Polecamy

Przekąski z dyni od modelki Kamili Szczawińskiej!

Przekąski z dyni od modelki Kamili Szczawińskiej!

Polędwica wołowa z sosem z sera gorgonzola, żurawinami i papryką

Polędwica wołowa z sosem z sera gorgonzola, żurawinami i papryką

Kuskus – kasza z Afryki

Kuskus – kasza z Afryki

Fioletowe rozkosze

Fioletowe rozkosze

Filet jagnięcy z pomidorami i żurawiną

Filet jagnięcy z pomidorami i żurawiną

Nasze złe nawyki – wskazówki dietetyczne na co dzień

Nasze złe nawyki – wskazówki dietetyczne na co dzień

Spaghetti z żurawinowym sosem Bolognese

Spaghetti z żurawinowym sosem Bolognese

Idzie jesień! Rozgrzej się – risotto z kaczką i grzybami

Idzie jesień! Rozgrzej się – risotto z kaczką i grzybami

NIE… ZWYKŁA kuchnia, bo każdy jest inny!

NIE… ZWYKŁA kuchnia, bo każdy jest inny!

Królowa szarlotek

Królowa szarlotek

Aromatyczny krem dyniowy z nutką sera pleśniowego

Aromatyczny krem dyniowy z nutką sera pleśniowego

Zlot foodtrucków z jedzeniem wegetariańskim już w sobotę w Warszawie!

Zlot foodtrucków z jedzeniem wegetariańskim już w sobotę w Warszawie!

„Słodko-gorzkie smaki świata” w obiektywie aparatu – wernisaż wystawy

„Słodko-gorzkie smaki świata” w obiektywie aparatu – wernisaż wystawy

Targi kulinarne WARSZAWSKI SMAK już w tę niedzielę!

Targi kulinarne WARSZAWSKI SMAK już w tę niedzielę!

Co wiesz o karczochu?

Co wiesz o karczochu?

Kobiety smakują inaczej

Kobiety smakują inaczej

Jajka faszerowane łososiem

Apetyczna przekąska nie tylko na Święto Wielkanocne.

czas: 30 minut

liczba porcji: 4

składniki:
4 jaja
1 mała cebulka
50 gram wędzonego łososia
sól, pieprz
łyżka posiekanego koperku
4 gałązki koperku do dekoracji

przyrządzanie:

Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie. Zalać zimną wodą i wystudzić, gdy ostygną obrać je delikatnie i przekroić na połówki. Wyjąc z nich żółtka, które wymieszać z posiekanym drobno łososiem, cebulką i koperkiem. Pastę doprawić do smaku. Nadzienie nakładać do jajek. Udekorować gałązkami koperku.

uwagi:
Efekt estetyczny będzie powiększony, gdy będziemy podawać na liściach sałaty.

Podobne artykuły

22 Komentarzy

  1. jadaczka
    8 listopada 2005 at 22:47 Odpowiedz

    mniammmmmmmmmmmm

  2. Anonim
    18 stycznia 2006 at 13:53 Odpowiedz

    pyszne!!! polecam!

  3. suja
    20 stycznia 2006 at 21:02 Odpowiedz

    a jlazania weg tez jest dobra

  4. wiolka
    29 marca 2006 at 19:54 Odpowiedz

    a czy łosoś wędzony ma być????

  5. Palce Lizać
    30 marca 2006 at 12:02 Odpowiedz

    Nawet ma być wędzony łosoś. Zaraz poprawiamy.

  6. smakosz
    12 kwietnia 2006 at 21:16 Odpowiedz

    palce lizac! polecam gorąco!!!!!!!

  7. Kinia
    14 kwietnia 2006 at 13:36 Odpowiedz

    Pycha!!:)

  8. klu
    11 stycznia 2007 at 18:01 Odpowiedz

    pychota

  9. klikacz
    9 kwietnia 2009 at 12:26 Odpowiedz

    przepis ok ale to zdjęcie…farsz wygląda jak kotlet mielony a na tym obleśna papka o barwie sraczko-buraczkowej. ale mimo wszystko polecam!

  10. mbmbmb
    10 kwietnia 2009 at 14:52 Odpowiedz

    gramów, a nie gram! Wesołego Alleluja

  11. majonezomanka
    18 grudnia 2009 at 20:53 Odpowiedz

    bez majonezu?

  12. majonezomanka2
    8 stycznia 2010 at 16:22 Odpowiedz

    właśnie, majonezu chyba tez trzeba dodac … ?

  13. kamcia
    31 marca 2010 at 12:11 Odpowiedz

    pychotkaaa-:))))

  14. głodny wrażeń
    1 stycznia 2011 at 18:33 Odpowiedz

    cos niesamowitego

  15. cbSpMyAHubKgq
    9 lutego 2012 at 00:38 Odpowiedz

    Ma Pani nlkietuaane dane. Od dawien dawna znaczniki <meta description> i <meta keywords> nie mają ŻADNEGO wpływu na pozycjonowanie PS. Państwa ograniczenia co do wyświetlania obrazków uniemożliwiają ich wyświetlanie na stronie (za każdym zapytaniem o obrazek w treści występuje wywołanie o autoryzację). Proponuję to poprawić.

  16. VkFDkjOOFOMCBhYJJW
    9 lutego 2012 at 21:23 Odpowiedz

    dziękuję za kemzntaroe – nie chcieliśmy robić zamieszania. Jedno jest pewne. Optymalizacja meta tagĂłw jeszcze nikomu nie zaszkodziła, zwłaszcza jeśli wrzucacie link do Waszej strony na FB, gdzie description (jeśli je mamy) automatycznie staje się snippetem, czyli krĂłtką zajawką tego, co jest w linku.Dobry opis powinien teĹź zwiększyć klikalność naszej strony w wynikach organicznych.

