Polecamy

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Sprawdź czy to Ty wygrałeś album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Pęczak z pesto buraczanym

Pęczak z pesto buraczanym

Szybka i prosta sałatka z łososia

Szybka i prosta sałatka z łososia

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Śledź słodko-kwaśny z TABASCO®

Ryba zapiekana z marchewką

Ryba zapiekana z marchewką

Szybkie rollsy z tortilli!

Szybkie rollsy z tortilli!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Targi Warszawski Smak „SŁODKI” już w najbliższą niedzielę!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Pyszny i rozgrzewający krem z dyni!

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Grillowane karmelowe nektarynki z lodami

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zapiekane tosty pełne smaku!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Zanim pójdziesz do dietetyka, sprawdź jak się przygotować!

Polacy wolą tradycję!

Polacy wolą tradycję!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Ruszają warsztaty kulinarne dla dzieci CooKids!

Och, Pan Karczoch

Och, Pan Karczoch

Muszle z dynią i rukolą w sosie orzechowym

Muszle z dynią i rukolą w sosie orzechowym

Wygraj album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Wygraj album kulinarny „Gotuj sprytnie jak Jamie” Jamiego Olivera!

Jajka faszerowane łososiem

Apetyczna przekąska nie tylko na Święto Wielkanocne.

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
4 jaja
1 mała cebulka
50 gram wędzonego łososia
sól, pieprz
łyżka posiekanego koperku
4 gałązki koperku do dekoracji

przyrządzanie:

Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie. Zalać zimną wodą i wystudzić, gdy ostygną obrać je delikatnie i przekroić na połówki. Wyjąc z nich żółtka, które wymieszać z posiekanym drobno łososiem, cebulką i koperkiem. Pastę doprawić do smaku. Nadzienie nakładać do jajek. Udekorować gałązkami koperku.

uwagi:
Efekt estetyczny będzie powiększony, gdy będziemy podawać na liściach sałaty.

Podobne artykuły

17 Komentarzy

  1. jadaczka
    8 listopada 2005 at 22:47 Odpowiedz

    mniammmmmmmmmmmm

  2. Anonim
    18 stycznia 2006 at 13:53 Odpowiedz

    pyszne!!! polecam!

  3. suja
    20 stycznia 2006 at 21:02 Odpowiedz

    a jlazania weg tez jest dobra

  4. wiolka
    29 marca 2006 at 19:54 Odpowiedz

    a czy łosoś wędzony ma być????

  5. Palce Lizać
    30 marca 2006 at 12:02 Odpowiedz

    Nawet ma być wędzony łosoś. Zaraz poprawiamy.

  6. smakosz
    12 kwietnia 2006 at 21:16 Odpowiedz

    palce lizac! polecam gorąco!!!!!!!

  7. Kinia
    14 kwietnia 2006 at 13:36 Odpowiedz

    Pycha!!:)

  8. klu
    11 stycznia 2007 at 18:01 Odpowiedz

    pychota

  9. klikacz
    9 kwietnia 2009 at 12:26 Odpowiedz

    przepis ok ale to zdjęcie…farsz wygląda jak kotlet mielony a na tym obleśna papka o barwie sraczko-buraczkowej. ale mimo wszystko polecam!

  10. mbmbmb
    10 kwietnia 2009 at 14:52 Odpowiedz

    gramów, a nie gram! Wesołego Alleluja

  11. majonezomanka
    18 grudnia 2009 at 20:53 Odpowiedz

    bez majonezu?

  12. majonezomanka2
    8 stycznia 2010 at 16:22 Odpowiedz

    właśnie, majonezu chyba tez trzeba dodac … ?

  13. kamcia
    31 marca 2010 at 12:11 Odpowiedz

    pychotkaaa-:))))

  14. głodny wrażeń
    1 stycznia 2011 at 18:33 Odpowiedz

    cos niesamowitego

  15. kajka
    27 marca 2013 at 08:17 Odpowiedz

    klikacz – ludzie muszą się do wszystkiego doczepić bo byli by chyba chorzy

  16. wiepaw
    30 marca 2013 at 07:37 Odpowiedz

    bardzo smaczny przepis !!!- POLECAM !
    Komentarze krytyczne – niepotrzebne !!!

  17. KAKTUS
    16 kwietnia 2014 at 22:02 Odpowiedz

    Poprawność językowa zawsze jest wskazana. Nawet w przepisie kulinarnym. Nawet w Internecie. (a może ZWŁASZCZA w Internecie?)

Zostaw komentarz.

*