwajcarski – prosty przepis

FIT lody z herbatą matcha!

FIT lody z herbatą matcha!

Pierś kurczaka w panierce z krakersów

Pierś kurczaka w panierce z krakersów

10 produktów, które POWINNIŚCIE jadać na śniadanie!

10 produktów, które POWINNIŚCIE jadać na śniadanie!

Mus truskawkowy z wodą kokosową

Mus truskawkowy z wodą kokosową

Sałatka z makrelą i kaszą gryczaną

Sałatka z makrelą i kaszą gryczaną

5 produktów, które często UCZULAJĄ

5 produktów, które często UCZULAJĄ

Jaja z kawiorem

Wykwintna i bogata w wartości odżywcze przystawka. Pasuje do dobrze schłodzonej wódki i wytrawnego szampana.

przepis z kuchni: rosyjskiej

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
8 jaj
50 g czerwonego kawioru
3 łyżki majonezu
kilka liści sałaty
1 cytryna

przyrządzanie:

Jaja ugotować na twardo w osolonej wodzie, aby nie pękły skorupki (ok. 15 minut). Wystudzić w zimnej wodzie. Przekrajać na połówki. Na wierzchu układać po pół łyżeczki majonezu, a na nim po połowie łyżeczki kawioru. Układać na półmiskach na liściach sałaty. podawać z pokrajaną w ósemki cytryną. 

loading...

10 Komentarzy

  1. Janek
    27 grudnia 2005 at 18:53 Odpowiedz

    Ble

  2. ola
    17 czerwca 2006 at 19:17 Odpowiedz

    nie ble a pycha

  3. tomasz
    1 września 2006 at 18:31 Odpowiedz

    racja ze dobre do wodki – tylko ja troche uproscilem i zrezygnowalem z majonezu i kawioru ..

  4. jafo8
    19 marca 2008 at 16:53 Odpowiedz

    ja uprościłem jeszcze bardziej i zrezygnowałem z sałaty majonezu, kawioru i jajek
    ale i tak palce lizać:)

  5. jasiek
    24 kwietnia 2008 at 22:41 Odpowiedz

    najlepsze to z tego wszystkiego to wódka i szampan

  6. Asia
    2 marca 2009 at 09:08 Odpowiedz

    Ja tez bardzo to lubie. Pycha! Polecam.

  7. jesiotr
    26 lipca 2009 at 18:16 Odpowiedz

    A co ze skorupkami?

  8. AGNIECHA
    14 sierpnia 2009 at 12:06 Odpowiedz

    PYSZOTA….A SKORUPKI ?Z NICH SIĘ RACZEJ NIC NIE DA ZROBIĆ -USÓWAMY….

  9. nieznany
    30 grudnia 2009 at 14:47 Odpowiedz

    No jakbym gotowała jaja 15 min to kamyki murowane

  10. browor
    7 grudnia 2011 at 09:48 Odpowiedz

    Bardzo dobry sposób, ale piszacy opinie powinni znać ortografię i wiedziec jak sie pisze usuwamu.

Zostaw komentarz.

*