Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

SERNIK NA BAZIE JOGURTU GRECKIEGO

SERNIK NA BAZIE JOGURTU GRECKIEGO

Sprawdzony przepis- ZAKWAS NA ŻUREK

Sprawdzony przepis- ZAKWAS NA ŻUREK

Kilka rad dotyczących smażenia mięsa!

Kilka rad dotyczących smażenia mięsa!

10 pomysłów na DESER – przepisy w formie zdjęcia

10 pomysłów na DESER – przepisy w formie zdjęcia

5 pomysłów na ekspresowy obiad w KWADRANS

5 pomysłów na ekspresowy obiad w KWADRANS

TYDZIEŃ z SZYNKĄ – 10 najlepszych przepisów z dodatkiem różnego rodzaju szynek

TYDZIEŃ z SZYNKĄ – 10 najlepszych przepisów z dodatkiem różnego rodzaju szynek

CZOSNKOWE GRZANKI DO ZUPY

CZOSNKOWE GRZANKI DO ZUPY

Co zrobić, aby mleko nie wykipiało? 3 cenne rady!

Co zrobić, aby mleko nie wykipiało? 3 cenne rady!

Co zrobić, aby zielone warzywa nie straciły koloru podczas gotowania?

Co zrobić, aby zielone warzywa nie straciły koloru podczas gotowania?

Jak uratować PRZESOLONĄ ZUPĘ

Jak uratować PRZESOLONĄ ZUPĘ

Kremowa zupa z brokuła, cukinii i cebuli

Kremowa zupa z brokuła, cukinii i cebuli

Zapiekanka z szynką, makaronem i pomidorkami

Zapiekanka z szynką, makaronem i pomidorkami

TYDZIEŃ SEROWY – najlepsze przepisy na dania z serami różnego rodzaju

TYDZIEŃ SEROWY – najlepsze przepisy na dania z serami różnego rodzaju

TYDZIEŃ MIĘSNY – 10 przepisów z dodatkiem mięsa

TYDZIEŃ MIĘSNY – 10 przepisów z dodatkiem mięsa

Półmisek sałatkowy – awokado, granat, szpinak, marchew

Półmisek sałatkowy – awokado, granat, szpinak, marchew

Sałatka owocowa – lekka, idealna na piknik

Sałatka owocowa – lekka, idealna na piknik

Jak przygotować buraki, by twoje dziecko je jadło

Każdy z nas wie jak wielką traumą z dzieciństwa są niektóre potrawy. Wiele dzieci nie cierpi buraków, a przecież maja one wiele składników odżywczych, które mogą wesprzeć rozwój malucha. Warto więc wiedzieć jak przygotować buraki, by nasze dziecko zjadało je na co dzień.

  1. Przemyć je do sałatki owocowej

Buraki mają słodkawy smak, więc doskonale sprawdzą się do sałatki owocowej. Łącząc je z bananem, jabłkiem, brzoskwiniami, stworzymy idealną całość. Dzięki temu nasze dziecko nie zwróci uwagi na buraki, które wydają mu się czymś niesmaczny. Dzieci znacznie bardziej wolą owoce, ze względu na ich słodki smak

  1. Buraki w czekoladzie

Przyjemne z pożytecznym, tak wygląda to rozwiązanie. Wystarczy upiec buraki, które następnie zanurzamy w rozpuszczonej gorzkiej lub mlecznej czekoladzie. Taka przekąska z pewnością spodoba się naszemu dziecko. Połączenie buraka z czekoladą, tworzy idealną całość, a nasze dziecko otrzyma coś zdrowego i pysznego jednocześnie.

  1. Ciasto z buraków

To również prosty sposób na przemycenie buraków do diety naszego dziecka.