Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

Czy dieta wegetariańska jest zdrowa?

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak dbać o dietę i kondycję w jesienne i zimowe dni

Chleb Wasa Solruta obfituje w pełnoziarniste zboża oraz błonnik. Oferowany jest w trzech smakach: z sezamem, z dynią i z orkiszem. Pieczywo zawiera m.in. kwasy nienasycone, cynk oraz witaminy A, E i D. Chleb Wasa posiada zalety zarówno tradycyjne wypiekanego chleba jak i pieczywa chrupkiego.

Wielkimi krokami zbliża się zima, na dworze jest coraz chłodniej, wieczory stają się dłuższe, a nam brakuje słońca. Wolimy poleniuchować przed telewizorem lub poczytać jakąś ciekawą książkę, spacer odkładając na kolejny dzień. Warto jednak w tym czasie zadbać o swoje zdrowie poprzez odpowiednią dietę i ruch fizyczny.

Jesienią i zimą dobrze jest znaleźć chwilę na ruch, wysiłek fizyczny jest niezbędny nie tylko dla naszego zdrowia, ale także dla urody. Znakomicie na całe ciało wpływa regularne chodzenie na basen, zajęcia fitness lub jogging. Nawet wieczorny spacer korzystanie wpływa na nasze zdrowie – dotlenia cały organizm, sprawia, że czujemy się zrelaksowani, dobry i spokojny sen jest wtedy gwarantowany.

Sama aktywność fizyczna to jednak nie wszystko. W zimowe wieczory warto pomyśleć również o diecie, która będzie nie tylko niskokaloryczna, ale także smaczna. Naukowcy przekonują nas, że zdrowe codzienne menu powinno być bogate w błonnik i zboża pełnoziarniste, dieta taka połączona z ćwiczeniami fizycznymi sprawi, że będziemy w lepszej formie, a nasze samopoczucie znacznie się poprawi.

Zapoznając się z całą gamą produktów pełnoziarnistych, warto zwrócić uwagę na nowość na rynku, chleb Wasa Solruta. Pieczywo to jest bogate w pełnoziarniste zboża oraz błonnik, jego dodatkowym atutem jest wyśmienity smak. Solruta to balans między pieczywem chrupkim a tradycyjne wypiekanym chlebem – posiada zalety oby produktów, dodatkowo, pieczywo to spróbować można w trzech smakach: z sezamem, jest to pieczywo doskonałe do podjadania bez żadnych dodatków, doskonale pasuje także do wędliny czy sera żółtego. Warto także sięgnąć po Wasę Solrutę z dynią, która bogata jest w kwasy nienasycone – za ich pomocą dostarczamy do organizmu witaminę D. Trzecim smakiem, który warto wypróbować, to chleb z orkiszem, zawierający cynk oraz witaminę A, E i D. Zboże to również bogate źródło błonnika pokarmowego.

Ważną rolę w codziennej diecie odgrywają także warzywa i owoce. Eksperci przekonują, że każdego dnia powinniśmy spożywać 5 porcji warzyw i owoców, tylko wtedy będziemy mieć pewność, że dostarczyliśmy do organizmu niezbędną dawkę witamin. Sałatki owocowe, warzywne, pyszne ciasta oraz galaretki z owocami czy zupy warzywne – dzięki tym potrawom dostarczamy do organizmu zdrowe pyszności. Ciekawym pomysłem są także pyszne kanapki z plasterkami ogórka czy pomidora, na chlebie Solruta smakują wyśmienicie.

Oto kilka ciekawych przykładów na zrobienie smacznych kanapek na chłodne wieczory zimowe:
Wasa Solruta z sezamem idealnie smakuje w towarzystwie słodkich i słonych twarożków, przygotuj wiec słodki twarożek, np. waniliowych, połóż go na kanapkę, którą ozdobić możesz kiwi lub innym owocem. Warto spróbować także past rybnych, owocowych konfitur lub miodu. Jeśli natomiast wolisz Wasę Solrutę z dynią, to wówczas jej charakterystyczny smak można podkreślić dipami owocowymi, żółtymi serami bądź warzywami. Jeśli najbardziej gustujesz w chlebie z orkiszem, wtedy koniecznie wypróbuj go w asyście pleśniowych serów, smakowych twarożków lub drobiowych wędlin.

Podczas jesiennych i zimowych dni, pamiętajmy o codziennym ruchu i odpowiedniej diecie. Zbalansowanie tych dwóch rzeczy sprawi, że każdy dzień będziemy zaczynać z energią i optymizmem, nasze samopoczucie ulegnie poprawie, być może zamiast spędzać wieczór w domu, zdecydujemy się jednak na wspólne wyjście z przyjaciółmi. Dobra dieta i ruch sprawią, że z wielkim entuzjazmem przywitamy wiosnę, ponieważ nie będziemy mieć z zmartwienia, jakim są dodatkowe kilogramy po zimie.