  17. lcmPrSUSgBLRh
    11 marca 2012 at 09:59 Odpowiedz

    This ariltce went ahead and made my day.

  18. kajka
    27 marca 2013 at 08:17 Odpowiedz

    klikacz – ludzie muszą się do wszystkiego doczepić bo byli by chyba chorzy

  19. wiepaw
    30 marca 2013 at 07:37 Odpowiedz

    bardzo smaczny przepis !!!- POLECAM !
    Komentarze krytyczne – niepotrzebne !!!

  20. 7GKmcJKfM
    20 lipca 2013 at 06:34 Odpowiedz

    Kuchnia hiszpac584ska krjaozy mi sic499 gc582c3b3wnie z Paellc485, gdyc5bc to jc485 najczc499c59bciej robic499 na obiad. Z pobytu w Hiszpanii kojarzc499 odwac5bcnych turystc3b3w, ktc3b3rzy zajadali sic499 ze smakiem specyficznymi potrawami, jak: Rabo de toro (ogonem byka), criadillas (byczymi jc485drami), Pulpo a la gallega (plasterkami oc59bmiorniczki z paprykc485) lub tec5bc smac5bconymi uszami woc582owymi. Przyznajc499, trochc499 c5bcac582ujc499, c5bce tego nie sprc3b3bowac582am, ale jednak instynkt zachowawczy zadziac582ac582 ;) Kuchnia hiszpac584ska ma w swej ofercie wiele wyc59bmienitych, regionalnych potraw, dlatego szerokim c582ukiem omijam wszelkie wynalazki . Jest w czym wybierac487. W kuchni hiszpac584skiej podoba mi sic499 to, ic5bc potrawy wykonuje sic499 c582atwo i szybko, czc499stokroc487 nie sc485 wcale takie drogie, ale za to wyglc485dajc485 efektownie i pachnc485 na cac582y dom. Najbardziej cenic499 sobie zapach zic3b3c582, a w szczegc3b3lnoc59bci szafranu. Mc3b3j nie jest wprawdzie z La Manchy, ale to wcale mu nie ujmuje :) Mojc485 i domownikc3b3w ulubionc485 potrawc485 jest arroz con leche ryc5bc podany na sc582odko z mlekiem i wanilic485. Zwykle serwujc499 jc485 w niedzielny poranek, aby szybciej wykurzyc487 wszystkich z c582c3b3c5bcka :) Gdy rano mam mac582o czasu, zwykle przyrzc485dzam tortillc499 de patatas, gdyc5bc nie wymaga to duc5bcego nakc582adu pracy, a poza tym jest to moje ulubione poc582c485czenie jajek i ziemniakc3b3w. W cieplejsze dni zajadam sic499 tec5bc e2809egazpachoe2809d zupc485 pomidorowc485, podawanc485 na zimno. Kuchnic499 hiszpac584skc485 cenic499 rc3b3wniec5bc za to, c5bce w wic499kszoc59bci jest lekkostrawna i dostarcza organizmowi wiele wartoc59bci odc5bcywczych, poprzez takie produkty jak: ryby, owoce morza, ryc5bc, oliwc499, zioc582a, pomidory, groch, fasolc499 itd. Dlatego chc499tnie do niej sic499gam.

  21. PNHgreePcm9
    22 lipca 2013 at 12:00 Odpowiedz

    Zawsze bylam ciekawa smaku knuhci hiszpanskiej. Co raz ogladalam w telewizji i czytalam w gazetach o przysmakach tamtego miejsca. Kazdy byl zachwycony, opinie byly bardzo pozytywne i zachecajace, ale nie mialam jakos ochoty wyprobowac jej (wynikalo to moze z tego, ze nie jestem doskonala kucharka, a w moim miescie nie ma dobrej knajpki, ktora by proponowala hiszpanskie przysmaki). Gdy dwa lata temu nadazyla sie okazja, aby wyjechac do hiszpani, moja pierwsza mysla bylo to, ze wyprobuje tamtejsze przysmaki. Szczerze mowiac jestem i bylam mile zaskoczona nia, gdy sprobowalam gazpacho na jednej z farm oszalalam ! wiedzialam, ze bedzie to swietna zapowiedz pobytu tam. Znowu sie nie mylilam. Wcinalam wiele potraw, niektore mialy swoj specyficzny nieznajomy dla mnie smak, np. paella czy fabada. Na koniec znajomi zrobili nam niespodzianke, bo zazwyczaj nie pytalam co oznacza dana potrawa, ale patrzylam na jej wyglad. Powiedzieli, ze skosztujemy oreji ciekawa nazwa, wyglad tez bardzo ladny. okazalo sie, ze bylo to ucho z woc582a ! niespodziewalam sie, ze zjem cos tak ochydnego, a bedzie mi to bardzo smakowac. Hiszpania urzekla mnie swoimi smakami i o1ff8ryginalnoscia. Teraz chetnie siegam po ksiazki kucharskie z tamtych stron i sama probuje ugotowac cos z tamtejszej knuhci.

  22. KAKTUS
    16 kwietnia 2014 at 22:02 Odpowiedz

    Poprawność językowa zawsze jest wskazana. Nawet w przepisie kulinarnym. Nawet w Internecie. (a może ZWŁASZCZA w Internecie?)

Zostaw komentarz.

*